Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Saba08

Saba08 Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2017
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    1.666
    Поскапите се пијат по 1 на ден бидејќи 1 капсула содржи екстракт кој одговара на 2 g свеж корен од мака, а другите не се толку потентни и се пијат по 1-3 на ден. Ако планираш да ги пиеш почни со пола, па дури и помалку од капсулата и постепено зголемувај ја дозата. Може да приметиш пореметување на циклусот додека да се урамнотежат хормоните, што се случува за 1-3 месеци, да знаеш, да не се разочараш и прекинеш порано.

На RedRevolution му/ѝ се допаѓа ова.
  2. RedRevolution

RedRevolution Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2015
    Пораки:
    1.333
    Допаѓања:
    3.454
    Фала ти за инфото, ме привлече тоа дека е добра за репродуктивно здравје а и за кожа и коса. Јас си патам посебно од лош квалитет на коса, многу слаба коса, повеќе од пола живот. :)

3. S.12.G

S.12.G Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2019
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    177
    Zdravooo na site..iskustvo dali ima nekoj od tabletive Clomid.treba od utre da gi pocnam 5 dena..i edno apce mi dade ama treba da go pijam 1/4 ama neznam koga da pocnam so toa vtor den od ciklus mi e...poz

4. S.12.G

S.12.G Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2019
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    177
    Dostinex bese apceteco edno samo mi dadoa

5. kjofti4

kjofti4 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    992
    Допаѓања:
    3.582
    Од продавница за здрава храна.. Во прав е и има кремаста боја.. Само ако купуваш земиси пример 300гр, првин да проваш, оти мислам дека е малку скапичок, па ако не го пиеш да не лупаш за џабе пари.

На Butterfly1107 и RedRevolution им се допаѓа ова.
  6. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.434
    Допаѓања:
    172.135
    Clomid?
    На кломифен мислиш?
    А достинекс го даваат за висок пролактин обично.
    Инаку не е битно на кој ден од циклус се пие

На S.12.G му/ѝ се допаѓа ова.
  7. naturallmess

naturallmess Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2018
    Пораки:
    1.035
    Допаѓања:
    3.698
    јас разбрав и кломифен и достинекс ти дале , кломифенот е за хормонска стимулација на растот на фоликулите се пијат една до две таблети еднаш до два пати на ден пет дена, достинекс пак е за висок пролактин или лактација од градите , тој јас сега го пијам половина еднаш во неделта , гледам навечер да го пијам бидејки ми се лоши и по неколку дена после таблетата , читав дека достинексот има одлични резултати во подобрување на овулацијата и зачнување .....

На S.12.G му/ѝ се допаѓа ова.
  8. S.12.G

S.12.G Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2019
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    177
    Da komiflen se ama clomid pisuva i gi barav da bidat od italija ne hrvtski..a toa e edno apce po polovina treba da go pijam dr polovina za edna nedela

Da komiflen se od denes gi pocnav dva pati na den treba i 5 dena..denes mi e treti den od ciklucot i na 12 den treba da odam pak kaj maticnata..

Последна измена од модератор: 17 декември 2019
    На naturallmess му/ѝ се допаѓа ова.
  9. curlyhair

curlyhair Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2016
    Пораки:
    793
    Допаѓања:
    2.177
    Ти посакувам да успееш во планот(исто зе чувствувам), пробај едноставно да оставиш на Бог.Јас сум во таа фаза не помислувам на поим бебе,единствено ново ми е што почнав да пијам мака во прав и незнам дали е до психата или стварно ми помага,имам повеќе енергија а воедно и поопуштена сум. Секое добро и секако чекам новости ☺️

На Grasiela**, IRBBB, Bella_Stella и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.321
    Допаѓања:
    20.662
    Ти благодарам! :l: Мило ми е за тебе и се надевам дека во најбрзо време ќе имаш позитивен тест.
    Мене малку потешко ми оди опуштањето, буквално во последните недели дознавам за неколку мои блиски дека чекаат бебе и тоа ми влијае веројатно. Во друштвото кој е пред пораѓај, кој се породил, кој соопштува дека чека бебе.. Едноставно и да сакам да се одморам од таа тема, околината не ми дозволува... Ама се трудам да не мислам..што да правам, нема друго...

На curlyhair му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Stressed Out

Stressed Out Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2018
    Пораки:
    2.724
    Допаѓања:
    14.563
    @Bella_Stella и @curlyhair во право сте и двете,нз колку време се обидувате и по колку години имате,НО понекогаш е добро со време да почне да се бара проблемот,зато што времето поминува и нема назад,ова ви го кажувам од искуство,заокруживме 3 години обиди од кои 2 години по доктори,многу ми е криво што не си пресековме порано за инвитро,да не ме сфатите погрешно,се зависи и од вашата конкретна ситуација.

