девојки јас правев тест и негативен е...и оваа надеж отиде во вода како што и претпоставував..сега чекам да ми дојде па одново на ново ..
Мила јас имам испитувано тсх, фт4, инсулин, тсх ми е нешто повеќе од 2,6. Што мислиш да си закажам преглед кај ендокринолог пред да почнам со ивф, јас сакав веднаш штом го земам ваучерот да почнам со стимулации, но може подобро е прво да одам на ендокринолог? Дали знаеш кај кој добар ендокринолог да закажам, приватно или државно?
Беше кај Трајковски на консултации? Ако не си била прво нешто што ќе направи тсх - то ќе ти го побара Така да ако треба ќе ти каже он. 2,6 не е лош резултат они го сакаат под.2,5 ама ќе ти каже. Јас одев на клиника кај Тања Миленковиќ но неможев да ја најдам во последно време и година и нешто сум кај Габи Балабанова Е Медикал позади Југо Дрво.
Не се разочарувај мила, следен месец со нови сили. Еве и мене изгледа почна да ми пробива, од синоќа ме болат јајници. Тест не направив, срце не ми дава пошто осеќам дека пак ќе ја видам таа една црта.
Бев кај Трајковски, ми ги виде сите резултати, ги копираше ама ништо не ми кажа за тсх. Сега кога ќе го земам ваучерот ќе одам кај него и ќе се консултирам.Фала ти најмногу мила, баш ми пишаа и девојките од Вештачко и земав упат за Ендокринологија за следната недела.
Последно беше кога ќе влезеш на ГАК, право има информации. Одиш десно од шалтерчето за информации, како ходниче, па лево има како уште едно ходниче со столчиња за чекална. Тука првата врата е амбулантата. На вратата пишува кој доктор кој ден е на смена во амбулантата.
Nemozam ubavo da procitam se,no kolu sto gledam ako e upatot za sub-specijalisticka ambulanta za asistirana reprodukcija i neplodnost toa e soba br.29 i se naogja koga ke vlezesh na glavinot vlez na GAK samo pravo do shalterot,ke svrtish desno ke poodish malku niz mal hodnik i levo ke vidish cekalna tuka ima 2 ordinacii i ke vidish na vratite pishuva
oa jas si cekam toa e so da pravam kje pravam pak ako ne mi dojde utre zadutre ... Toa e mila kje bide koga treba ne koga nie sakame... e sega pocna da me boli nisko dolu koga kje se izmoram bidejki rabotata mie celo vreme da sum vo dvizenje.. dali deka treba da mi dogja ama ne se takvi bolkite koga mi doagjalo mislam da ne e od terapijata so pijam od ciklopreginovata deka vestacki predizvikuva ciklus ...najverovatno gluposti zboram ama ne znam i vcera isto i denes..
Ајде женски без разочарување ќе биде, мора да биде туку исто мислам дека психата многу делува така што веројатно треба и малу полабаво без многу оптеретување.
Еве update од мене. Само што правев тест (не со утринска, ама нема врска секако треба да покаже веќе на толку каснење) и да, негативен е! Сега чекам да добијам, ако е до психа.. Сега ми е криво што уопште го правев тестот..многу е лошо чувството значи..цела се тресев дур го правев..
Одиме понатаму злато немој да се разочараш ке бидее ... еве и ја заради тоа не правам тест од пуста една линија ако не ништо чекаме другиот месец...
Te разбирам ....ама само главата горе и храбро за следен месец да биди!!! и јас сеуште немам направено тест , а сеуште ми нема дојдено, а знам дека ќе покажи цртичка ... се закажав овој нов месец, за прегледи испитувања.... стресовииии .. .
Мислев дека сум била малце опуштена, ама очигледно не сум. Си стои тоа во потсвеста па ти што сакаш прај..
Уште го памтам чувството кога ќе ја видиш таа една црта и ти малаксува телото. Се убиваш од плачење и липање, се бришеш, насмевка на лице и како ништо да не било. Уфф! Што направи со тоа што збореше дека го немаш испитано, не памтам добро мислам хормон некој беше?