За да не си правите вакви стресови друг пат заштитувајте се дур да ја излечите кандидата. И мене и на сопругот таква ни била праксата на “заштита” дур бевме во врска, ама свршувањето надвор не е 100 процентна гаранција. Добро што ти пробило. Ти посакувам побрзо да ја излечите кандидата и после на работа
Зошто ефридоли во време кога пробуваш да останиш бремена? По препорака на лекар или на своја рака земаш? Инаку можно е да е имплантациско крварење, пуштам среќа за позитивен тест.
Од кога направив брисеви веќе една недела немаме никави односи,се додека не се исчистиме и двајцата па здрвја наредниот циклус се фаќаме за работа ако е се во ред.
Женски темата не е за овде но бидејки е нај активна од другите ќе ве прашам овде . Како е постапката мерење температура за да знам кога сум на овулација .. како оди тој процес ако можете да ми кажете .. ?
Фала многу од се срце, овој пат се надевам многу на позитивен резултат.. Бев и на гиниколок ама ништо не се виде препостави дека наводно било доцна овулација.. Како демек се случило пред некој ден ама онака како со резерва.. Па немам што да правам освем да чекам да не добијам
Isto i mene bas vcera mi bese 14 od ciklus i pocnaa da mi bidat poteceni i jas sum vo dilema sto e pricinata. Si se mislam dali teloto veke znae deka nema bremenost pa pocnuva so pms ili stvarno neznam :/
причината е следнава хормонот лх е највисок 24 часа пред овулација кога ќе го достигне лх тој врв -му испраќа сигнали на прогестеронот да почне да се лачи прогестеронот е кривецот за сите пмс симптоми и симптоми за бременост односно болни гради, гадење, раздразливост... еве личен пример за мене пред една недела ми беше овулација, одма следниот ден почнаа да ме болат гради (бидејќи почна телото да ми лачи прогестерон) и ваќа ќе ме болат се додека не ми дојде менструацијата. отворете на чичко гугл и детално објаснување имате за женскиот циклус. овие работи мора да ги знае секоја жена што е веќе сексуално активна а поготово тие што пробуваат да зачнат.
Се обидуваме за бебе втор месец. Последена менс. ми беше на 18ти октомври, а ми доаѓа на 35дена. Што значи на 22 ноември треба да добијам. Ризичен однос имав на 2ри ноември тоа е 16ти ден , денес на 22ри ден имам кафено, а имав и вчера, а имам уште 14дена до следна менструација. Што може да биде? Имал ли некој слична ситуација?
Сега нешто прочитав и за тоа, ама прв пат ми се случува... се јавува од кога ке помине или пред да настапи -.-
Ovulation spotting often occurs between periods. It could happen before, during, or after ovulation. If you are trying to conceive, or avoiding pregnancy, you might consider tracking when you ovulate. Ovulationoften occurs between 12-16 days before the onset of the next period, depending on the length of your cycle. Значи кај секого различно. Може да бде пред, за време или по овулација
Жени, во понеделникот требаше да добијам па да ги пуштам документите за ваучер... Правев тест во среда, негативен. Цело време ми се спие, ми се јаде благо (јас инаку јадам благо еднаш во неделата), од вчера по малку ме болат градите и имам главоболки. За менструални болки, немам. Само по малку боцкање во левиот јајник Не сакам да правам тестттт Убедена сум дека нема ништо, нека ми дојде и да си терам процедура
штом ти бил негативен во средата почекај уште малце и во понеделнк направи ако не ти дојде. може има нешто не се знае а ти правеше инсеминации, не ми текнува?
Не правев, ќе си ја пробам среќата вака да поднесам, бидејќи сме со олигоастенотератозооспермија @Miiaaa98 My calendar
мислам дека мора мислење од специјалист за неплодност, дека би биле бесцелни инсеминациите. нека ти напише докторот кај што планираш да правиш ивф.