Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. marijamarkoska

marijamarkoska Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2017
    Пораки:
    1.296
    Допаѓања:
    2.350
    Девојки дали знаете колку се серизни генетските мутации и дали сметаат при забременување? Или можеби само за задржување на плодот? Дали некоја има искуство да ми каже повеке околу ова? Фала

2. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.321
    Допаѓања:
    20.662
    Ајде чекаме за брзо позитивни вести!

На Slonce91 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Slonce91

Slonce91 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2019
    Пораки:
    1.023
    Допаѓања:
    5.982
    kolku se seriozni i dali smetaat za zabremenuvanje ne bi znaela so sigornost da kazam..ama jas koga ispituvav i so rezultatite otidov kaj maticniot ginekolog onaka ne izreagira voopsto nego pa predpostavuvav deka imas no ne se grizi ic mnogu imaat ..mi dade metilirana folna metiliran b12 i aspirin da pijam i od pozitiven test kleksani mi rece kje primam.. so ovaa terapija mi rece pokriena sum i da ne se grizam... prasav dali vlijaae na zabremenuvanje rece nema vrska so zabremenuvanjeto toa..moze na plodot na razvivanjeto da pravi problemi ako ne se pie terapija ..neka kazat i drugi clenki ako znaat nesto povekje :)

На marijamarkoska му/ѝ се допаѓа ова.
  4. BelataMasai

BelataMasai Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2019
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    1.083
    Bhcg se raboti na istiot aparat na koj shto se izrabotuvaat site drugi hormoni. Ne se izrabotuva na aparat za krvi sliki. Pobrzo davaat rezzultati zashto reagensi ima i na tie aparati shto se za itni analizi..shto mora da bidat gotovi do 2 chasa. Negde izrabotuvaat brzi testovi vo privatnite laboratorii no ti se plus minus kako testovite za domashna upotreba..ne davaat titar ..se izvinuvam shto nemam kirilichna poddrshka na tel

На IRBBB и Bubce38 им се допаѓа ова.
  5. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.434
    Допаѓања:
    172.130
    Така ли?
    Можно е, не велам не.
    Зш во мојот град кога испитувам хормони една машина вклучуваат, а кога сум испитувала бета во сосема др просрорија ме носат и на друга машина пуштаат. А таму и крвна слика правам. Барем јас така имам видено.
    Ама ништо чудно па и две исти машини да имаат.
    :):).
    Кој знае :)

6. BelataMasai

BelataMasai Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2019
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    1.083
    Jas go rabotam toa zatoa i pishav samo neka ima ubavi rezultati i visoki beti

На IRBBB му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.434
    Допаѓања:
    172.130
    Тоа е најбитното:inlove:

8. matilda258

matilda258 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    628
    Допаѓања:
    584
    #BABY_PRO, МЕД ЗА ФЕРТИТЛИТЕТ

Ви го претставуваме природниот производ за да забремените,...⤵

 Целосно природен
     Едноставен и ефикасен
     Без странични ефекти

За Машката суета да не спласне, за мајчинскиот инстинкт да не се скрши.
    #BABY_PRO ги зајакнува сперматозоидите и јајце клетките.

Количина: 1 кг
    Превозот: Бесплатно
    Цена: 2500 ден

#BABY_PRO© се користи на празен желудник (1 час пред јадење), еднаш дневно, значи наутро 1 средна лажица (за кафе).

За детскиот плач да донесе среќа био шоп ви го носи стерилитет.

Се користи три месеци по ред.

Дали некој го користел овој мед?

9. Martka

Martka Популарен член

Се зачлени на:
    8 април 2017
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    4.847
    Јас мила сум хетерозигот,имам хипотиреоза и хашимото,имав и миоми со еден збор хаос, но го најдов најдобриот тим и успеав после 5 години борба за бебуш Мојот тим е Др.Ивановски,Др.Ангеловски на трансфузиологија на клиника,Др.Петличковски на хумана генетика од клиника,Др.Донева ендокринолог во 8 ми септември и матичната.Иначе јас забременував и природно и имав успешна инсеминација,но завршуваа во рана бременост.Причинат кај мене е организмот го исфрла плодот како страно тело,но со помош на ивф(второ успешно),сега си имам синче и имав уредна бременост,но бременост со една рака лекови,витамини,инекции и интралипидна инфузија.аи све ова на 39-40години.Мислев никогаш нема да успеам,ама Бог чувал радост и за мене.Но тоа е моја приказна,сакам твојата да биде полесна.Иначе со генски мутации има успешни бремености,само треба да се следи состојбата која е индивидуална за секоја трудница.Ти посакувам успех(fingers)

