Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. lemon8ejt

lemon8ejt Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2019
    Пораки:
    749
    Допаѓања:
    3.271
    Мислам дека импантациско крварење настанува малку подоцна и дека на ј.клетката и требаат 2 3 дена да се вгнезди. Прерано ти е..

На Anomis11 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. medena147

medena147 Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    1.216
    Допаѓања:
    1.749
    Да знам дека е рано дали од овулвацијата можеби ми е.

На lemon8ejt му/ѝ се допаѓа ова.
  3. lemon8ejt

lemon8ejt Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2019
    Пораки:
    749
    Допаѓања:
    3.271
    Јас мислам дека поголеми се шансите да ти е од овулацијата. Јас кога останав бремена исто дента и после овулацијата тој ден ужасни грчеви имав така да со среќа

На Anomis11 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. i13dk

i13dk Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2010
    Пораки:
    697
    Допаѓања:
    834
    Девојки, гинекологот ми препиша Инофем и Фемибион 1 да пијам. Некој да сподели искуство особено со Инофемот?
    Фала однапред

5. ZelenaSnegulka

ZelenaSnegulka Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2020
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    35
    Здраво
    Една година помина откога имав спонтан абортус, немаше потреба да ме чистат само се исчисти бидејќи беше ептен изгледа на почеток, 4 недела отприлика. Бременоста тогаш ми се случи по 3-4 месеци односи без заштита.Од тогаш јас имам направено испитувања за бактерии (бактерии немам), пап тест уреден, хормоните ми се ок ги испитав, редовно имам менструација, овулација исто така,ги следевме и фоликулите си растеа ок, сопругот спермограмот му е во ред нормален спермограм, и еве денес помина една година и некој месец и јас сеуште неможам да забременам, матичната ми рече дека следно за испитување би било проодноста на каналите, незнам дали вие би можеле од искуство да споделите што друго да направам испитувања.
    Ви благодарам, поздрав и среќни празници.

6. S.12.G

S.12.G Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2019
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    177
    Jas vcera bev me gleda so vaginalno eho ama ne kaza za bremenost mislam rano e za dobivajne sum na 15 januari mi kaza vo ponedelnik se gledame ako kasni ke pravime test za bremenost ako dobies prv den da odam..i jas imav spontan pret edna godina..ama koga neznaev dali sum bremena osekav bolka vo gradite sega imam samo bolka vo jajnicite ili e rano za simtomi Si baram sama simtomi poz i imaj lesna bremenost

7. lemon8ejt

lemon8ejt Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2019
    Пораки:
    749
    Допаѓања:
    3.271
    Се убаво, ама немој толку да се оптеретуваш. Симптоми можеш сама да си створиш потсвесно мислејќи. Сите сме биле нетрпеливи, ама толку замарање носи големо разочарување ако добиеш и понатаму сериозна опсесија да останеш бремена. А тоа не е добро..

На S.12.G му/ѝ се допаѓа ова.
  8. S.12.G

S.12.G Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2019
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    177
    Znaes ovaj mesec mi bese so stimulacija klomiflen tableti pa pregnil inekci ..merejne folikuli pa pak dva pati pregnil inekcija..sega apcina dabraston i vaginalni..i kaj ne ke mislis zasto primas terapija za bremenost..

9. princess5

princess5 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    4.968
    Допаѓања:
    34.601
    Cestitki mila... sto napravi si proveri li beta? Inaku da vo pravo si spontano ke dojde i bebus bez opteretuvanje so toa... se nadevam se sredi se so terapija pokriena si

10. lemon8ejt

lemon8ejt Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2019
    Пораки:
    749
    Допаѓања:
    3.271
    Фала ти, со убаво да се враќа! Проверив вчера, расте точно за 21ви ден т.е како за 22ри е.
    Него сакам пак да почнам од денес со аспирин. Др ми го прекина коа испаничив дека крварам, ама тоа беше онаа темно кафеава што ја сметаат за нормална. И вчера некако шубе ми дојде си викам па мене за хетерозигот аспирин и м.фолат ми е основна терапија..што мислите да почнам пак аспирин?

На princess5 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.321
    Допаѓања:
    20.663
    Немам искуство ама мислам дека треба да си го слушаш докторот и да не земаш лекови на своја рака. Ако ти е шубе оди уште на едно мислење и пробај да се опуштиш. Бременоста треба да ти биде убав период, а не стресен. Ти посакувам се најубаво и со лесно.

12. princess5

princess5 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    4.968
    Допаѓања:
    34.601
    Sepak konsultiraj se so doktor za sekoj slucaj jas sum homozigot pa primer ako recat pprekini bi poslusala konsultiraj si se so doktorotva metilirana pij sii

На lemon8ejt му/ѝ се допаѓа ова.
  13. veli4ekate

veli4ekate Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    588
    Допаѓања:
    548
    dali nekoja imala.menstruacija a bila btemena...jas imav menstruacija a sum.bila vonmatericno

14. lemon8ejt

lemon8ejt Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2019
    Пораки:
    749
    Допаѓања:
    3.271
    Се конаултирав денес, ми дозволи Андол (75) преку еден ден. До 14ти кога сум на котрола идам со таа терапија па ќе видиме. Тогаш ќе сум 7ма недела без еден ден.

