Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. monka_bonbonka

monka_bonbonka Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2017
    Пораки:
    1.869
    Допаѓања:
    4.014
    Да, можно е да си бремена
    Почекај уште некој ден до тест :)

2. kjofti4

kjofti4 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    992
    Допаѓања:
    3.582
    Napraviv sega test i e negativen ocigledno e mnogu rano... A ako odam na lekar mozno e da se kaze dali sum bremena ili e i za toa rano?

3. Miiaaa98

Miiaaa98 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2019
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    904

Мислам дека е рано за тест почекај барем да ти касни 2 дена ..

4. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.308
    Допаѓања:
    20.639
    Не знам зошто никој не ми одговара...
    Вчера на 15ти ден од циклус и од сабајле имав блага болка на десниот јајник каква што имам обично кога овулирам. Други симптоми како бела лигава слуз немам сеуште.
    Денес ја осеќам болката, но некако е по тапа од вчера..
    Можно ли е да е почеток на овулација и покрај тоа што гинекологот на 10ти ден од циклус ми рече дека немам фоликули?
    Календарот ми рачуна fertile од 2ри до 8ми ноември, а ovulation day ми е 7ми. Стварно сум збунета..:^)

5. kjofti4

kjofti4 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    992
    Допаѓања:
    3.582
    Дали ако би одела на гиниколок би се видело дали сум бремена или и за таму е рано? Фала ти многу

6. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.615
    Допаѓања:
    35.533
    Сè е можно. Мене матичниот не ми виде фоликул од 22 мм, а друг доктор го виде.
    Нема да се види ништо, рано е.

На Bella_Stella му/ѝ се допаѓа ова.
  7. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.615
    Допаѓања:
    35.533
    Ми помина времето за едитирање.

@Bella_Stella Но можно е и да се погодил ановулаторен циклус и да нема фоликули како што видел докторот, а боцкањата да се од нешто друго, така да се мрда јајникот.

8. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.308
    Допаѓања:
    20.639
    Се надевам дека не е ановулаторен.. Имам долг циклус и до 35 дена, па тоа ме бунеше, дали можеби на 10ти ден стварно било рано да види фоликул.

9. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.615
    Допаѓања:
    35.533
    Можеби биле мали сите и немало водечки уште, па затоа рекол дека нема фоликул. Ако имаш подолги циклуси, рано е на 15-ти ден да имаш овулација. Оди пак на преглед, можеби сега водечки ќе има.

10. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.308
    Допаѓања:
    20.639
    И јас си викам дека било рано за да види фоликул на 10ти ден, со оглед на долгите циклуси.
    Најчесто си ја осеќам овулацијата, ама психата си игра улога веќе.
    Ќе пробам да се опуштам малку, знам дека треба.
    Секако имаме односи преку еден ден или секој ден. Овој месец ќе оставам така, па ако не биде ништо од следен месец ќе мерам фоликули.
    Фала многу на одговорите, стварно ми треба поддршка.

11. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.615
    Допаѓања:
    35.533
    Имајте си вие односи, не се знае. Ако не бидне месецов, од следниот на фоликулометрија, следење на фоликулите повеќепати во циклусот.
    Ајде, како што напиша, пробај да се олабавиш, ќе биде добро :)

12. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.300
    Допаѓања:
    33.608
    Самата си даде најдобар одговор. Опушти се! Колку повеќе се оптеретуваш, толку повеќе си под стрес, а стресот не носи ништо добро.
    Стискам палци за две цртки во најскоро! Кај сите! :l:

На monka_bonbonka и Broki5 им се допаѓа ова.
  13. medena147

medena147 Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    1.215
    Допаѓања:
    1.748
    Девојки дали е можно да сум бремена имаме незаштитени односи до мажот ми ама со надвор свршување трба утре да добијам,односите последни вчерани биле во ризиченпериод и тоа ни беа послеени пота не сме имале односи, пред да си легнам на бришење имав крв,сабајле ништо.Примав вагиналети за кандида дали би вилиаеле лошо ако испадне сега дека сум бремена.

Последна измена: 7 ноември 2019
  14. kjofti4

kjofti4 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    992
    Допаѓања:
    3.582
    Девојки бев на гиниколог неможев да издржам.. Ми рекоја ништо не се гледа највероватно било овулација.. И сеега малку сум збунета овулација на 7 дена пред менструација не ми е својствено, бидеќи никогаш не ми се десило, а вооедно овулаците си ги осеќам стално во смисла имам лигавос и тапа болка во долниод дел.. Незнам што да мислам

15. *sisi*

*sisi* Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2014
    Пораки:
    803
    Допаѓања:
    458
    Zenski help vo dilema sum, ovoj mesec pocnaa mnogurano da me bolat gradite odnosno 13 dena prex da mi dojde ili potocno od posledniot den od ovulacija, voobicaeno bolkata vo gradite mi e izvestuvanje deka ke dobijam., no ovoj pat me cudi toa sto mnogu rano mi pocnaa bolkite i mnogu akni okolu ustata inace imam cisto lice i pred da mi dojde mi izleguvalo po 1 akna P.S se obiduvame za bebce i vo dilema sum , imam uste 6 dena do datumot za test mi e rano. Da napomenam deka prviot pat koga ostanav bremena gradite voopsto ne me bolea, bolkata pocna od koga pocna da mi docni akni nemav, saml mnogu mi se gadese, ovoj pat nemam ni gadenje ni nisto. Sovet zenski fala

16. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.308
    Допаѓања:
    20.639
    Пробувам, ама малку тешко ми оди. Знам дека многу влијае психата, ама моментално имам многу слободно време и само таму ми оди паметот... Фала многу на поддршката, стварно ми значи! :l:

На IRBBB му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Saba08

Saba08 Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2017
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    1.666
    Болат, некогаш одма по овулација, некогаш покасно, или пред да добиеш, некогаш не болат, секој циклус може да е различно. Совет, да почекаш уште 1 недела за тест.

18. Saba08

Saba08 Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2017
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    1.666
    На ехо гледаат излив од овулациите, ама кога го прашав гинекологот дали може да кажат кога точно била овлацијата, ми кажа дека нема шанси. Значи, дали била вчера, или пред неколку дена не се знае, на изливот му треба време да се ресорбира. А иначе, можно е и да е 7 дена пред менструација, што ако редовно се случува не е поволно за остварување бременост, ама не се грижи, тоа се решава.

19. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.308
    Допаѓања:
    20.639
    Многу збунувачки имаш објаснето се. Сакаш или не сакаш да останеш бремена? Ваљда да чим си тука и ако е така зошто свршување надвор?
    Вагиналети зошто примаш, имаш кандида или?
    Ако имаш не е добро да планираш бремемост пред да ја исчистиш.

20. medena147

medena147 Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    1.215
    Допаѓања:
    1.748
    Да имам кандида и се лечам сега,чекаме резутати од мажот ми за да прима терапија и тој,и затоа не сакам да сум бремена додека не се излечиме се чуваме,ама сепак имаме незаштитени односи затоа се уплашив дан сум бремена.Ми проби еве веќе.