Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. lovely12

lovely12 Популарен член

Се зачлени на:
    30 ноември 2012
    Пораки:
    838
    Допаѓања:
    1.099
    Jas sum 37 i sum bremena, vo 2016imav spontan so bliznaci. Vo 2017 se porodiv vo 26nedela i mi pocina bebeto. Proveri si se i bidi resitelna da ja ispolnis svojata zelba.

На Vojdana, lilyen, tina2018 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. curlyhair

curlyhair Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2016
    Пораки:
    793
    Допаѓања:
    2.177

Фалаа на одговоритее :D

3. mommy's love

mommy's love Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2020
    Пораки:
    338
    Допаѓања:
    365
    После неколку месеци обидување без резултат, во април направив ХСГ и Толовски кога ги виде резултатите ми рече млада си ти воопшто да не се мачиш, двата канали ти се запушени да одиш директно на ин витро. Со тие резултати и препорака отидов кај многу доктори Ре медика, Њу борн, Гак, Личоски, за на крајот да направам хистеро-лапаро кај Тофоски на ГАК и операцијата беше успешна (во мај 2019) двата канали беа отпушени, меѓутоа левиот јајник и левиот канал ми се многу високо поставени, залепени за дебелото црево и не се знае колкава е шансата во месецот баш во десниот јајник да има фоликули за да дојде до бременост.

Инаку после операцијата сеуште нема резултат, сега пијам кломифен 5 дена х 2 апчиња и месецов ќе направам прва инсеминација, ми рекоа дека ќе се обидеме со една или две инсеминации , доколку бидат неуспешни ќе дадат препорака за Ин витро, за да не ме мачат.
    Моја препорака и искрен совет ти е да си направиш ХСГ и сите испитувања, па да се советуваш со повеќе доктори и да се види колкава е веројатноста по природен пат да останеш бремена.
    Верувам дека за се има лек и решение, но треба да се побара, не оставај на случајност затоа што годините си поминуваат, а и ОГРОМНА е желбата за бебе кај сите нас.
    Ти посакувам многу среќа... и слободно пиши ако ти треба некој совет или консултација.

На naturallmess, IRBBB, Broki5 и 5 други им се допаѓа ова.
  4. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.568
    Допаѓања:
    114.412
    Сотир Николовски, Кристинка Пајаковска, Владимир Поповски :)
    Мене др. Сотир ме породи додека работеше во државната болница во Битола, а сега работи во Плодност. Со среќа :)

На curlyhair му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Ivyano

Ivyano Истакнат член

Се зачлени на:
    21 мај 2018
    Пораки:
    208
    Допаѓања:
    143
    Имам тегла со суви смокви и маслиново масло одстоена околу 40 дена. Би сакала да ја подарам на некоја феминка што се обидува да забремени и сака да проба со смокви.
    П.с. направив три тегли, изедов две и видовме две цртки па ми остана една
    Локација Штип

На LucyLu, S.o.F.i, WonderGuurl и 8 други им се допаѓа ова.
  6. Cloverrrr

Cloverrrr Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2019
    Пораки:
    1.488
    Допаѓања:
    2.587
    Незнам дали си стварам сама потсвесно идеа дека има нешто. Незнам колку се сеќавате прошли месец примив инекција за пукање на фоликул и добив тој месец дури една недела порано( што не е случај со мене имам циклус 28-30) . Денес ми е 29 ти ден сеуште немам добиено а имав грчеви во стомакот уште во петокот како да ке добијам вчера исто, денес на моменти. Градите ме болат веќе една недела и сега мерев темп.37 ми е . Ќе чекам утре и задутре ако не добиам тест ќе правам :/

На S.o.F.i, Broki5, Saraa и 4 други им се допаѓа ова.
  7. curlyhair

curlyhair Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2016
    Пораки:
    793
    Допаѓања:
    2.177
    Фалааа ти многу за одвоеното време

На fana му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Vojdana

Vojdana Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2017
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    1.878
    @naturallmess , @Bella_Stella , @lovely12 , @mommy's love , ви благодарам најмногу за поддршката...
    @mommy's love , според ова што си го напишала мислам да не брзаш за на инвитро, мислам дека шансите за по природен пат се на твоја страна. Штом имаш овулација и проодни канали ќе биде се во ред да знаеш, порано или подоцна...
    Јас сум денес 8-ми ден од циклус, пробуваме повторно, се ближи и посетата кај докторот па ќе видиме...

