Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.319
    Допаѓања:
    20.655
    Разбрав што сака да каже и не ја сфатив погрешно. Сите сме со иста или слична цел тука, подобро вака директно да ме здрмате, да не чекам џабе две црти туку да видам до што точно е што е една..
    Колку и да ме боли, ете реалноста е очигледно таа дека моментално не можам да забременам...
    Фала ти на грижата сепак.. :*

На Poppins, bube90 и Miiaaa98 им се допаѓа ова.
  2. Nithya

Nithya Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2019
    Пораки:
    570
    Допаѓања:
    2.478
    Се согласувам со @Poppins, констатацијата *од тоа не забременуваш е многу неблагодарно да се даде од страна. Вредноста на тсх варира, може утре да измериш и да е 2, може да е 5. И да ја средиш утре може пак ќе има проблем со друго, важно е да најдеш механизам да се опуштиш.
    Ќе ти кажам само пример зошто ти го кажувам ова. Имав висок инсулин, ми викаа од тоа е. Го средив и ништо. После испадна висок пролактин, и пак надежта, од тоа е. Го средив и пак ништо. После испадна имам полип и преграда. Бев на хистероскопија, ги извадоа, пак ништо. На крај испадна дека сопругот нема сперматозоиди. Сите тие стресови од негативни тестови и исчекување ќе ги немаше ако со време почнавме детално и комплетно да пристапиме на проблемов. Може кај вас ќе биде се во ред, дај боже да биде и да не израдувате сите што чекате секој месец и правите тестови. Тука сме да споделуваме искуства, но секое тело си е приказна за себе. Ако треба ќе посетите и специјалист за неплодност, само пробајте да се опуштите и да уживате во животот паралелно, колку и да звучи невозможно.

На Thallia, IRBBB, Miiaaa98 и 3 други им се допаѓа ова.
  3. bube90

bube90 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2016
    Пораки:
    123
    Допаѓања:
    153
    Се извинувам ако некого навредив или разочарав намерата не ми е таа, и јас сум тука заради некаков проблем и благодарение на советите од феминките средив се. Секако посетив ендокринолог и од таму знам за ТСХ и сите други хормони. @Bella_Stella извини што бев директна само сакав да ти кажам да не чекаш туку да посетиш ендокринолог. Најдобронамерно беше даден мојот коментар. Лошо се изразив, извини уште еднаш.

На Bella_Stella, Miiaaa98, Poppins и 4 други им се допаѓа ова.
  4. naturallmess

naturallmess Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2018
    Пораки:
    1.035
    Допаѓања:
    3.698
    девојки по моја претпоставка оваа е многу доцна овулација , според болките во јајникот претпоставувам дека овулирав на 26 ден од циклус така да очекував да ми дојде со 10тина дена задоцнување , еве до денес 15 дена ми доцни бев на гинеколог во средата и ме виде на ехо со што отсечно рече дека не сум бремена , ендометриум 11 мм , ајс уште не добивам немам никакви симптоми ниту пак рече дека има некоја циста да го одложи циклусот , еден тест направив само на 6 дена задоцнување и беше негативен , знае ли некоја од Вас дали тоа 11 мм ендометриум е дефинитивен знак дека не сум останала бремена овој месец ???

5. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.556
    Допаѓања:
    114.370
    Ништо не сфатив. Малку конфузно си пишала.
    Вака, кој ден од циклус ти е денес? На кој ден од циклус беше на доктор?

На naturallmess му/ѝ се допаѓа ова.
  6. naturallmess

Се зачлени на:
    10 ноември 2018
    Пораки:
    1.035
    Допаѓања:
    3.698
    ох бе денес ми е 45 ден од циклус , со што болки за овулација во лев јајник имав на 26 ти ден од циклус , на гинеколог бев 41ви ден од циклус , а тест правев на 36ти ден од циклус и беше негативен

7. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.556
    Допаѓања:
    114.370
    Јас мислам да направиш тест уште еден за секој случај од оние ефтините направи. Јас требаше да добијам на 01.03 и не добив. На 05.03 бев на доктор и ми рече нема бременост, а бев бремена бидејќи имав позитивен тест на 28.02. Бета имав 300.
    Може ти доцни од нешто друго :|

На naturallmess му/ѝ се допаѓа ова.
  8. naturallmess

Се зачлени на:
    10 ноември 2018
    Пораки:
    1.035
    Допаѓања:
    3.698
    јас така мислев , ама рече дека се е чисти и дека максимум ден два ќе добијам , ама еве нема ни трага од циклус ни пак симптоми , веројатно до понеделник ќе чекам и после ќе правам пак тест , мене ми беше прашањето за дебелината на ендометриумот дали има некаква индикација бремена или не врз база на тие 11 мм .....
    фала на одговорот :l:

На fana му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Brankapska

Brankapska Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2019
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    30
    I jas veke osam godina pokusavam da ostanam bremena ama nisto.pravef operacija miom na matkata pred edna godina I Sega u sreda pravef prva inseminacija I sega cekam 15dena pa test da pravam.