На princess5 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. lemon8ejt

lemon8ejt Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2019
    Пораки:
    749
    Допаѓања:
    3.271
    Мене мојот приватен Др. што работи на клиника за инвитро, ми кажа дека имал пациентки кои по 2 3 месеци имаат циклус во бременост. Мене тоа не ми е јасно, можеби има некоја поврзаност со инвитрото?! Да не грешам...

16. lemon8ejt

lemon8ejt Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2019
    Пораки:
    749
    Допаѓања:
    3.271
    Здраво. Јас мислам штом дошло до природна бременост без разлика што имало лош исход, ти немаш проблем со забременување. Да, прво даваат хормони да се испитаат да не е некој дисбаланс пречка, тироидна и проодност на канали. Мој совет, да пратиш кога ти е овулација и доколку сте во можност да смените локација :) да заминете во викендица и сл. И дај си рок доколку сакаш да биде брзо, ако нема ништо до тој рок прими 1 или 2 инсеминации секако со консултација со Др.

17. S.o.F.i

S.o.F.i Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2014
    Пораки:
    1.025
    Допаѓања:
    3.981
    Девојки здраво ај малку помош и совети. Пишував по темите имав два спонтани. Направивме испитувања.
    Јас имам генетски мутации, а маж ми испита спермограм и испадна тератозооспермија.
    Докторката ни рече да пробаме пак природно и ако не биде за 6 месеци, да одиме кај неа и да преземеме други мерки.

Маж ми е во странство и јас дојдов кај него. Почнавме со обиди и во декември следна менструација требаше на 22ри да ми дојде, бидејќи и претхпдноте два месеци точно на 22ри ми идеше.
    Сега на 21 покажа малку кафеаво, ме мачеше и на 23 проби конечно.
    Ама веднаш почна со кафеаво и дури наредниот ден почна црвена крв. Ден-два со црвено и пак кафеаво и ми заврши менструацијата.
    Искрено чудна ми беше ама се случувало и тоа.

Е сега јас од оној ден почнав да осеќам градите да ме наболуваат.
    За време на менструација немав болки толку во нив како сега.
    И вчера грчеви и подуван стомак. Ама си реков сигурно сум во овулација.
    Сабајле станувам и градите ги осетив болни, посебно во пупките.
    Што ме натера ѓавол имаше тестови дома, ама стари скоро 8 месеци. Иако на нив пишува дека имаат рок до 2021год. Не ни очекував покажа позитивен, ама и контролната линија не ја покажа веднаш и велам невалиден е.
    Земав уште еден и тој испадна со две црти веднаш.
    Е сега чекам маж ми нови ке донесе, ама испаничена сум.
    Што ако стварно сум бремена, а јас кога видов дека ми дојде се опуштив и си пиев алкохол. Со друштво пред Нг за време јас пиев алкохол, и тие денови баш често и не толку малку:worried:. Нонстоп бевме со друштво.
    Друго пијам метилирана фолна и В12, ама ми рекоа кога останам бремена одма да одам во болница клексан да примам.
    Исплашена сум значи премногу.
    Извинете на предолгиот пост, морав да пишам.
    Може и не сум бремена. Подоцна уште еден ќе правам тест.
    Ако сум бремена го молам Господ овој пат да биде се' добро.

18. Butterfly1107

Butterfly1107 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2018
    Пораки:
    2.039
    Допаѓања:
    5.451
    Одете на гиниколог веднаш. За пиењето не се замарај и јас пиев алкохол пред да дознаам дека сум трудна.

На S.o.F.i му/ѝ се допаѓа ова.
  19. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.559
    Допаѓања:
    114.396
    @S.o.F.i жар црвени линии? Градите те болат сеуште?

На S.o.F.i му/ѝ се допаѓа ова.
  20. S.o.F.i

S.o.F.i Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2014
    Пораки:
    1.025
    Допаѓања:
    3.981
    Луѓе изгледа лажна тревога направив од возбуда.
    Извинете.
    Донесе сега маж ми тестови, од тие најмалите ама да имаше бременост ќе покажеше и на нив.
    Се' мислам овие тестови што покажаа позитивно да не се за овулација, ама па лани од нив правев кога останав бремена.
    Може еден тест да е со две намени и за бременост и овулација(не ми се смејте)
    А паковањето го имаме фрлено за да прочитам.
    Или пак дека се' стари незнам.
    Сепак да имаше бременост ќе покажеше и на овие тестови.
    Еве слика како беше. 20200105_122702.jpg