Здраво девојки, ме интресира дали некој од вас имал искуство со пиење на кломифен цитрат, можно е во иднина да треба да ги пијам поради тоа што констатиран ми е синдром на (ПЦОС), а пробуваме забременување... Поздрав
Секако дека ќе помине добро, задоволни се тие што правеле кај неа. Може да ја прочиташ темата Хистероскопија, таму има искуства кај сите доктори.
znam deka za hormonive ima posebna tema ama ne e tolku aktivna kako ovaa pa sakav da ve prasam za mislenje za rezultative... vo obid za bebe ... po dve neuspesni bremenosti ...
Дхеа и андростендион ти се повишени што мислам укажуваа на проблем со надбубрежните жлезди, ама сепак најдобро да се консултираш со ендокринолог. Исто ендокринолог и за пролактинот ќе ти даде терапија, за забременување пожелно е да е под 15.
Кој ти кажал дека е можно да треба да ги пиеш? И јас сум со пцос и обиди за забременување. Др до сега ми нема спомнато терапија со кломифен. Кои од симптомите на пцос ги имаш?
Zdravo na site nova sum na forumov. Imam edno prasanje sto me buni. So mazmi 5 meseci se obiduvame za bebe no nisto do sega Posledna menstruacija imav na 19 oktomvri Mesecov od 10 (23den) imam krvarenje koe sto de ima de nema na momenti e rozevo kafeavko crveno i e vo razlicen intenzitet Ciklusot mi trae 28 dena Simtomi :bolni gradi potemneti bradavici pospanost zgolemena potreba za hrana vo docni casovi macnina bez povrakjanje zapek cesto mokrenje .. Napraviv 1 test rano sabajle no beshe negativen Prasanjeto e dali e mozno da sum bremena ?
Ми личи на менструација... ехеее колку пати сум ги имала истите симптоми за бременост и ќе добијам... Штом крвариш веќе 5 дена, без разлика на интензитетот мислам дека е мензис. Можеби ти е од стрес ваквото крварење, но не е лошо да посетип лекар.
Имплантациското крварење обично трае максимум три дена и не секоја жена го има. Пет дена веќе мислам дека се многу и можеби ти има подрането овој пат... Дај Боже да грешам и да има бременост... Почекај до очекуваната дата за добивање и направи си уште еден тест. Ако е негативен оди на гинеколог, таму ќе добиеш најточен одговор. Среќно!
Од срце ти посакувам да е имплантациско. Издржи уште некој ден и ќе си ја решиш дилемата. Ти посакувам позитивен исход!