Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Lostinparadise

Lostinparadise Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2019
    Пораки:
    680
    Допаѓања:
    2.030
    Оо и тоа ли треба :sweat: ми се смачи веќе

2. Anomis11

Anomis11 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2019
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    3.139
    Абе напрај еден тест , еве сега и мене ме копка :$ Гледаш среќичка ... Како е Господ никој не е ;)

На Butterfly1107 и Lostinparadise им се допаѓа ова.
  3. LunaGrey

LunaGrey Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    2.693
    Допаѓања:
    26.219
    па да, ако не доставиш мислење мислам дека ќе ти дадат одговор прво да правиш инсеминации.
    пиши во темата вештачко,ќе ти кажат членките точно

4. Dance27

Dance27 Популарен член

Се зачлени на:
    14 ноември 2018
    Пораки:
    878
    Допаѓања:
    3.139
    Јас праќав во Јули документи со две направени иуи и мислење од спец др.дека иуи се безнадежни,ме одбија ми побараа уште две иуи...Но за среќа додека се спремав за наредните иуи Меѓувреме си останав природно бремена...
    Најсигурно да се јавите во комисија да прашате за да не се губи непотребно време.

На IRBBB, Thallia, LunaGrey и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Lostinparadise

Се зачлени на:
    5 јануари 2019
    Пораки:
    680
    Допаѓања:
    2.030
    Пишав пред некое време ама никој ме ми кажа дека ќе ми трена мислење од специјалист. Само од матичен гинеколог..

6. LunaGrey

LunaGrey Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    2.693
    Допаѓања:
    26.219
    па матичните не се стручни за ифертилитет...
    ете Данче дури и со мислење ја одбиле.
    Не ризикувај и набави си, ако имаш одлучено кај кој Др сакаш оди кај него со резултатите и консултирај се.
    Не даваат мислам дека така лесно ваучер без иуи,иначе сите би ги скокале инсеминациите :)
    ептен треба да е тешок машки фактор како азооспермиа или жената да нема јајцеводи.
    Пиши уште еднаш во вештачки, пошто јас немам искуство, може лупетам глупости.

На Lostinparadise му/ѝ се допаѓа ова.
  7. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.615
    Допаѓања:
    35.533
    Ама кај Данче е друга ситуацијата, не беа со тежок машки или со тежок женски фактор, затоа не го прифатија мислењето од докторот.
    @Lostinparadise ќе има мислење за тежок машки фактор, друга е ситуацијата кај нив.
    Мислам дека пишаа во Вештачко дека со таа дијагноза им дале ваучер без инсеминации.
    Пишува и на сајтот дека без инсеминации одобруваат само при тежок машки и/или женски фактор, па мислам дека ќе ви одобрат без проблем.

Последна измена: 9 ноември 2019
    На Thallia, LunaGrey и Lostinparadise им се допаѓа ова.
  8. Lostinparadise

Се зачлени на:
    5 јануари 2019
    Пораки:
    680
    Допаѓања:
    2.030
    Да пишаа дека им дале без инсеминации, ама еве пак прашав. Па ќе видиме..

На LunaGrey му/ѝ се допаѓа ова.
  9. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.615
    Допаѓања:
    35.533
    Ако, ќе одговорат и други кога ќе видат. :)

На Lostinparadise и LunaGrey им се допаѓа ова.
  10. MissWitch

MissWitch Истакнат член

Се зачлени на:
    14 април 2013
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    184
    Здраво, за подготовка на организмот да забременам гинекологот ми ги препиша Фемибион 1 и ми даде насоки за исхрана. Какво искуство имате вие со овие таблети? И колку е важно да се придружувам на план за исхрана без шеќер, тестенини, леб, тесто воопшто, млечни производи... некако ми изгледа престрого а и си сакам шпагети, макарони

11. Thallia

Thallia Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2013
    Пораки:
    2.805
    Допаѓања:
    18.795
    За почеток пробај да намалиш внес на шеќер, тестенини и леб, исфрли грицки и пржена храна, замени со здрава варијанта, овошје, зеленчук, јаткасти плодови, интегрални житарки, млечни производи со намалена масленост... Не е толку тешко колку што изгледа, а и знаеш дека правиш добро за себе и за она што посакуваш да биде.
    Исхраната е многу важен фактор за сите нас кои се бориме за бебе, а ние сме сами одговорни за она што го внесуваме.

