Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Discussion in 'Бременост' started by bik23, Oct 29, 2010.

1. monka_bonbonka

monka_bonbonka Популарен член

Направете еден контролен спермограм и спермокултура не е ништо страшно и терајте си, ќе биде :)

Last edited: Dec 1, 2019
    IRBBB and Miiaaa98 like this.
  2. emiliana

emiliana Форумски идол

@Miiaaa98 си олесни, се исплаче и сега мислите тргај од тоа. Нов месец, нова надеж за нас. :hug:

IRBBB, piksooki and Miiaaa98 like this.
  3. Miiaaa98

Miiaaa98 Истакнат член

Ке бидее :inlove:...

Се олеснав ајде друг месец не чека само малце по вредни да бидеме... :hug:

IRBBB and emiliana like this.
  4. emiliana

emiliana Форумски идол

Хахаха е тоа де, викаат почесто секс, абе како сум уморна некогаш од работа само кревет ми се гледа а не да се сексам:D

Butterfly1107 and Miiaaa98 like this.
  5. Jana06

Jana06 Форумски идол

Имав напишано за тоа. Месецот кога останав трудна имав само еднаш односи во плодни денови. Од мое искуство треба да го погодиш денот. Со среќа на сите следен месец :hug:

Thallia, IRBBB, Miiaaa98 and 2 others like this.
  6. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Проверете и за него, ништо не ве кошта како што кажа @monka_bonbonka
    Не знам колку време пробувате, ама не се согласувам дека почести односи се решение секогаш.
    Ако си има проблем џабе е тоа.

Anomis11 and Nithya like this.
  7. Miiaaa98

Miiaaa98 Истакнат член

Да ке треба да почнам и на тој процес еве веќе 1 година нема ништоо .. фала на советоте женски без вас нема утеха :hug:

8. Bella_Stella

Една година е веќе доволно долг период за да се нема проверено и тој.
    Не е фер ти да ја трпиш болката од разочарувањето после негативен тест, ти да се проверуваш и се да е океј, а партнерот да е пасивен.
    И на мажите не им е лесно кога има проблем со забременување, ама да не се лажеме, ние сме тие што најмногу се под стрес низ целиот процес.

9. Miiaaa98

Miiaaa98 Истакнат член

Во

Вистина е мн пати разговарав но некако ме избегава на темата и едноставно уморна сум на приморување ако он не мисли сам дека треба да се контролира нека седи без деца

10. Bella_Stella

Да, ама тоа не е фер спрема тебе ама баш ич. Двајцата сте во тоа, не си сама па цел товар да паѓа на тебе.
    Знам дека доста мажи се суетни на таа тема, јасно ми е.. ама мораш сериозно да настапиш за да те сфати сериозно.
    Не се лути, ама ти ќе плачеш за дете, а он ќе дреме и ќе покажува его.
    Епа не иде тоа така, јас не би дозволила..

11. Nikki12123

Nikki12123 Истакнат член

Здраво и од мене, ви се придружувам и јас после долго време пасивно читање на форумов. На бебуш се надеваме уште од јули, но засега ништо. Велат во друштво било полесно, така од денес ќе чекаме заедно. Поздрав за сите и што побргу до две цртички кај секоја која очекува

12. Bubamaricka

Bubamaricka Популарен член

Жени воини :muscle: не се разочарувајте не требало сега :)ајде доаѓа убав период празници па некако сите сме повесели, поопуштени, позитивни вибрации и мисли... и ќе ја биде работата, дедо мраз на сите ќе ни даде поклонче новогодишно :) :*

13. Andra

Andra Популарен член

Ќе му објасните дека спермограм и спермокултура треба значи немора да оди кај уролог или по болници(кај мене вака успеа ама му требаше 1 год да се реши)во стерилна чашка за урина од дома и право во било која лабараторија.

Miiaaa98 likes this.
  14. fana

fana Форумски идол

Кажав еднаш и претходно, не би се обидувала за бебе во ваков случај. Ако тој избегнува вака важна тема јас знам да избегнувам односи. Не се замара тој, немораш ни ти.

Lostinparadise, Martka and Miiaaa98 like this.
  15. Miiaaa98

Miiaaa98 Истакнат член

Му треба време да се реши да оди затоа и така правам неможам само јас да мислам на тоа и да се обидувам залудно , а и така му кажав се додека не се реши немора и да пробуваме , нека малце на пауза ...

Andra and fana like this.
  16. Anomis11

Anomis11 Популарен член

Така треба ! Па нека се подразмисли дали слепо ќе се држи за своето машко его . А ти имаш се испитано така ? Хормони , ХСГ ..

Miiaaa98 likes this.
  17. Martka

Martka Популарен член

Мене мм ми е мотиватор и голем позитивец.Како по обичај никој не се замара,ми велеа опушти се,природна селекција било,де ова,де она,се додека не земавме со мм све во свои раце и прв беше све без ниеден збор си испита,а исто и јас без коментар и одевме на варијанта што се мора,мора се.Буквално се боревме,некогаш со глава во ѕид и на крај се исплатеше.Но најбитна е поддршката од мм и заедничката цел како и вистинскиот тим на доктори.Ви посакувам успех И најбитно од све-НЕМА ОТКАЖУВАЊЕ ДО КРАЈ НА ЦЕЛТА,која Ви ја посакувам на сите Вас мили мои.:*

Leni_lica, Keri, Thallia and 9 others like this.
  18. Miiaaa98

Miiaaa98 Истакнат член

Да злато имам испитано сее , тоа е
    Што ке биде понатаму не знам ке паузирам малце и да се смирам психички фала ви за утеха , на сите ви посакувам да станете што побргу мамички , ке отсустувам малце и од фемина па може ке се вратам после некое време пак :hug::l:

19. snowgirl_10

snowgirl_10 Истакнат член

Одвратно лошо мизерно е чувството кога ќе се појави една цртичка, јас си велам зошто токму мене ова ми се случува кога сите околу мене веднаш уште од прв одбид забременуваат , психички си опаднав, ве разбирам.;(;(;(Минатите месеци барем ден-два да ми закаснеше веднаш тест нова надеж и пак црта :(

се надевам во новата година сите ќе се израдуваме со ||, нема предавање одиме напред!

20. Stressed Out

Stressed Out Популарен член

Овој месец ни е тригодишнина од обиди за бебе,имало плачење,смирено прифаќање на 1 црта,додуша не ми закаснала нешто посебно,по ден два,ама никогаш повеќе од 1 ден не ме држело лошо расположение на темава,едноставно знам дека ќе успеам,дали овој,дали нареден,дали за 10 месеци,дали за 5 години нз,ама ќе успеам,Господ има план,сите ќе не огрее сонце,најбитно е да имате здрава психа :l: