Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. naturallmess

naturallmess Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2018
    Пораки:
    1.035
    Допаѓања:
    3.698
    и јас да се придружам во негативни тестови три дена ми доцни ( прв циклус е ова после 3 циклуси кломофен безуспешни ) , доцни овулации имам понекогаш на 40 или 45 дена , се тешам на ден за добивање правев тест негативен , ама брадавиците ми се чуствителни многу и ќе чекам до петок па да правам уште еден , деме да не била доцна овулација ,пустата јас незнам како да се утешам

На S.12.G му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.313
    Допаѓања:
    20.649
    Утеши се дека не си сама.. Сите сме на иста мака ама нема откажување! :muscle:

На marijamarkoska, S.12.G, Slonce91 и 4 други им се допаѓа ова.
  3. Slonce91

Slonce91 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2019
    Пораки:
    1.023
    Допаѓања:
    5.982
    jas ne pisuvam mnogu samo koga treba da prasam nesto...neznam takva sum ...megjutoa ako mi veruvate deka 100 pati vo den vlagam na forumov i na povekjeto od temive segde skoro samo da procitam nekoa radost za dve crtki i da si recam ima nadez .. i za site se tolku raduvam... edvaj cekam site da se druzime vo trudnicki muabeti...a za testovii haha ja sekogas si vikam e ovaj mesec eden samo kje napraamm i po 5 pravam najmalku ...zosto imamm vreme na radpolaganje kolku sakam mi doagja koga saka na 45 na 50 ....

На emiliana, IRBBB, marijamarkoska и 5 други им се допаѓа ова.
  4. S.12.G

S.12.G Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2019
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    177
    Se cudam zasto ne mi kasni nikogas do sega
    se cudam zasto ne mi ima kasnato do sega nikogas samo minatiot mesec normalno imav soobrakajka i si znaev ama dobiv po 10 dena..i toa dobro eve 40 dena sega mi kasni..obicno dobivam na 28 den..ako treba na 2 primer jas 1 dobivam..me gledase na vaginalno eho i nisto nemase se tesham sama vikam da ne imam imano docna ovulacija posto mi se ismesha plodni denovi od minatiot pat..i utre ke pravam beta samo da e brenost rana da dade gospot zasto psihata me zbudali sto mi kasni do tolku...pisuvam utre da vidam sto ke napravam..rezultatite utre ke gi doznam za beta i hormoni ?

На Magiluna и Bella_Stella им се допаѓа ова.
  5. S.12.G

S.12.G Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2019
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    177
    I jas isto kako tebe se tesham sama vikam da ne se gleda i na vaginalno eho da ne si imam docna ovulacija pa utre pravam beta

На naturallmess му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.313
    Допаѓања:
    20.649
    Одма ќе ги дознаеш да, истиот ден се готови.
    Ајде израдувај не со позитивна вест :inlove:

На S.12.G му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.313
    Допаѓања:
    20.649
    Сите сме исти значи :D А која е причината за нередовниот циклус, имаш ли проверено?

8. eta

eta Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2009
    Пораки:
    1.971
    Допаѓања:
    5.374
    Менструалниот циклус може да касни и ако имаш пиено антибиотици. Мене ми се има случено така да ми касни две недели.

9. Slonce91

Slonce91 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2019
    Пораки:
    1.023
    Допаѓања:
    5.982
    da imam provereno imam policisticni jajnici , hormonski disbalans mislam toa najcesto e posledovatelno ... vo minatoto nekogas kje mi dadea kontracepciski tableti dodeka pijam ko demek sredeni posle pak isto od koga pocnav za bebe da mislime ..nisto ne pieev zosto ostanuvav 2pati bremena koi zavrsija neuspesni doktorot mislese cim ostanuvam da ne se trujam so apcinja ...go smeniv doktorot i po poslednava proverka na hormonite mi prepisaa ciklopreginova .. e sega kje vidime so kje bide ...izvini za dolgiot odgovor

10. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.313
    Допаѓања:
    20.649
    Се утврди ли од што дошло до спонтан тие два пати?