На Mince1988, L*G, Sexybaby86 и 6 други им се допаѓа ова.
  10. marijamarkoska

marijamarkoska Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2017
    Пораки:
    1.296
    Допаѓања:
    2.350
    И јас сум нешто слично...како тргнав триста чуда излегуваат едно по едно. Не ни знам што мутација е оваа што ја имам mthfr и кај да одам со резултативе. Благодарам многу за споделеното искуство. Колку е убаво кога ќе чуеш дека дошла среќата. Дај боже на сите да ни е патот колку може полесен .:hug::sun:

На Martka и IRBBB им се допаѓа ова.
  11. princess5

princess5 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    4.968
    Допаѓања:
    34.601
    Za mthrf ke treba dase pie metilorana folna kiselina bidejki obicnata folna koja e potrebna za trudnici ne ja prerabotuva organizmot.... jas sum homozigot na mthrf taka da nisto strasno ne e negrizi se... no koga gi zema rezultatite od tamu doktor ne ti kaza za kolku mg bi trebalo da pies metilorana? ... kako i da e i ginekologot ke ti kaze

12. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.434
    Допаѓања:
    172.130
    Имаш да видиме што состав е ова?

13. matilda258

matilda258 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    628
    Допаѓања:
    584
    Немам, на фб ми излезе и затоа прашувам

14. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.434
    Допаѓања:
    172.130
    Барем состав да имаше.
    Вака , ветер и магла продаваат

На matilda258 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Cloverrrr

Cloverrrr Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2019
    Пораки:
    1.488
    Допаѓања:
    2.587
    Здраво девојки, јас конечно бев кај специјалист после 1 ипол година за бебче, уредно се ми помина се е во ред кај мене, матка на 4Д супер, 19 мм фоликул на 12 ден од циклус имав и ми рекоа сега вака ке направиме ми ставиа прегнил инекција и активни односи овие 5 дена ако не дојде до бременост да одиме на хсг и спермограм. Е сега прашање ми е инекцијата ми ја ставиа на 03.12 а денес сабајле имам малку крв на гаките, што може да е тоа? Благодарам

16. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.434
    Допаѓања:
    172.130
    Од инекцијата Не е.
    Можеби капиларче некое пукнало при прегледот.
    Бидете активни и опуштени овие денови(fingers)

Едит: сега видов дека на 03 си примала прегнил.
    Вие сте завршиле работа веќе.
    Ајде со среќа

На IRBBB му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Cloverrrr

Cloverrrr Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2019
    Пораки:
    1.488
    Допаѓања:
    2.587
    Да се надеваме :)

18. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.798
    Како јас да се читам пред околу една година. Тоа се f*cking полицистичните јајници. Многу релативна состојба. Баш ми е жал што толку ти се пореметил циклусот. Ништо, испитувај хормони, почни со Елова (јас би ти рекла во исто време и селен, цинк и некое витаминче) и би било убаво барем 3 месеци хормонска терапија. После тоа сигурно ќе бидне работата ;) Јас сум ти жив пример :inlove:

П.С. И немој да го 'казнуваш' сопругот и кога би мислела дека си бремена. Ние кога ги видовме двете цртички, прво имавме многу јак секс :D

П.П.С. Одмори малку психички од 'правење бебе', опушти се, знам дека ќе се случи порано или покасно.

На IRBBB, Miiaaa98, Bella_Stella и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. naturallmess

naturallmess Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2018
    Пораки:
    1.035
    Допаѓања:
    3.698
    кажи ми прегнил од каде најде? сама си купи или специјалистот имал .... ако не е проблем пиши ми ќе ми треба за следнот месец а дефицитарна е инекцијата во аптеките никаде ја нема.... фала

20. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.321
    Допаѓања:
    20.662
    Таков е планот Јана. Немам намера да си стварам притисок повеќе. Мислам дека од преголема желба почнав да станувам негативна и да не верувам во ништо, а тоа мора да престане под итно.
    Ќе чекам да добијам, ќе испитам хормони, ќе си пијам терапија и суплементи и ќе си водиме љубов.
    Нека се случи спонтано, кога треба тогаш.
    Доста беше секс за правење бебе.
    Далеку од тоа дека не уживав, ама во потсвеста нон стоп тоа па тоа.
    Планот ми е да си најдам некое хоби, да шетам малку повеќе и да не го ставам фокусот само на тоа.
    Ќе пробам и знам дека ќе успеам пошто имам поддршка од сопругот и секако од вас тука.
    Фала ти што ме охрабруваш, многу ми значат вакви позитивни искуства и баш се радувам за тебе! :l:

На happygirl, curlyhair, Veki4kaa и 5 други им се допаѓа ова.