Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.576
    Допаѓања:
    21.167
    Разбрав што сака да каже и не ја сфатив погрешно. Сите сме со иста или слична цел тука, подобро вака директно да ме здрмате, да не чекам џабе две црти туку да видам до што точно е што е една..
    Колку и да ме боли, ете реалноста е очигледно таа дека моментално не можам да забременам...
    Фала ти на грижата сепак.. :*

На Poppins, bube90 и Miiaaa98 им се допаѓа ова.
  2. Nithya

Nithya Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2019
    Пораки:
    570
    Допаѓања:
    2.478
    Се согласувам со @Poppins, констатацијата *од тоа не забременуваш е многу неблагодарно да се даде од страна. Вредноста на тсх варира, може утре да измериш и да е 2, може да е 5. И да ја средиш утре може пак ќе има проблем со друго, важно е да најдеш механизам да се опуштиш.
    Ќе ти кажам само пример зошто ти го кажувам ова. Имав висок инсулин, ми викаа од тоа е. Го средив и ништо. После испадна висок пролактин, и пак надежта, од тоа е. Го средив и пак ништо. После испадна имам полип и преграда. Бев на хистероскопија, ги извадоа, пак ништо. На крај испадна дека сопругот нема сперматозоиди. Сите тие стресови од негативни тестови и исчекување ќе ги немаше ако со време почнавме детално и комплетно да пристапиме на проблемов. Може кај вас ќе биде се во ред, дај боже да биде и да не израдувате сите што чекате секој месец и правите тестови. Тука сме да споделуваме искуства, но секое тело си е приказна за себе. Ако треба ќе посетите и специјалист за неплодност, само пробајте да се опуштите и да уживате во животот паралелно, колку и да звучи невозможно.

На Thallia, IRBBB, Miiaaa98 и 3 други им се допаѓа ова.
  3. bube90

bube90 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2016
    Пораки:
    123
    Допаѓања:
    153
    Се извинувам ако некого навредив или разочарав намерата не ми е таа, и јас сум тука заради некаков проблем и благодарение на советите од феминките средив се. Секако посетив ендокринолог и од таму знам за ТСХ и сите други хормони. @Bella_Stella извини што бев директна само сакав да ти кажам да не чекаш туку да посетиш ендокринолог. Најдобронамерно беше даден мојот коментар. Лошо се изразив, извини уште еднаш.

На Bella_Stella, Miiaaa98, Poppins и 4 други им се допаѓа ова.
  4. naturallmess

naturallmess Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2018
    Пораки:
    1.035
    Допаѓања:
    3.702
    девојки по моја претпоставка оваа е многу доцна овулација , според болките во јајникот претпоставувам дека овулирав на 26 ден од циклус така да очекував да ми дојде со 10тина дена задоцнување , еве до денес 15 дена ми доцни бев на гинеколог во средата и ме виде на ехо со што отсечно рече дека не сум бремена , ендометриум 11 мм , ајс уште не добивам немам никакви симптоми ниту пак рече дека има некоја циста да го одложи циклусот , еден тест направив само на 6 дена задоцнување и беше негативен , знае ли некоја од Вас дали тоа 11 мм ендометриум е дефинитивен знак дека не сум останала бремена овој месец ???

5. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.076
    Допаѓања:
    117.830
    Ништо не сфатив. Малку конфузно си пишала.
    Вака, кој ден од циклус ти е денес? На кој ден од циклус беше на доктор?

На naturallmess му/ѝ се допаѓа ова.
  6. naturallmess

Се зачлени на:
    10 ноември 2018
    Пораки:
    1.035
    Допаѓања:
    3.702
    ох бе денес ми е 45 ден од циклус , со што болки за овулација во лев јајник имав на 26 ти ден од циклус , на гинеколог бев 41ви ден од циклус , а тест правев на 36ти ден од циклус и беше негативен

7. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.076
    Допаѓања:
    117.830
    Јас мислам да направиш тест уште еден за секој случај од оние ефтините направи. Јас требаше да добијам на 01.03 и не добив. На 05.03 бев на доктор и ми рече нема бременост, а бев бремена бидејќи имав позитивен тест на 28.02. Бета имав 300.
    Може ти доцни од нешто друго :|

На naturallmess му/ѝ се допаѓа ова.
  8. naturallmess

Се зачлени на:
    10 ноември 2018
    Пораки:
    1.035
    Допаѓања:
    3.702
    јас така мислев , ама рече дека се е чисти и дека максимум ден два ќе добијам , ама еве нема ни трага од циклус ни пак симптоми , веројатно до понеделник ќе чекам и после ќе правам пак тест , мене ми беше прашањето за дебелината на ендометриумот дали има некаква индикација бремена или не врз база на тие 11 мм .....
    фала на одговорот :l:

На fana му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Brankapska

Brankapska Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2019
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    30
    I jas veke osam godina pokusavam da ostanam bremena ama nisto.pravef operacija miom na matkata pred edna godina I Sega u sreda pravef prva inseminacija I sega cekam 15dena pa test da pravam.

