Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Anomis11

Anomis11 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2019
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    3.139
    А ти хормони и ХСГ ? Пап микробиолошки и ехо ни оддалеку не се доволни . И фоликулометрија почни да правиш да следиш овулација . Фоликулометрија после ХСГ и хормони и за маж ти спермограм и спермокултура .

На kjofti4 и Bella_Stella им се допаѓа ова.
  2. Fleur-De-Lis

Fleur-De-Lis Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2012
    Пораки:
    627
    Допаѓања:
    1.649
    Здраво девојки. Одамна не сум била на темава. Читав некоја стручна литература и го најдов овој податок. Се надевам дека на некого ќе му биде од помош.
    Овулацијата е процес, кој е под моќно влијание на хормоните, така на пример при овулацијата многу важно учествуваат простагландините. Многу лекови против болка го инхибираат настанувањето на простагландините како на пример аспиринот, ибупрофенот и слично, затоа жените кои сакаат да забременат треба да ги избегнуваат тие лекови.
    Ви посакувам на сите вие кои се трудите да забремените многу успех, и сите да ве читам во темите за совети за бебуш :hug::hug::hug::l::l::l::l::l::l::l::l::l::l::l::l:

На S.12.G, Broki5, Anomis11 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.313
    Допаѓања:
    20.649
    28 ден од циклус ми е денес, од нестрпливост сабајле правев тест и излезе негативен.
    Тие што ме читале знаат дека добивам на 30+, обично 34-35ти ден.
    Од симптоми немам нешто посебно изразено, освен што од четвртокот до саботата имав болка во долниот дел од стомакот, блага но константна. Сега само на моменти ме наболува ама веќе неколку денови мокрам зачестено и количински како да пијам многу течности а не пијам.
    Што мислите?
    И како се справувате вие што сте во ситуација на исчекување како мене? Психата ме уби, само во тоа ми е паметот :|

На Miiaaa98 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. meggle

meggle Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    838
    Допаѓања:
    2.619
    4 години брак, последнава година пробуваме за бебче, ама кога-како , поради работа некогаш сме уморни и се што сакаме е да се одмориме, нејсе, скоро секој месец кога знам дека сме пробувале во плодни денови сум во исчекување, но за да не бидам под стрес , правам работи кои ми ги одвраќаат мислите од тоа, читам, цртам, излегувам со друштво ... не мисли многу , многу, еден ден и ние ќе си видиме 2 цртки, само без стресови, пробај да ја елиминираш мислата за дете и опушти се <3

На L*G и Bella_Stella им се допаѓа ова.
  5. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.313
    Допаѓања:
    20.649
    Многу сакам да ги тргнам мислите од тоа, свесна сум колку е потребно.. ама периодов некако слабо ми оди тоа од рака...
    Не работам моментално, пола ден сум сама дур сопругот е на работа и имам премногу слободно време и знам дека ради тоа сум ваква...

На S.12.G му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Miiaaa98

Miiaaa98 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2019
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    904

На истото сум и јас истото и мене денес ми беше негативен тестот ... ме уби психа и мене мислам дека малце треба да не мислиме на тоа .. :(

На Bella_Stella му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.313
    Допаѓања:
    20.649
    Треба, тоа сигурно..ама не се контролираат мислите така лесно за жал... Потсвеста си работи без да сакаме :|

На Miiaaa98 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Miiaaa98

Miiaaa98 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2019
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    904

Башка кога се ближаат деновите невозможно е да не мислиме :( ... ке ни се насмее и нас еден ден желбата

На Bella_Stella му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.313
    Допаѓања:
    20.649
    Дај Боже, нема нешто што сакам повеќе моментално :$ :inlove:

На Мила32 и Miiaaa98 им се допаѓа ова.
  10. bearrr

bearrr Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2018
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    56
    jas nikogas ne pravam testovi pred vreme, za da ne se razocaruvam.. ali velo vreme mislam, mesecov mi docnese celi 5 dena(tochna mi e ko shvajcarski inace).. psiha me mavna 3 testa napraviv negativni

11. S.12.G

S.12.G Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2019
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    177
    Zdravo na site..aktivna sum na temava celo vreme ednas pisav...mi kasni skoro 10..dena minatiot pat dobiv na 12..i od togas nemam dobieno..normalno procedura za bebe..deneska bev kaj maticnata me gleda vika ne gledam bremenost dojdi utre za hormoni i beta sabajle..a vo sabotata cel den imav kafeavo rekov aj ke dobijam ama nisto...gradite ne mi se nadueni imam nekoja sila ne se izdrzuvat...mozno da e da imam imano docna ovulacija pa da e rano ? Izvinitete na dolgiov post..na site sreka vi drzam sto poskoro da se izraduvame..i nozete mnogu me bolat pozzzz

12. medena147

medena147 Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    1.215
    Допаѓања:
    1.748
    Направи тест ќе видиш дали има или нема и утре испитај бета.Веќе ти доцни 10 дена нема шанси тестот да не покаже а за да виде нешто мислам дека е рано.

На S.12.G и Bella_Stella им се допаѓа ова.
  13. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.313
    Допаѓања:
    20.649
    И јас мислам дека треба да направиш тест, со толку доцнење секако треба да покаже.

14. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.313
    Допаѓања:
    20.649
    И јас обично не правам, ова ми беше прв пат, некако сум ептен нестрплива.. :?:

На Slonce91 и S.12.G им се допаѓа ова.
  15. S.12.G

S.12.G Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2019
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    177
    Utre ke pravam beta a me gleda i mi vima nema bremenost..a mi kasni dolgo i zaboraviv praev test vcera negativen ama ne so prva mokraca sega sabajle sum na hormoni i beta

16. S.12.G

S.12.G Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2019
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    177
    Jas praev vcera ama negativen..kako sto napisav ne so prva mokraca ama sega imam silna bolka vo gradive a ni jako ni podueni neznam sto ke moze da bide rabotava..me stavi vo shok situacija

17. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.313
    Допаѓања:
    20.649
    На толку доцнење обично треба да покаже без разлика во кој дел од денот се прави тестот.
    И јас мислам дека е рано за да се види на ехо.
    Може да ти касни од многу различни причини.
    Се надевам дека е од бременост.:l:

18. bearrr

bearrr Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2018
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    56
    и мене и психа ме мавна од се полошо... ако не ми дојдеше и денес мислам дека сите тестови што ги имав на работа ќе ги искористев... ама може и од времето да е променливо...

19. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.300
    Допаѓања:
    33.608
    Секој месец кога треба да добијам правам тест од сабајле. Сите до еден нетативни. Секој пат ново разочарување. Сѐ поголемо.
    Затоа немој да си како мене. Причекај, сеуште е многу рано. Се надевам за недела дена ќе не израдуваш со две цртки :hug:

На S.12.G, Slonce91, naturallmess и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.313
    Допаѓања:
    20.649
    И јас се надевам дека беше лажно негативен овој пат...ама којзнае..Офф ајде да ги видиме тие две цртки веќе сите аман, ме убива ова чекање...

На S.12.G, naturallmess, IRBBB и 1 друга личност им се допаѓа ова.