На Jana06, eta и MissWitch им се допаѓа ова.
  12. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.798
    Ако докторот ти дал такви насоки за исхрана значи дека е многу важно особено ако имаш хормонски дисбаланс. И јас бев на таква исхрана и на почеток плачев за јаглехидрати особено во пмс. После тоа се навикнав. Тешко е знам, треба да излезеш од комфорт зоната ама сите сме тука со една цел и мислам дека тоа е доволно. Има и позитивна страна, ќе намалиш во обем :) Рачунај дека ова е привремено додека го спремаш телото, кога ќе останеш бремена нема ни да ти текне на оваа 'жртва', веќе ќе правиш многу повеќе.

На 0ли, tina2018 и Thallia им се допаѓа ова.
  13. MissWitch

MissWitch Истакнат член

Се зачлени на:
    14 април 2013
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    184
    Јас немам проблем ниту со хормони, ниту со килажа, а не сум ни пробала
    Да тоа е се во ред, додуша јас немам проблеми со хормони и килограми а не сум ни пробала со сега да останам трудна. Повеќе ме интрресираше мислење за витамините кои ми ги препипа за подготовка на организмот, затоа пто мнпгу доктори препишуваат тоа што имаат договор со одредена фармацевстка компанија а не што е стватно ок.

14. Butterfly1107

Butterfly1107 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2018
    Пораки:
    2.039
    Допаѓања:
    5.451
    Фембион пиеме повеќето тука на форумов. Така да терај без гајле...

15. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.798
    Јас сега пијам Фемибион 2 зашто сум 4ти месец, иначе во нив има се што ти е потребно. За исхраната сепак би го послушала докторот со тоа што би имала еден cheat day во неделата :D

16. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.313
    Допаѓања:
    20.644
    Пиј си ги слободно, они немаат ништо штетно туку се суплемент кој ќе ти помогне во целиот процес...генерално содржат витамини.
    И јас сум во фаза на зачнување и пијам едни слични германски веќе месец дена..
    На храна не пазам нешто многу, јадев и претходно овошје и зеленчук, јадам и сега. Тестенце и благо си сакам, ама гледам да не претерувам :D

17. Keri

Keri Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2010
    Пораки:
    248
    Допаѓања:
    1.398
    Девојкиии, си ги дочекав и јас двете цртки :inlove: Пред да ми касни немав никакви симптоми. По два дена откако требаше да ми дојде, почнав да чувствувам повремени грчеви во долниот дел и мала болка во градите, мислев дека ќе добијам, но не се случи тоа. :clap: Си реков уште два дена дека ќе почекам за тест и издржав, утрински го направив тестот и си ги видов убавите две цртки, после година дена обиди. Три месеци пиев фолна и витамин Е, по препорака на гинеколог. Последниот месец внимававме и двајцата малку со исхрана, читавме што е добро да се конзумира, малку на планина, физичка активност и кога најмалку очекував бидна. На преглед закажав за една недела, се надевам се' ќе биде во ред.:hug:

На Lara 27, Summer16, Мила32 и 22 други им се допаѓа ова.
  18. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.300
    Допаѓања:
    33.608
    Честитки од срце! Со лесно да си ја износиш бременоста! :inlove:

На Lara 27 и Keri им се допаѓа ова.
  19. Miiaaa98

Miiaaa98 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2019
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    904

Честитки колку само се радувам кога читам вакво нештоо :l::l::l::l:

На Keri и Martka им се допаѓа ова.
  20. Passionfruit

Passionfruit Истакнат член

Се зачлени на:
    15 ноември 2018
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    73
    Здраво девојки:) сакам да прашам дали некоја од вас касна овулација и колкави се шансите да останеш бремен, иначе добивам негде од 30-35 дена на 16 ден од циклус бев кај гонекологот на преглед и тогаш имав еден водечки фоликул кој беше околу 10мм и птоа на 19 ден бев пак и беше негде 15,3 и ми кажа за два дена да одам пак да види бидејќи очекува овие денови да расте побрзо па ќе видиме, ако не планира да ме стави на кломифен... иначе имам редовни циклуси нормални хормони па ме интересира некој со слично искуство и некаков совет.