11. Slonce91

Slonce91 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2019
    Пораки:
    1.023
    Допаѓања:
    5.982
    ne ne se utvrdi ...imam genetski mutacii i pijam metilirana folna i aspirin.. i haos vo hormonive inaku nisto drugo ne otkrija kako pricina

12. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.313
    Допаѓања:
    20.649
    Немој да се грижиш. За жал спонтаните се многу честа појава кај нас. Ама штом воопшто дошло до бременост тоа е добар знак дека имаш плодни јајници.
    Измачува чекањето и споредувањето со тие околу нас што како од шала остануваат бремени, ама јас мислам дека универзумот има план и за нас.. :)
    Мора да биде препознаена таа огромна желба, да ни се спојат коцките и да си го доживееме тоа чувство да бидеме мајки. :l:

На IRBBB, Grasiela**, Broki5 и 6 други им се допаѓа ова.
  13. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.615
    Допаѓања:
    35.533
    ХСГ имаш правено? Кариотип?
    Каков хаос на хормоните? Тироксинот колку ти е? Пролактин?

14. Slonce91

Slonce91 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2019
    Пораки:
    1.023
    Допаѓања:
    5.982
    i jas mislam isto i se nadevam deka taka kje bidee❤

На Bella_Stella му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Slonce91

Slonce91 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2019
    Пораки:
    1.023
    Допаѓања:
    5.982
    hsg nemam ama deka imav dva spontatni i edna biohemiska znaci bremenost nastanuva pa ginekologot gi iskluci toa kako problem..kariotip nemozev da zakazam nema termini..kje probuvam pak ...a hormonite estrogenite poniski nadbubreznjte hormoni povisoki ,prolaktinot povisok,tiroidnata e vo granicite na normalata 2.68 mislam deka bese tolku ne se do mene rezz.ama ginekologot rece pod 2 bi bilo podobro da bide ..i so ovie rez mi dadoa ciklopreginova kako terapija

Последна измена: 19 ноември 2019
  16. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.615
    Допаѓања:
    35.533
    ХЦГ се прави во случај на спонтани, да не има некоја преграда, полип и сл., нема врска со забременувањето. Да се види матката. Прегради не пречат за забременување, но може да дојде до спонтан ако таму се вгнезди ембрионот.

17. Slonce91

Slonce91 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2019
    Пораки:
    1.023
    Допаѓања:
    5.982
    hahah super na dva ginekologa koi bev vo ovie 3 god ne ni spomnale ni kako opcija za proveruvanje na hsg deka moze i toa da bide problem nego cim ostanuvas nema problem ... fala tii kje odam onda i toa da napraam ..e sega ginekologot dava upat moze li na drzavno ili kako idat procedurite

18. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.615
    Допаѓања:
    35.533
    Може и на клиника да се направи во државна, а може и на приватно. За државно треба матичниот да ти даде упат до Амбуланта за асистирана репродукција, па тие од таму ќе те праќаат каде што треба.

На Slonce91 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Keri

Keri Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2010
    Пораки:
    248
    Допаѓања:
    1.398
    Мислам дека е невозможно целосно да се отргнат мислите од тоа, сите викаат опушти се, не мисли, ама џабе... Секој месец чекаш, а деновите кога се ближи датата е неиздржливо. Послениов пат, два дена пред да требаше да ми дојде, правев тест и излезе негативен и скоро бев сигурна дека нема ништо, си чекав да ми дојде. Ми каснеше два дена, некако издржав уште ден, два и пак купив тест и позитивен беше :) Ти го посакувам истово :hug:
    Телевизија, филмче, книга, крстозборки, прередување плакар, чоколадо, прошетки, музика, вежвање и само убави, среќни мисли(fingers)

На IRBBB, bube90, Broki5 и 4 други им се допаѓа ова.
  20. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.313
    Допаѓања:
    20.649
    Фала ти мила на убавите зборови. Баш си пример кој што треба да ни даде сила и барем малку да ни ја опушти психата.
    Јас ќе си седам мирна сега, ќе почекам уште 4-5 дена па ќе направам нов тест ако не добијам во меѓувреме. :l:

На Slonce91 и naturallmess им се допаѓа ова.