Форумџика на годината

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Anomis11

Anomis11 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2019
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    3.139
    Да тој месец .Јас пиев 3 дена по едно апченце кломифен одсабајле . Правев инсеминација тој месец ама тоа не е некоја којзнае каква интервенција , и нормално по и пред самата иуи се има односи .Е тие односи ми беа неверојатно болни затоа што имав 5 зрели фоликули , и одење ми беше непријатно а камоли пак односите ..

На S.12.G му/ѝ се допаѓа ова.
  2. S.12.G

S.12.G Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2019
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    177
    Se nadevam utre ke mi kaze nesto pozitivno zasto i inekcija primav mi kaza dojdi za dva dena pak da vidime dali ke bide vo red ako ne nareden ciklus nema otkazuvajne..

3. naturallmess

naturallmess Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2018
    Пораки:
    1.035
    Допаѓања:
    3.698
    ама ако си примила инекција сега 36 часа имаш за акција бидејќи ссга пукаат фоликулите и после 12 до 14 дена чекаш или циклус или позитивен тест, само оние 36 до 48 часа од инекцијата треба да сте екстра активни за да се фати бебчето , а што би видела докторката ако те гледа денес или утре освен да потврди дека пукнал фоликулот , ддуго ништо неможе да ти каже.... :inlove::inlove: бидете вредни и за две недели да се пофалиш со позитивен тест

На S.12.G и Anomis11 им се допаѓа ова.
  4. S.12.G

S.12.G Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2019
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    177
    Bev i deneska primav inkecija ne bese puknat folikulot mi stavi i denes za ponedelnik pak da odam..inace bea 24 mm ednometrium 10mm kaza deka e dobro jajce kletki imas folkuli imas samo da prsne treba denes prjmav uste edna inekcija se nadevam deka ke bide kako sto treba

5. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.435
    Допаѓања:
    172.137
    Два пати примаше прегнил, или грешно разбрав ?:^)

На S.12.G и naturallmess им се допаѓа ова.
  6. naturallmess

naturallmess Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2018
    Пораки:
    1.035
    Допаѓања:
    3.698
    и јас ништо не разбирам , каква инекција те боцкаат?

7. S.12.G

S.12.G Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2019
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    177
    Da dva pati primav vo sreda i denes..sega ponedelnik sum pak da vidime ..

8. S.12.G

S.12.G Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2019
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    177
    Pregnil taka mi kaza doktorkata..mislam koga ja plativ mi vika sestrata za pregnil inekcija a ne e dobro dva pati sto me bocka?

9. Anomis11

Anomis11 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2019
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    3.139
    Си примила поголема доза , штом така проценила докторката ваљда е во ред . Само ќе треба да почекаш пидолго за да направиш тест за бременост бидејки со толку концентрација на ХЦГ можеш да добиеш и лажно позитивен тест . Причекај подолго за да се исчисти инјекцијата од организмот па прави тест . Со среќа и се надевам со убави вести наскоро .

На S.12.G му/ѝ се допаѓа ова.
  10. S.12.G

S.12.G Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2019
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    177
    Ti blagodaram mnogu mila se nadevam ke imam dobri vesti ponedelnik sum na pregled a treba da dobijam na 15 ili 12 januari kako sto mi kazuva na kalendar...sega vo plodni denovi sum samo na dobro da e

На Anomis11 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. bibiiii

bibiiii Популарен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    604
    Допаѓања:
    1.081
    Девојки
    Ако ви треба Достинекс ,имам неотворено шишенце со 8 таблети,поволно.

12. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.419
    Допаѓања:
    18.113
    80629445_900984206971664_542709765420089344_n.jpg

На IRBBB, L*G, Anexy и 23 други им се допаѓа ова.
  13. Queen Leah

Queen Leah Активен член

Се зачлени на:
    12 декември 2019
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    120
    Денес ми е 2 ден од циклус сакам да испитам хормоните што се на 3ден али тоа се паѓа утре :/ А утре е неработен така и четврток исто ? а гледам може од 2-5 ден да се испитаат , дали е некако изводливо да се испитаат овие денови , приватните лабаратории дали работат, или следен месец да чекам , и дали може да одам директно во приватна лабораторија и колку се плаќа така ако може да ми каже некој ..

