Извини вака , ќе ми кажеш дали ти дадоа фискална за прегнилот за кој ти наплатија 800 ден? И од други слушнав дека Ремедика "давале, продавале" прегнил за 700-800 ден. А знаеме нели дека е околу 300 ден. А по аптеките скоро па невозможно е да се најде. Имало во Св Николе во некоја аптека уште неколку на залиха. Внимавајте на роковите. Јас најдов на 2-3 места, ама со истечен рок!
Imale vo Remedika?Jas vo mart za inseminicija koga pobarav tamu aaa nemame ne ste nash pacient,koj e ovoj dr.(gledaat na receptata)ima ovitrel ako sakate.Toa beshe reakcijata na aptekarkata
Вчера имале. Ама 700 ден ја наплаќале. Е сега женава што ми кажа им е пациентка. Ама што има врска , кога ја наплаќаат и повеќе од дупло. Без фискална, и без кутивче. Само шишенце и дале
Da vo pravo si ne e vo red zatoa shto cenata beshe okolu 300den.no ne e vo red i toa ne si nash pacient (no ok jas ne osuduvam nikogo,ednostavno ne sum takva)
и јас примав , ама не е прегнил туку хоримион , така нешто слично се викаше и има различна цена и по различна е дозата од прегнилот и јас ја примив во ремедика 800 ден , претпоставив да не си нашла прегнил како прегнил затоа прашав....
а добро каде да ги најдам по таа цена , во август се јавував во секоја можна аптека во Скопје и преку луѓе барав неможев да најдам ниедна сличан инекција освен овитрел што беше некаде 2000 ден и тоа во Виола мислам само ја имаше , сега пак ќе ми треба ама ете решение освен ремедика нема друго .... требаше за 24 часа да ја најдам инекцијата и тука прашував немаше никој одговор
Е тоа е проблемот, ја нема веќе. Или и да ја најдеш , рокот и е поминат. Зборот ми беше дека не е во ред Ремедика што ја наплаќаат по 700-800 ден. А кој знае и со какви рокови им се. Изгледа само со овитрел веќе ќе се работи. Оваа во Систина аптеката стално ја има . 2030 ден кошта. Мн е скапа упм
знам дека не е ОК баш и гинекологот коментираше , ама од кломифенот без инекцијата не ми пукаат фоликулите скоро хиперстимулација ми се појави и рече ако одеме на следен циклус пак со кломифен мора боцкање инаку по 5 дена ме болат јајници во овулација , барам по соодветно решение за инекцијата ама изгледа нема .... тоа е
Здраво девојки, решена сум да испитам сѐ што треба за да останам бремена, сакам во Ремедика, кој доктор ми го препорачувате... Сакам приватно, веќе не можам да чекам со матичната (ми вели дека е сѐ о.к., циклус добивам од 26-28 ден. освен што имам малку ретроградно свртена матка).
Колку време се обидувате за бебе? Стартно би требало за тебе микробиолошки тестови и пап и за сопругот спермограм и спермо култура. Може другите членки ќе дадат предлог за други тестови, но овие се најосновни. Ретроградна матка имам и јас забременив природно без проблем и имав уредна,школска бременост до крај. Ти ја праќам целата среќа на светот. Опушти се, полека се ќе се среди.
Ти благодарам <3 Една и пол година... Тие тестови ми се во ред, редовно ги правам, сега уште сопругот да направи спермограм. Сакам второ мислење во Ремедика, но незнам кај кој доктор да закажам...
Мое мислење, прво испитувања за сопругот, па со сите резултати (и твои и негови) на второ мислење во Ремедика. Немам лично искуство со Ремедика.
За тебе: Хормони на 3 ден Пап Микробиолошки брисеви и брис од цервикс ХСГ За сопругот: Спермограм Спермокултура За старт и за консултација носи си ги овие работи кај докторот. Бидејќи прашуваш конкретно за Ремедика, би ти го препорачала Димитров ( кај него неодамна правев прво ивф и успешно е ) Со лесно