На Broki5, Kris80, Andra и 4 други им се допаѓа ова.
  10. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.798
    Колку што знам тоа е здебелен ендометриум и има шанси за бременост, но исто може да значи дека ќе добиеш. Направи уште одма тест, 100% ќе покаже ако си бремена. Ако не си и ако не добиеш, можда едноставно ќе ти прескокне овој месец (штом немаш видлив гинеколошки проблем). Ако продолжи да се случува испитај хормони, направи микробиолошки итн.

На Anomis11 и fana им се допаѓа ова.
  11. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.319
    Допаѓања:
    20.655
    За се си апсолутно во право. Фала ви што споделувате искуства сите, многу ми помагаат да продолжам напред и да знам на што да обрнам внимание.
    Искрено од тука добивам многу повеќе информации отколку што добивам од лекарите.
    Со клешта да им влечеш зборови од уста и сам да се информираш за се, не знам шо да кажам..

На IRBBB, bube90, fana и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.319
    Допаѓања:
    20.655
    Нема гајле, ја сфатив твојата намера, знам дека не мислеше ништо лошо.
    Каков проблем имаше ти со хормоните, не сум во тек?

На fana му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Passionfruit

Passionfruit Истакнат член

Се зачлени на:
    15 ноември 2018
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    73
    Здраво феминки еве и јас да споделам уште еден неуспешен месец:( овој месец др ми следеше фоликули и имав еден водечки фоликул кој растеше малку поспоро односно ми прсна тек на 21-22 ден од циклус и некако се понадевав дека конечно сум го погодила плодниот ден бидејќи добивам од 30-38 дена скоро секиј месец различно и си викав сигурно ги утнувам деновите не изгледа не било така искрено баш се разочарав кога добив синоќа иако бев опуштена некако месецов или бар јас така мислсм последните 4 дена пред да добијам бев под голем стрес повеќе од исчекувањето мислам нема ништо полошо од периодот додека чекаш дали ќе добиеш или не. И така малку си поплачив и сега ке чекам да ми заврши и повторно во нови обиди.
    Иначе 1 год се обидуваме и имам правено ХСГ, спермограм, брисеви, пап хормони и се е во ред. Незнам што е проблемот искрено :(

На Miiaaa98 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.319
    Допаѓања:
    20.655
    Не се секирај, глава горе и следен месец со нови сили! :l:

На snowgirl_10, IRBBB, Broki5 и 2 други им се допаѓа ова.
  15. Passionfruit

Passionfruit Истакнат член

Се зачлени на:
    15 ноември 2018
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    73
    Не ни останува ништо друго мора да се бориме и да се надеваме дека ќе успееме во новата година што иде :l:

На snowgirl_10, Broki5, Miiaaa98 и 3 други им се допаѓа ова.
  16. medena147

medena147 Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    1.215
    Допаѓања:
    1.749
    Девојки сега кога бев да сменам влошка наеднаш осетив како ми падна нешто и кога гледам големо парче крв засирена,вака имав кога ме чистеа а тоа беше година и пол.Се исплашив сум имала за време на циклус ама вакво големо не.

17. Saba08

Saba08 Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2017
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    1.666
    Такви парчиња се јавуваат кога има повеќе крварење, обично првите денови од циклусот. Сé додека не се многу на број или крварењето не е преобилно, не е проблем.

18. Miiaaa98

Miiaaa98 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2019
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    904
    Женски ништо и од мене ... денес направив тест и негативен очекувано беше .. малку така си изнаплакав , и тоа е тоа одиме понатаму чекаме другиот месец :hug::l:

На piksooki му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.319
    Допаѓања:
    20.655
    Глава горе, се ќе се среди мила.
    Проверено ли ти е се?

На Miiaaa98 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Miiaaa98

Miiaaa98 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2019
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    904

Да све е океј со мене ама за партнерот немаме напраено ништо ајде ке биде ...