Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Discussion in 'Бременост' started by bik23, Oct 29, 2010.

1. Mantub

Mantub Форумски идол

Јас колку што знам постојат антихистаминици кои се земаат во бременост. Ама доколку грешам, тоа би било само за прв триместар после ќе можеш да земаш.

2. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Мене ме загрижи ова што го прочитав на упатството. Ќе пробам да не ги пијам дур да отидам на лекар и ќе побарам да ми ги сменат. Фала ти многу.

3. Brankapska

Brankapska Истакнат член

Me bolat polovini I malo osetlivi gradi.nasabajle nemozam kafeto da sigo ispijam samo dve goltki evo denes mnogo me bolat polovini I glava

4. Jana06

Jana06 Форумски идол

Ајде, па пиши што ќе ти кажат.

lemon8ejt likes this.
  5. Butterfly1107

Butterfly1107 Популарен член

И на нас ни се има десено неколку пати да сврши во мене. Не сум имала проблем до сега...

6. lemon8ejt

lemon8ejt Истакнат член

Само што бев на преглед 6+1 сум. Исцедокот бил од надворешна страна на матката, рече дека може поради односот вчера да ме "исчистил" но и не значи.
    Инаку виде гестациска кеса и жолчно кесе, точно за неделата. На преглед 5 до 7 дена кога веќе треба да се очекува видлив плод и срцева акција.

Martka, Vojdana, fana and 3 others like this.
  7. HeLenna

HeLenna Популарен член

Devojki zdravo. Dali nekoj znae da mi objasni sto e perzistenten folikul, kolku e strasno, Dali moze da se ostane bremena. Bev na ginekolog na 26 Noemvri I doktorkata mi kaza deka imam perzistenten folikul, t.e procitav vo naodot I nisto poveke ne mi kaza. Kako sto veke pisav I vcera so mm minatiov mesec imavme nezastiteni odnosi spored moite presmetki vo plodni denovi, vcera pravev test I e negativen. Dajte mi sovet, citav po net za toa perzistenten folikul I ne procitav bas ubavi raboti pa se izbezumiv.

8. Beatris

Beatris Популарен член

Најпрво смени ја докторката. Објаснување да бараш на интернет, не знам, колку е нормално. Не сум слушнала за овој термин и немам искуство, не можам да ти помогнам. Но, односот од докторката, ми влезе во очи, па затоа искоментирав.

Martka likes this.
  9. HeLenna

HeLenna Популарен член

Kje ja smenam sekako. Toa perzistenten folikul kolku sto razbrav e folikul koj ne puknal. Dali toa znaci deka nemalo ovulacija, ne znam

10. Nithya

Nithya Истакнат член

Да, тоа е фоликул што не пукнал, и може да пукне пред да добиеш.
    Јас имав таков во ноември месец. На 21ви ден од циклус имав два фоликули, во двата јајници по еден, после два дена само тој лево пукна другиов си остана уште два месеци.
    Докторот кај што требаше тогаш да почнам ин витро така го кажа, перзистентен фоликул или циста.

11. HeLenna

HeLenna Популарен член

Dali toa znaci deka ne doslo do ovulacija I Dali preci za zabremenuvanje,Dali imas nekoja informacija?

12. Brankapska

Brankapska Истакнат член

Zdravo feminki!mi kasni cetiri dena I denes prokrvavih bef na doktor mi rece da pocekam do ponedelnik vike nije nisto toa sto mi kasnise cetiri dena.a jas se taman izraduvaf deka sum bremena oti imaf takvi simptomi.opet razocaruvanje uffff

13. NNK19

NNK19 Популарен член

Правеше ли тест за бременост?
    Симпотите се горе доле истите и за добивање и за бременост. Така да без тест не се потпирај само на симптоми :)

14. Brankapska

Brankapska Истакнат член

Pravef cera I bese negativen.ama posto mi kasnise a nikogas dosega od koga se operisaf nemi kasnise pa se malo izraduvaf.

15. NNK19

NNK19 Популарен член

Постојат многу причини за каснење на менструација не е само бременост. Штом викаш дека си прокрварела и тестот е негативен не си бремена. Си добила менструација. Ајде нареден месец пробувајте пак.. со среќа :)

16. curlyhair

curlyhair Популарен член

Девојки ако може мислења за Плодност во Битола,и кој доктор би го препорачале ?
    Ви посакувам Среќни Празници ,и побрзо исполнување на вашите најголеми желби.:inlove::l:

tina2018 likes this.
  17. Jana06

Jana06 Форумски идол

Среќни празници :) Не сум од Битола ама кога веќе спомна за Плодност дали некој знае која е цената за пораѓај во вода, баш пред некој ден гледав за првпат во Мк една трудница се породи така. Некоја информација дали во Скопје би имало такво нешто наскоро? Или ако одиш ти ако можеш информативно да прашаш? :)

18. Vojdana

Vojdana Истакнат член

Денес ми заврши менструација, фала Богу, искрено не ја поднесувам...
    Три дена ми траеше, а од утре почнуваме на ново со обиди барем на секој втор ден.
    Закажав за 10 дена преглед кај матичниот гинеколог, а почнав на своја рака да си пијам Тифол од 0.4...
    Што сака нека биде веќе...Ако после 5 години и толку време сама ми се повтори вонматерична, тогаш значи сум проклето малерозно створење...
    Следен месец одам на хсг...

19. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Те читав погоре и разбирам од каде потекнува твојот страв и нетрпеливост, ама пробај малку попозитивен став да имаш. Верувај премногу влијае психата, нашето тело детектира се што ни се случува во главата. Знам дека не е лесно бидејќи и сама си ја имам маката, ама пробувам да сум позитивна.
    Најди добар доктор, направи ги сите испитувања што треба да се направат, земи ги работите во свои раце и не губи време, а уште помалку надеж!
    Ти посакувам позитивен резултат што поскоро.

S.o.F.i, IRBBB, Saraa and 3 others like this.
  20. naturallmess

naturallmess Популарен член

Може само една препорака , гледам во првиот пост си прашала и мислам дека прашањето ти е сосема на место , кога има случај на вонматерична ,прво нешто што се прави после тоа е ХСГ , да ја видат проодноста на јајцеводите и информација убава од гинеколог дека после таа интервенција зголемени шанси за забременување до првите три месеци , не е ништо страшно ама барем ќе си решиш една дилема ... ти стискам палци и само со среќа :inlove:

IRBBB, Vojdana and Jana06 like this.