14. MPR

MPR Истакнат член

Се зачлени на:
    7 август 2019
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    118
    Девојки,

Имам 6 ампули пурегон, сакам да ги подарам не ми се потребни.
    Кој има потреба нека пише.

15. S.12.G

S.12.G Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2019
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    177
    17 den od ciklus vcera primav uste edna pregnil inekcija..ova mi e treta po red folikuli full prsnati na desen jajnik uste na lev mi stavija uste edna inekcija dabroston tableti mi dadoa dva pati na den..vo cetvrtok sum pak..nekoj vaka slicna situacija ima?

16. lemon8ejt

lemon8ejt Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2019
    Пораки:
    749
    Допаѓања:
    3.271
    И јас 4 дена веќе имам кафеав исцедок, ми го прекинаа аспиринот, не знам дали да почнам со утрогестан од утре?

17. Fallen.Angel

Fallen.Angel Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2014
    Пораки:
    2.944
    Допаѓања:
    7.883
    Здраво девојки, одвреме навреме влегувам и овде да прочитам што има ново и како одат работите.

Прво сакам да ви ја честитам Новата година и да ви посакам многу здравје, љубов и најмногу среќа. Посакувам на сите да ви се исполни онаа најголемса желба, а и сите други. Нека ве следат само убавини и многу среќни моменти, многу мигови исполнети со радост и многу успех на секое поле.
    Исто така сакам да ви дадам поддршка на сите бидејќи голем дел од вас ме поддржуваа и мене кога тоа најмногу ми беше потребно, а немав со кого да споделам. Кај мене работите одат кон подобро, свадба закажавме, полека средуваме во новиот дом и чекаме да дојде пролет.
    Си слушнав секакви муабети и озборувања, сите зборуваат како тоа јас сум била бремена 4 или 5 месец, а сум била со вереникот само 3 месеци, како демек на несакајќи или случајно сум останала бремена... Така и отрпнувам и не се замарам веќе. Само јас и вереникот знаеме колку време сме заедно, нема потреба да објаснуваме дека долго време врската ја држевме во тајност. Исто така само ние знаеме низ што се поминавме за да останам бремена, кај колку доктори бевме и колку се мачевме, но нека мислат што сакаат..

Најважно е желбите да се остварат !
    Се надевам дека во 2020 сите ќе споделите убави вести и дека ќе има повод за славење !!
    Поздрав и прегратки до сите !!

На IRBBB, Kate Rina 93, Vojdana и 9 други им се допаѓа ова.
  18. S.12.G

S.12.G Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2019
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    177
    Jas denes zedov utrogestan 2/1 i dabroston 3/1..ponedelnik sum pak na kontrola..folikuli na desen jajnik prcnati 3 pregnil inekci primani..sega za sega nemam nemakvi sintomi osven bolka vo dolniot del a bilo normalno? Kakvi sintomi imas koj den si?

19. lemon8ejt

lemon8ejt Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2019
    Пораки:
    749
    Допаѓања:
    3.271
    И јас земав Утрогестан денес 2х1 и тоа орално. Исцедок имав дента кога требаше да добијам (петок) и наредниот. Па еден ден ми се смири, па од пон до денес пак. Денес веќе немам.. грчеви имам постојано, но подносливи.
    Инаку денес 5нед и 1 ден. Утре треба да проверам бета и ако расте, решив дека на 14ти ќе одам на преглед. Не сакам да ме чачкаат пред тоа, сега нема ни што да види. Со 2та спонтани идев од прв ден на преглед и до 7ма недела веќе 3 пати ми се фаќаше.

На princess5 и S.12.G им се допаѓа ова.
  20. medena147

medena147 Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    1.216
    Допаѓања:
    1.749
    Девојки да ве прашам завчера ми беше плоден ден денес имав болки,сега кога се бришев имав бледо розева крв,а овај месец пробувавме за бебче можно да е нешто или....