Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474

Ќе успеете, ќе видиш. Не си сама, тоа да го знаеш, овде не' има повеќе што чекаме бебчиња.
    Би требало да ги имате фатено плодните денови, мада јас лично не се потпирам повеќе на плодни неплодни. Кај некои плодните се некогаш порано, некогаш подоцна... се зависи од самиот организам и опуштеноста. Повеќе верувам во тоа колку сме опуштени кога водиме љубов. Значи целосно да се придадеме кон водењето љубов, без да мислиме ама апсолутно на ништо. Јас повеќе не одам по овулации и чуда. Ете минатиот месец и овулациски тестови правев, и скоро цел месец правевме ама секој ден, престанавме само некој ден пред следното добивање, плус дека покажа на тестовите дека плодните денови се заминати, и дека и ми доцнеше 2 дена. И пак не бидна. Сега сме правеле само вчера и завчера, според еден портал ми покажува дека денес ми е овулација, ама нема правење, може вечер. И баш ми е гајле више, ич не се замарам ќе биде или нема да биде, како сака Господ така :)

2. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
    Не е никакво пореметување, туку се вселило бебенцето ваше :clap: :inlove: Ај направи си тест и побрзо израдувај не'. Немора да значи да мора да имаш симптоми за бременост па да си бремена. Едвај чекам да дојде утре :)

П.С. Се извинувам за постовите едeн по друг, ама незнам како се ставаат во еден :doh:

3. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
    Ај направи тест и не не' држи во неизвезност, имај милост ;) Еве сега и маченце ќе не' израдува со убави вести, па ајде и ти заедно да биде радоста поголема :) :clap:

На girl-miri и instruktor им се допаѓа ова.
  4. melanie27

melanie27 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 октомври 2010
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    255
    Ќе успеете, ќе видиш. Не си сама, тоа да го знаеш, овде не' има повеќе што чекаме бебчиња.
    Би требало да ги имате фатено плодните денови, мада јас лично не се потпирам повеќе на плодни неплодни. Кај некои плодните се некогаш порано, некогаш подоцна... се зависи од самиот организам и опуштеноста. Повеќе верувам во тоа колку сме опуштени кога водиме љубов. Значи целосно да се придадеме кон водењето љубов, без да мислиме ама апсолутно на ништо. Јас повеќе не одам по овулации и чуда. Ете минатиот месец и овулациски тестови правев, и скоро цел месец правевме ама секој ден, престанавме само некој ден пред следното добивање, плус дека покажа на тестовите дека плодните денови се заминати, и дека и ми доцнеше 2 дена. И пак не бидна. Сега сме правеле само вчера и завчера, според еден портал ми покажува дека денес ми е овулација, ама нема правење, може вечер. И баш ми е гајле више, ич не се замарам ќе биде или нема да биде, како сака Господ така :)[/quote]

Ти благодарам на поддршката :inlove:

Искрено и јас не се потпирам на плодни неплодни денови затоа што цел организам ми е пореметен во последниве 2 години. Доживеав многу големи стресови со што ми се поремети циклусот а со тоа и овулацијата секако. Бидејќи кај мене сите проблеми се настанати поради стрес, докторот за почеток ми препорача целосно опуштање и избегнување на било какви стресни ситуации без употреба на било какви лекови. Се е до главата нели :) Потсвеста е опасна кучка.

Ке може ли да ми кажеш кои овулациски тестови ги користеше, да не одам во аптека како смотана да се распрашувам :D ( сепак, не дај Боже да ми требаат за наредниот месец)

5. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
    Не сум во МК, така што нели користев од тука некои тестови, ептен ефтини беа и така ги земав, колку да пробам. Не ги разбирав како што треба, пишуваше дека исто како и кај тестовите за бременост треба да се појават две цртки кога имаш овулација, и мене ќе ми се појавеше втора цртичка, ама шеташе нагоре :D како што се натопуваше хартиеното стапче нагоре, така си одеше и цртичката, ќе ја надминеше контролната цртичка и ќе се изгубеше :rofl: Кој ти знае што тестови беа. Во МК има некои изгледа ама многу скапички. Ќе си прашаш во аптека само тестови за овулација и готово. Само во самото пакување има за неколку дена, 3 или 5 мислам.
    Меѓутоа јас мислам дека нема да ти требаат, земи си ти тестче за бременост, и верувај дека ќе си го чуваш, колку ќе ти биде мило и убаво со двете цртички на него :)

На melanie27 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    "ecapereca"

јас се мислам за тест ама мислам ми е рано :^)
    бидејки требашE на 10 да добијам како што секогаш Mи доајга два дена пред минатата дата :^)
    минатата беше на 12 а ова требашE на 10 ама недојде :D
    па си реков ако дојде на таа дата или од стрес и нервоза да не биде два Iли 3дена покасно :D ама уште Nе дојде :)
    е сега си се радувам ама Mалце и страв Dа направам уште сега тест Dа не се разочAрам :^) ми E страв.
    па Kе почекам до 20 и некој ден од месецов ако недојде и да недојде E тогас тест :) и позитивно се надевам.

7. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
    Какво море 20 и некој, ќе ти покаже позитивно, сигурно! Ете гледаш на Цветелина исто и она на 12-ти имала последно и веќе си ги виде двете цртички. Ајде и ти, не си ги скратувај радосните моменти, искористи ги сите, претвори си ги деновите од неизвесност во радост. Да да, ајде послушај ја дада ;)

На girl-miri и zalosna им се допаѓа ова.
  8. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.094
    :) и мене така стално Mи идесе 2 дена порано одпредходната менструациа знаци последно имав 24 и Jа оцекував следната да ми дојди на 22 и не ми дојде и на 30ти си направив Tест за само 5 секунди ми се појавија 2 цртицки....направиси тест зосто да се измацувас :) и какво 20 ти јас до тогас усте 100 пати це те прасам :D

На girl-miri му/ѝ се допаѓа ова.
  9. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    да не се измачуваш,,, само да мислиш.. направи тест и израдувај не сите ... стискаме палци :)

10. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    лелеле девојки многу ви благодарам за подршката :)
    искрено да ви кажам се плашам да не излезе спротивно од очекуаното :^)
    бидејки имам мали болки во долниот дел од стомакот незнам дали е нормално тоа или да не ми дојде :^) :?:

ајде ке си купам тест и ке пишам :) ви благодарам на сите :*

11. macenceee24

macenceee24 Активен член

Се зачлени на:
    17 август 2012
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    7
    леле срцка и јас се убедувам дали да направам сега или да почекам, минатиот месец ми дојде на 11 а сега ете го 16 и се уште ја нема вештерката,и јас си мислам да не е рано, ама цела ноќ многу ми се лошеше и повраќав ... уфф многу ми е страв од разочарување :( ама што е наше кога тогаш наше ке си биде ;) те бакнувам, ти ја пуштам мојата подршка и чекаме и од тебе 2 цртички :* ;)

12. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Немојте да се грижите Дедо Боже ќе ве помилува и вас само верба еднаш мора да биде нели... порано или покасно ќе биде.. нема разочарување... само напред.... ајде чекаме резултати

13. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
    Маченцеее24 и girl-miri, правете тоа тестовите, не ме нервирајте, ќе ве најдам и ќе ви дојдам и јас ќе ви направам ако несакате вие, ајде мечка страв - вас не страв :lol:
    Ќе се појават двете цртички и кај двете, ајдеееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееее!!! :clap: :wasntme:

На tinavip и girl-miri им се допаѓа ова.
  14. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.107
    Како сте девојчиња? Има ли нешто ново?
    Јас денеска (не)треба да добијам. Симптоми за добивање имам веќе 10 дена, ама еве денеска нема ништо.
    Уффф... Дај Боже месецов да ми се исполни желбата. Пола од плодните денови успеавме да ги фатме (Оние до овулација, па и самиот ден кога требаше да ми биде овулацијата) па ако сака - ќе се фати.

girl-miri и macenceee24 па вас машала убаво ви доцни! :wasntme:
    Што чекате? Ајде трк во аптека по тестови и ве очекуваме со убави вести!!! Стискам палци! :)

15. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
    Ајде бе, се уплашиле од едни тестови, што ќе им правиме кога ќе треба да одат да раѓаат :?: :o

А ти Јагодче купи тест? Ајде и ти спремај се за сабајле, ајде ајде, ќе биде плоден месецов ајде ајдееее :clap:

16. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.107
    Немам купено тест.
    Минатиот месец ми доцнеше три дена, па овој месец до петок планирам да си почекам.
    Во петок (ако до тогаш не добијам) ќе правам тест па ќе ве известам :)

17. ilence

ilence Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2012
    Пораки:
    186
    Допаѓања:
    88
    girl-miri и macenceee24 јас пред да останам бремена направив многу тестови,ама баш тогаш кога ми беше најмногу страв да направам тест за бременост заради тоа да не се разочарам или пак да не треба да чекам за нареден месец,или болниот момент кога ке треба да му кажам на маж ми дека пак сум добила и да се осекам беспомошно,јас за 5 секунди веке бев на седмо небо и се расплакав од срека,правете тестови .Ви посакувам срека и Господ да е секогаш со вас... :hai:

На zalosna и girl-miri им се допаѓа ова.
  18. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
    И јас така викам, поголема е верoјатноста да се израдуваат отколку да се разочараат. Не е ништо страшно, колку ќе се радувате само да знаете :*

Туку да прашам, како се движат рефернтните вредности на пролактин? На интернет барам, и се некои различни вредности наоѓам :?:

19. Monella

Monella Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2013
    Пораки:
    2.086
    Допаѓања:
    31.967
    Стварно немаат потреба од Чекање ама ај се запнале ке Чекат и крај.... само не знам како можат да издржат а да не направат тест и по неколку денови каснење :?: Ecapereca жал ми е неможам да ти помогнам за пролактинот бидејки не сум упатена,ако има некој др.нека писе :?: Инаку ти како си ни кога ти е датата за заминување од темава прасувам така Чисто да знам до кога ке се друзжиме тука а од кога ке продолжиме во трудниЧки муабети ;)

20. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.464
    До 25 е нормална граница на пролактинот, се што е нагоре е покачена вредност.