Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.313
    Допаѓања:
    20.645
    24ти ден од циклус ми е и од сабајле осеќам тапа болка во долниот дел од стомакот, не можам да дефинирам дали се јајници или матка, ама претходно вакво нешто немам осетено.
    Сега ја осеќам болката и на левата страна што не е типично за мене. И во овулација и пред добивање поактивен ми е десниот јајник.
    Пробуваме цело време, овулација не знам кога и дали воопшто сум имала месецов, решив да не ја следам да оставам така.
    Дата за добивање ми е за 10ина дена пошто добивам на 30+ дена.
    Што мислите, на што може да се должи ваква болка?

2. Ivi82

Ivi82 Активен член

Се зачлени на:
    21 октомври 2018
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    7
    Здраво,
    Долго ве следам и би сакала да прашам дали има некој со сличен проблем како мојот.Две години воопшто не можам да забременам.Едната туба непроодна.Направени две неуспешни инсеминации.Хормони одлични.

На Maya12 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Maya12

Maya12 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2017
    Пораки:
    1.255
    Допаѓања:
    4.526
    Мила иста ситуација и кај мене.Направена лапро еден непрооден канал и нема бременост.Пред една недела правев инсеминација па за една недела ќе знам резултат.Ако не успеам план б ми е инвитро.Веќе 3 години се обидуваме.И мене би ми значело некој да сподели искуство

4. Ivi82

Ivi82 Активен член

Се зачлени на:
    21 октомври 2018
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    7
    Утре одам да направам уште ОГТТ тест и не знам дали треба уште други анализи да направам

5. Maya12

Maya12 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2017
    Пораки:
    1.255
    Допаѓања:
    4.526
    Од испитувања што имаш направено и непроодниот канал ти е изваден или само ти е дијагностирано дека е непрооден?

6. bearrr

bearrr Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2018
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    56
    здраво,
    33 ден а сеуште немам добиено (обично ми е точна, 29-30ден најкасно) од симптоми само мнооогу болни гради, пред некој ден имав благи грчеви и тапи болки во јајници но веќе нема. сабајле правев тест негативен (но не со прва утринска), морав да правам за да знам дали да почнам со антибиотик оти вчера испадна дека имам ешерихија уште таа ми фалеше....

7. Maya12

Maya12 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2017
    Пораки:
    1.255
    Допаѓања:
    4.526
    Направи тест преку крв за да бидеш сигурна

8. Ivi82

Ivi82 Активен член

Се зачлени на:
    21 октомври 2018
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    7
    Само Хсг правев во Систина.Немам лапаро и хистеро правено.Имам конизација правено пред 9 години.

9. bearrr

bearrr Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2018
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    56
    се мислев и тоа... ама ќе треба до ск да одам за одма да ми дадат резултати оти тука кај нас нема приватни лаб. ќе мора со упат а матичен имам во Ск. Така да ќе си почекам до понеделник во секој случај... 3год се мачиме ама сеа поради бактеријата поарно да не сум бремена (барем според мене )

10. Maya12

Maya12 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2017
    Пораки:
    1.255
    Допаѓања:
    4.526
    Мое мислење да си направиш и лапароскопија и хистероскопија оти тој непрооден канал може да ти прави проблеми,поарно да го немаш отколку да го имаш а да е хидросалпинг.Докторот што ти советува? Генски мутации немаш испитано

На Ivi82 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Ivi82

Ivi82 Активен член

Се зачлени на:
    21 октомври 2018
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    7
    Дали на хсг се гледа хидросалпинг?
    И дали е ок да се прави после конизација лапаро и хистеро?
    Генски немам направено сеуште

12. Passionfruit

Passionfruit Истакнат член

Се зачлени на:
    15 ноември 2018
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    73
    Можно е да ти е доцна овулација, јас исто така добивам 30-35 дена и овој месец др ми следи овулација вцера на 21 ден имав фоликул 19,3мм и ми кажа да одам утре на 23ден да види што се случува, можеби тек сега си овулирала.

13. Miiaaa98

Miiaaa98 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2019
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    904
    Женски имам благи болки на десниот јајник скоро 16 дена .. не дека е голема болка ептен онака на секунд или па кога ке легнам осеќам истото , исто така поретко и блага болка на матката што може да е ...

14. A.a.gj

A.a.gj Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    556
    Здраво.. поради полицистични јајници дадени ми се вагиналети утрогестан 200 мг. Мислам дека докт.ми речедека се ставаат од 16 до 25 ден,дали беше така или грешка сум?
    И дали додека ги ставам смеам да имам односи ?
    Благодарам однапред.
    Ве следам подолго време,и јас се борам за две цртички веке некое време.Дај боже сите да си дочекаме. ❤️

15. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.418
    Допаѓања:
    171.836
    Сигурна си дека ти препишаа утрогестан само заради тоа што си со ПЦОС?
    Да не правеше иуи случајно?

На Bebulence88 и Stressed Out им се допаѓа ова.
  16. A.a.gj

A.a.gj Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    556
    Ништо друго немам правено,испитав хормони инсулинот ми беше покачен ми дадоа метформин 850мг,фолна киселина и утрогестанот.
    Докт.ми рече бидејки планирам бременост да пробаме вака до нова год.па за понатаму ке видиме.

На Bebulence88 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.313
    Допаѓања:
    20.645
    Не знам, не ја следам овулацијата овој месец, т.е не сум ни сигурна дали воопшто сум овулирала пошто на ехо на 10ти ден од циклус д-р не ми виде фоликул и рече или ќе немаш или ќе ти е доцна овулацијата.
    Се тоа ок, мене ме буни болката што ја осеќам. Константна е и тапа и се шири повеќе во хоризонтала од јајник до јајник, повеќе во лев. До сега никогаш сум немала вакви симптоми кога овулирам...

18. Saba08

Saba08 Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2017
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    1.666
    Таман си разбрала, од 16 ден, 10 дена, значи вклучувајќи го и 25 ден. Може да имате односи или пред да го ставиш Утрогестанот или барем 1 час потоа.

19. A.a.gj

A.a.gj Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    556
    Благодарам за одговорот,пд вчера почнав па ајде дај боже да помогне.

На Saba08 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. bumbar4e###

bumbar4e### Нов член

Се зачлени на:
    22 април 2019
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Освен што имам нередовен циклус други симптоми немам, а за терапијава ми ја спомна гинекологот последно што бев само што инсистираше да не почнувам сеуште, искоментира ако има потреба ке почнеш со кломифен бидејќи матичниот гинеколог ми ги имаше дадено добрастон таблетите за кои исто така ми рече да не ги пијам, ти кои симптоми ги имаш? што ти кажуваат др?