Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
    Најдов, имало за пролактин и овде посебна тема, ама пак има два вида на реф. вредности. Негде од 25, негде од 102, и сега? |(
    Незнам колку запамтив, мене изгледа ми излегол 91,6. Ми покажа докторкава некоја вредност 100, ќе да е под нормалните вредности. Ама ме буни зошто тогаш на компјутер беше обоено со розево, а другите вредности што ми ги испитувале (хормони од тироидна и обична крвна слика) беа обоени со зелено. Рече дека за покачено се боело црвено. Леле заспана една што сум значи. Ништо, следниот пат ќе и барам да ми испринта се. Штом не ми рече ништо за никаква терапија, најверојатно е пониско. Сега чекаме уште прогестерон на 21-ви ден и антитела од рубеола, па со Господ напред :|

П.С. Ајдеее, сега па наидов на вредноста од 132 до 498 :worried:

Инаку Монелче, датата за (не)добивање ми е на 30-ти, имам јас уште време ;)

2. tinavip

tinavip Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    53
    :hai: поздрав феминки како сте ми јас онака да ве поздравам,честитки до сите нови бебуши...јас сакам да споделам со вас една голема радост,моја прва братучетка послем 15 години борба за бебенце,ете од синоќа сите не израдува конечно остана бремена...и тоа со еден јајник и со тешка деформација на матката....гледете само колку е голем господ...затоа не се разочарувајте милички мои,кога треба ке биде....господ бава не заборава....а беа решени да си посвојат детенце и во последен момент оп (чудо).... :) :rofl:

На Josifovska27, Agrona, Serafima и 2 други им се допаѓа ова.
  3. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
    Сега па за пролактинот најдов дека различни лаборатории имаат различни ознаки, можеби затоа постојат различни вредности, се зависи од ознаката. Најново видов дека одат од 95 до 583. Лееелллеееее пукнав :@

4. cvetina

cvetina Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2013
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    123
    Devojkiiii kako mi nedostigavte! Site ve mislev! Jas zakaciv stomacen virus, so temperatura, so gadenje...znaci tri nedeli ne mozev da se oporavam :( od vcera mi e podobro...a inaku morav i na rabota da odam, neli nemalo koj da me zameni...moze i zatoa tolku mi trebase da se oporavam... Ovoj mesec jas tesko deka imam sansi...samo eden den sme pogodile od plodnite...do dusa toa bese se za ovoj mesec...kutriot moj maz, tolko ljubov samo dobi od mene :) inaku terminot za da ne dobijam mi e utre, ama slabo... Mi se cini deka ke dojde kaj i da e... Na site vi pustam sreka :) ajde samo ubavi vesti da citame :) neka se namnozat dve crtki nasekade :) denes imav malku sila, pa pojdov i do crkva, se pomoliv za bebence :) i za zdravje... Na site samo toa vi posakuvam :) imajte ubava vecer!

5. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    Kупив тест :) па утре наутро ке го направам :) држете среќа :)

На UbavkaBube, melanie27, tinavip и 2 други им се допаѓа ова.
  6. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
    Јухуууу, дај Боже две цртички, дај Боже и Мила Пресвета Богородице :*

7. tinavip

tinavip Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    53
    ти држиме среќа мила.....со господ напред да ти се исполни желбата да си ги видиш двете цртички..... :* :* :*

8. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Со среќа Мајка Богородица нека ти биде на помош нека ти ја услиши желбата моли се на неа... таа е мајка на нашиот Исус...ајде чекаме резултати.. СРЕЌНОО

9. butterflysk

butterflysk Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    2.001
    Допаѓања:
    4.233
    абе женички мислам дека Girl-miri е муслиманка :D
    јас и мм бевме ептен вредни месецов треба да (не) добијам утре се надевам ке има две цртички :rock: од 25 одам на одмор па ако не биднало ништо ке го правиме бебче на море :inlove: :inlove:

