Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Brankapska

Brankapska Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2019
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    30
    I na mene mi kasni veke tri dena neznam so da pravam dal da napravam utre sabajle test?

На S.12.G му/ѝ се допаѓа ова.
  2. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.562
    Допаѓања:
    114.403
    Да направиш.

3. Brankapska

Brankapska Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2019
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    30
    Fala se nadevam na ubav rezultat utre!jedva cekam da svane

На Jana06 и fana им се допаѓа ова.
  4. HeLenna

HeLenna Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2017
    Пораки:
    1.099
    Допаѓања:
    1.356
    Zdravo na site. Minatiot mesec so mm za prv pat imavme nezastiteni odnosi bidejki sakame bebence.Denes mi e 26 den od ciklus I bidejki Bev strasno nestrpliva, napraviv test I se razocarav od rezultatot ☹️

5. LaTama

LaTama Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2019
    Пораки:
    519
    Допаѓања:
    562
    Рано ти е за тест. Почекај да ти задоцни 1-2дена тогаш направи... Не е во ред да се разочаруваш предвреме дури и ако е негативен тестот. Убаво рече за прв пат се обидувате

6. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.321
    Допаѓања:
    20.663
    Не знам колку ти трае циклусот, ама прерано имаш направено тест. Не треба да се разочаруваш и да е негативен, не фаќа кај сите од прва. ;)

7. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.798
    А ти @Bella_Stella како си? Уште паузираш?

8. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.321
    Допаѓања:
    20.663
    Добра сум, празнично сеуште.. во позитивна гужва со фамилијата :) На тема бебе не се форсирам, во интензивно зимско гушкање сме со сопругот :D па може ќе ни се посреќи.. Имав сугестија од ендокринолог да стимулирам овулација со кломифен, ама не сум сигурна дали да го правам тоа... Од следен циклус планирам да ја следам овулацијата, па ќе видиме што понатака...
    Ти како си, како ја тераш бременоста? Се надевам се е во ред. :)

На IRBBB, Butterfly1107 и S.12.G им се допаѓа ова.
  9. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.798
    Баш ми е мило, ваква весела да си останеш :* Се е супер кај нас, си носи тешкотии и стравови бременоста ама греота е да се пожалам. Те читам и те чекам со убави новости :hug:

На Bella_Stella му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.321
    Допаѓања:
    20.663
    Фала ти Јана :inlove: Биди храбра, колку и да е тешко на моменти, сигурна сум дека е незаменливо чувството. Ти посакувам со лесно да си истераш до крај. :*

На Jana06 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. S.12.G

S.12.G Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2019
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    177
    Imas nekoj simtomi? Pravi test cim ti kasni tri dena

12. S.12.G

S.12.G Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2019
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    177
    Jas bev ovaj mesec so komiflen i so pregnil inkecii da ti kazam iskresno sve bese ok..toa kako sto treba ostana uste eden folikul da prsne i da vidime sum vo ponedelnik..amaaa kako so osekam nema da uspe ovaj mesec ako ne i ovaj sto ide odam na komiflen..bi trebalo da odis na taja terapija mozebi ke fati kaj tebe od prva..)

13. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.615
    Допаѓања:
    35.533
    @Bella_Stella Не се сеќавам дали имаш направено ХСГ, не помнам дали си пишала. Кломифен и каква било стимулација да не земаш ако не си го испитала тоа. И ако немате проверено спермограм и спермокултура.
    Прво тоа, па потоа Кломифен.

На curlyhair и Bella_Stella им се допаѓа ова.
  14. lemon8ejt

lemon8ejt Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2019
    Пораки:
    749
    Допаѓања:
    3.271
    Девојки прашање..од 27ми декември кога требаше да добијам имам кафеав исцедок. На 2ри овој месец почнав со Утрогестан од 200 сабајле и навечер ама ги пијам. Веќе кафеав секрет немам, до нокеска...вчера имавме односи со сопругот и еја.во мене. Кога станав за до вц кај 3ам гледам пак една точка и кога се избришав како малку бледо црвенкаста крв. Се преплашив едвај заспав...од што би можело сепак сум на утрогестан. На преглед сум во вторник, тогаш ќе сум 6+6

15. Brankapska

Brankapska Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2019
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    30
    Pravif test sabajle mi pokaza edna crta a kasnimi veke tri dena denes keje cetvrti,me bolat polovini gradi mise osetlivi.neznam so da pravam na 28mi den m I ide sekoj mesec ne kasnimi

16. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.321
    Допаѓања:
    20.663
    Девојки сакав да ве прашам, дали некоја од вас се мачи со алергија на полен, прашина, домашни грини (значи целогодишна алергија), и што правите во врска со тоа? Без терапија ми е многу лошо, пошто имам ептен изразени симптоми. Пијам aerius таблети, антихистаминик се, ама прочитав во упатството дека не се препорачуваат ако планирате бебе и сега не знам што да правам..

На bibiiii му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.798
    Во прво тромесечие не треба да имаш односи, а најмалку да свршува во тебе.
    Добро е што си покриена со терапија, крварења се случуваат и во најголемиот дел не прават проблем. Многу членки тука крвареле и испаднало стара крв или матката се чисти (ми се случи и мене 2 пати и поминав без терапија). Е сега, ти викаш бледа крв..Јас би се јавила на докторот.
    Најверојатно не е ништо страшно. И за односите сериозно почекајте до кај 12та недела и на прв скрининг прашај си го докторот дали имате зелено светло.

На Martka, Beatris, 0ли и 3 други им се допаѓа ова.
  18. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.800
    Допаѓања:
    97.093
    Повеќе смукање, повеќе туширање, морска сол спреј за нос, избегнувај иританти. Јас мислам дека има антихистаминици што се земаат во бременост. Најсила само првиот триместар ќе мораш да издржиш.

19. lemon8ejt

lemon8ejt Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2019
    Пораки:
    749
    Допаѓања:
    3.271
    Фала на одговор! Прв пат беше ова, а не знам зошто некој др кажуваат дека не е проблем..нема да ризикувам веќе, секако се исплашив и не можам да чекам до вторник за преглед, ќе одам денес во 2..

На TeonaZ и Jana06 им се допаѓа ова.
  20. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.321
    Допаѓања:
    20.663
    Ќе морам да се консултирам со лекар. Инаку се ова што ми сугерираш правам, се трудам што е можно повеќе да избегнувам тоа што ме иритира. А од апчињава буквално ко зависна сум станата, чим дојде саатот кога треба да се напијам како некој внатрешен аларм да имам, одма почнувам да кивам, да ми тече нос и слично..
    А прв триместар не смее ништо да се пие или?