На Kris80, curlyhair, Miiaaa98 и 5 други им се допаѓа ова.
  12. kjofti4

kjofti4 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    992
    Допаѓања:
    3.582
    Девојки без разочарување.. Божја работа е оваа. Денеска ми е најсреќен ден, точно на година дена од како пробуваме за бебенце со мм јас сабајле видов две цртички.. Сите да си го дочекате тој среќен момент..
    Ќе ви пишам што практикувам овие 3 месеци.. Многу здрава храна и симнување на кг за да го спремам телото.. Тоа беше клучно, потоа пиев корен од мака, омега, фолна и ашваганда.. И овај месец зедов упат за да проверам хормони и не ни очекував дека нешто ќе бидни.. И прв пат овај месец следев овулација со лентицки и одма успеавме.. Денеска е убав ден и убав празник..

На Orchidea, Lavica2016, Kris80 и 19 други им се допаѓа ова.
  13. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.321
    Допаѓања:
    20.662
    Браво! Да читаме вакви постови се повеќе дај Боже. Честитам од срце и ти посакувам лесна бременост.

п.с. Што е ашваганда? :)

На curlyhair, IRBBB и snowgirl_10 им се допаѓа ова.
  14. kjofti4

kjofti4 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    992
    Допаѓања:
    3.582
    Фала ти од се срце да си дочекате сите... За ашваганда читни на нет е за репродуктивнос ама влиае и на намалување на стрес.. Цената му е 1000ден и се пие два пати денот

На Bella_Stella му/ѝ се допаѓа ова.
  15. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.615
    Допаѓања:
    35.533
    Пробај ова влијание кога ќе дознаеш дека некоја е бремена да ти трае кратко. Не можеш да ги избегнеш вестите за другите, но мораш да научиш да се апстрахираш, инаку баш многу тешко ќе ти поминува периодот додека си ги видиш и ти твоите две црти. Размисли и донеси одлука дека нема да дозволиш негативно да ти влијаат таквите вести. Секој е за себе, ќе дојде и вашиот момент. Со мажот за рака и на прошетка. Или надвор од градот, некаде во природа, на снег на планина, на некоја тераса на топло чајче, па и само околу маало да свртите кругче и ќе ти се разбистри мозокот. Лошо е ако секојдневието го исполнуваш со мисли за бременост, мора да научиш да го насочиш мозокот на друго. Не дозволувај животот да ти го обземе борбата за бебе, така само психички ќе пропаѓаш. Насмевни се, размисли и направи си план како ќе се организираш, најди некое хоби, прави нешто што секогаш си го сакала, насочи го мозокот и на друго. Борбата за бебе може да е многу тешка ако не си олесниш и себеси и на мажот.
    На овој или на оној начин, сега или подоцна, сите ќе имаме дете. Кај некого полесно, кај некого потешко, но патот мора да се изоди.
    Животот е убав и во меѓувреме, додека ти се оствари желбата, мора да живееш и да гледаш убавина и во други работи што се дел од животот.

На curlyhair, Маја Т, Scorpiongirl12 и 17 други им се допаѓа ова.
  16. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.321
    Допаѓања:
    20.662
    Се трудам да правам се како што ме советуваш. Свесна сум дека мојата негативна енергија се пренесува и на сопругот и не сакам да биде така. Он е цело време позитивен и ми е многу голема поддршка. Морам да земам пример од него и да се трудам со сета сила и јас да сум таква пошто со негативни мисли само се уназадувам место да одам напред. Благодарам многу на времето што го одвојувате да ми напишете вакви реални муабети што стварно ме свестуваат.
    Ќе биде се, имам верба јас..само треба уште малку да си поработам на психата.
    Не чека сите таа мала среќичка еден ден, знам...

На curlyhair, S.12.G, IRBBB и 3 други им се допаѓа ова.
  17. Brankapska

Brankapska Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2019
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    30
    Zdravo I jas so mazot mi veke osum godini pokusavame da ostanam bremena I nisto.minata godina bef na operacija miom na matkata I sega pocnaf minatiot mesec so klomifen I so prva inseminacija ama bezuspesna nazalost.sega ovoj mesec mi rece da pijam fertilimin dva pati po dve bez klomifen I da dojdam na 23ti na eho pa ke vidime so ke mikaze.inace so mazmi se he dobro spermogram super.

18. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.321
    Допаѓања:
    20.662
    Девојки имам едно прашање до поискусните. Треба да проверам хормони, а само што добив сега, така да втор ден би ми бил во сабота според моја математика?
    Не сум сигурна дека тука кај што живеам работат во сабота, па прашањето ми е што мислите касно ли ќе биде понеделник?
    Ќе и се јавам утре на матичната ама сакав и вас да ве прашам.

19. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.615
    Допаѓања:
    35.533
    Зошто на втор ден?
    Трет ден ти е во недела. Можеш и во понеделник сабајле да одиш за хормони.

20. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.321
    Допаѓања:
    20.662
    Па мислев дека најсоодветно е на втор или трет ден. Понеделник не е касно така?