На melanie27 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    ви благодарам на сите и јас се надевам на позитивно :)
    да муслиманка сум ама не ми пречI ништо од тоа :) премногу сум благодарна на сите феминки без разика на вера и друго :)
    вашIте верувања и Mене ми значат :) сепак сите веруваме во господ :)

На Maya3112, Jagoda123, melanie27 и 2 други им се допаѓа ова.
  11. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    муслиманка или христијанка сите сме луѓе .. сите имаат желба за бебиња... па подршката е најбитна а кој во што верува тоа си е негово право... јас само го кажав тоа што мислам се надевам дека нема да има лутење и слично... сепак вербата е на прво место... и само позитивни резултати да читаме...

На girl-miri му/ѝ се допаѓа ова.
  12. butterflysk

butterflysk Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    2.001
    Допаѓања:
    4.233
    секако дека нема врска верата таман работа , али сепак не иде на некој што не е наша вера да му пишеш моли се на богородица :) тоа ми беше поентата :)

На instruktor му/ѝ се допаѓа ова.
  13. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    не знам кој од која вера вера :?: како и да е ... поздрав :hai:

14. macenceee24

macenceee24 Активен член

Се зачлени на:
    17 август 2012
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    7
    и овај пат јас не ја добив 2рата црта :( ;( мн ми тешко ... girl-miri мила што направи ти? ајде барем ти израдувајме, ти пуштам најмногу среќа кај тебе да се појават 2 цртички :*

15. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    :worried: немој да се грижиш... пуштете се повторно во акција ќе биде... мора да биде еднаш... никакво разочарување само напред..... :)

На zalosna и instruktor им се допаѓа ова.
  16. melanie27

melanie27 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 октомври 2010
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    255
    girl-miri ајде кажуваааај сто се случи ?????? го направи ли тестот ???? :*

17. melanie27

melanie27 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 октомври 2010
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    255
    душичке само без нервози. ако не овој, наредниот месец ќе биде. :inlove:

18. Agrona

Agrona Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    1.713
    girl-miri ајде со среќа стискаме палци сите. :inlove:

Ние со мм кога ми беше најплоден денот имавме однос, и треба да почекам сега да видиме. Конечно после една година се решивме за бебуш. Па имам некои јаки грчеви кај јајниците, ако се уморам кога ќе чистам имам исто грчеви во стомакот, така знае да ме штрецне од време на време. Наредна менструација не дај Боже да дојде :lol: ми е на 26 јули. Па ќе почекаме до тогаш да видиме.
    За сите девојки ви посакувам многу среќа дај Боже сите што сакате да си останете труднички да бидете мамички. Се надевам и кај мене ќе биде. Ако не, ќе пробуваме нема да се откажуваме. :)

19. melanie27

melanie27 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 октомври 2010
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    255
    И јас сум иста како тебе ...и јас треба на 26ти да не добијам :D И јас ги имам тие затегања кај јајниците, вчера имав и вртоглавици .....пфффф ....незнам дали е од сугестија или нешто навистина се случува.

А ти ќе чекаш за тест ако ти задоцни или имаш во план порано да го правиш?? Јас планирам некаде во сабота да направам ....иако е рано, неможам да дочекам. Може нема да покаже ама ете нестрпливо човече сум :D

На Agrona му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Agrona

Agrona Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    1.713
    Леле и јас сум нестрплива некако. :wasntme: И не знам што да правам и јас, дали порано да направам тест или да чекам накај 27-28 да направам тест. Не знам дали ќе покаже сега преку тест. :?: Си викам рано е уште. Некои од феминките ме посоветуваа да направам тест после 26ти. Не знам и јас од што може да се грчевите, си викам да не мислам премногу да не сум настината само, што знам. Ме болат градите некако како пред една недела пред добивање. Чудно некако, може само потсвесно така од преголема желба и си мислам. :( melanie27 ти држам среќа дај Боже да си останеш трудничка. Па извести не ок. ;)