На Broki5, Kris80, Andra и 4 други им се допаѓа ова.
  10. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.798
    Колку што знам тоа е здебелен ендометриум и има шанси за бременост, но исто може да значи дека ќе добиеш. Направи уште одма тест, 100% ќе покаже ако си бремена. Ако не си и ако не добиеш, можда едноставно ќе ти прескокне овој месец (штом немаш видлив гинеколошки проблем). Ако продолжи да се случува испитај хормони, направи микробиолошки итн.

На Anomis11 и fana им се допаѓа ова.
  11. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.576
    Допаѓања:
    21.167
    За се си апсолутно во право. Фала ви што споделувате искуства сите, многу ми помагаат да продолжам напред и да знам на што да обрнам внимание.
    Искрено од тука добивам многу повеќе информации отколку што добивам од лекарите.
    Со клешта да им влечеш зборови од уста и сам да се информираш за се, не знам шо да кажам..

На IRBBB, bube90, fana и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.576
    Допаѓања:
    21.167
    Нема гајле, ја сфатив твојата намера, знам дека не мислеше ништо лошо.
    Каков проблем имаше ти со хормоните, не сум во тек?

На fana му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Passionfruit

Passionfruit Истакнат член

Се зачлени на:
    15 ноември 2018
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    73
    Здраво феминки еве и јас да споделам уште еден неуспешен месец:( овој месец др ми следеше фоликули и имав еден водечки фоликул кој растеше малку поспоро односно ми прсна тек на 21-22 ден од циклус и некако се понадевав дека конечно сум го погодила плодниот ден бидејќи добивам од 30-38 дена скоро секиј месец различно и си викав сигурно ги утнувам деновите не изгледа не било така искрено баш се разочарав кога добив синоќа иако бев опуштена некако месецов или бар јас така мислсм последните 4 дена пред да добијам бев под голем стрес повеќе од исчекувањето мислам нема ништо полошо од периодот додека чекаш дали ќе добиеш или не. И така малку си поплачив и сега ке чекам да ми заврши и повторно во нови обиди.
    Иначе 1 год се обидуваме и имам правено ХСГ, спермограм, брисеви, пап хормони и се е во ред. Незнам што е проблемот искрено :(

На Miiaaa98 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.576
    Допаѓања:
    21.167
    Не се секирај, глава горе и следен месец со нови сили! :l:

На snowgirl_10, IRBBB, Broki5 и 2 други им се допаѓа ова.
  15. Passionfruit

Passionfruit Истакнат член

Се зачлени на:
    15 ноември 2018
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    73
    Не ни останува ништо друго мора да се бориме и да се надеваме дека ќе успееме во новата година што иде :l:

На snowgirl_10, Broki5, Miiaaa98 и 3 други им се допаѓа ова.
  16. medena147

medena147 Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    1.877
    Девојки сега кога бев да сменам влошка наеднаш осетив како ми падна нешто и кога гледам големо парче крв засирена,вака имав кога ме чистеа а тоа беше година и пол.Се исплашив сум имала за време на циклус ама вакво големо не.

17. Saba08

Saba08 Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2017
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    1.666
    Такви парчиња се јавуваат кога има повеќе крварење, обично првите денови од циклусот. Сé додека не се многу на број или крварењето не е преобилно, не е проблем.

18. Miiaaa98

Miiaaa98 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2019
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    904
    Женски ништо и од мене ... денес направив тест и негативен очекувано беше .. малку така си изнаплакав , и тоа е тоа одиме понатаму чекаме другиот месец :hug::l:

На piksooki му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.576
    Допаѓања:
    21.167
    Глава горе, се ќе се среди мила.
    Проверено ли ти е се?

На Miiaaa98 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Miiaaa98

Miiaaa98 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2019
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    904

Да све е океј со мене ама за партнерот немаме напраено ништо ајде ке биде ...