На naturallmess, curlyhair, mommy's love и 2 други им се допаѓа ова.
  9. lovely12

lovely12 Популарен член

Се зачлени на:
    30 ноември 2012
    Пораки:
    838
    Допаѓања:
    1.099
    Да пишеш како напредува, само надеж и ќе се случи се. Мене претходната матична ми рече само со инвитро...па јас по неколку месеци забременив спонтано не ни знаев. Чекаме убави вести

На curlyhair, IRBBB, Bella_Stella и 2 други им се допаѓа ова.
  10. Slonce91

Slonce91 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2019
    Пораки:
    1.023
    Допаѓања:
    5.982
    neznam dali se sekjavate na mene pisuvav deka imam dve neuspesni bremenosti, policisticni jajnici hormosnski dibalans i genetski muatcii i deka me stavija na ciklopreginova megjutoa otkakko pocnav da gi pijam vekje tri meseci nemam ovulacija mozebi i predhodno ne sum imala sekoj mesec ama povekjeto imav zosto si zabelezuvav koga imam e sega ginekologot mi rece od nareden mesec da pocneme so klomifen...iskustva za klomifen ako ima nekoj

На S.12.G и Miiaaa98 им се допаѓа ова.
  11. monka_bonbonka

monka_bonbonka Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2017
    Пораки:
    1.869
    Допаѓања:
    4.014
    Со лесно, овој обид успешно да е и до крај!
    Инаку кломифен и летрозол/летрасан се стандард стимулација, така да не се секирај како вика др така. Со успех да е !претпоставувам покриена си со терапија за мутациите...

На Slonce91 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Slonce91

Slonce91 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2019
    Пораки:
    1.023
    Допаѓања:
    5.982
    fala i ja se nadevam ..da pokriena
    sum so terapija pijam metilirana folna i aspirin

На monka_bonbonka му/ѝ се допаѓа ова.
  13. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.615
    Допаѓања:
    35.533
    Се надевам дека со направено ХСГ ќе ти даде докторката Кломифен.

Има тема Кломифен и бременост, ѕирни таму за повеќе искуства. Клик тука.

На Anomis11 и Slonce91 им се допаѓа ова.
  14. mommy's love

mommy's love Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2020
    Пораки:
    338
    Допаѓања:
    365
    Операцијата ми беше во мај и сеуште нема никаков резултат, па некако не ми се чека.
    Утре сум на мерење фоликули па здравје деновиве ќе биде и првата инсеминација.

На Vojdana и Stressed Out им се допаѓа ова.
  15. Slonce91

Slonce91 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2019
    Пораки:
    1.023
    Допаѓања:
    5.982
    fala oli da kje citnam vo temata.. inaku nemam xsg napraveno i jas ja prasav doktortkata i mi rece pa ne mora zosto ti si ostanala dvapati prirodno ama nemalo srceva akcija pa ne bile kanalite problemot ..e sega neznam so da praam ....

16. Miiaaa98

Miiaaa98 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2019
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    904
    Читав некаде имаше пишувано за смокви со маслиново масло но неможам да ја најдам , ако некој знае да ми пише повеќе информации околу тоа , Фала :l:

На S.12.G му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Beatris

Beatris Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2011
    Пораки:
    1.046
    Допаѓања:
    2.364
    Хсг не се прави само за каналите, туку се гледа и матката, да не има септум, преграда или некој друг проблем. За да почнеш со хормони, мора да имаш се проверено. Јас со сите прегледи, па многу време ми требаше да се одлучам. Овие лекарства не се играчка, можат да се јават разни проблеми ради нив.

На Anomis11, Slonce91, Vojdana и 5 други им се допаѓа ова.
  18. TravellerS

TravellerS Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2019
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    2.799
    Zdravo drustvo, da se prijavam i jas tuka, pocnavme da rabotime na slucaj vtoro dete i eve pravev test negativen e. Seuste ne sum dobila no ne mi ni docni imam uste 4 dena za dobivanje, ima li sansi sepak da sum bremena, imavme nezastiteni odnosi so ejakulacija vnatre vo plodni denovi.
    Si naogjam simptomi i za bremenost ne za dobivanje. I vo prethodnata bremenost, testot pred da dobijam bese negativen.
    Minatiot pat se fati da recam od prva, pa sega si mislam i ova taka ke bide.

На S.12.G и mommy's love им се допаѓа ова.
  19. Mila_Skopje

Mila_Skopje Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2019
    Пораки:
    1.409
    Допаѓања:
    2.641
    Здраво девојки. Денес ми е 22 ден од циклус, а редовно добивам на 30 дена. Утрово на бришење светло розева крв 2-3 пати и толку, а бевме активни за време на плодни денови. Дали е имплантационо? Нечие искуство?

20. monka_bonbonka

monka_bonbonka Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2017
    Пораки:
    1.869
    Допаѓања:
    4.014
    Можно е, никогаш не е исклучена можноста да е имплантациско. Останува да почекаме да ти задоцни :) Дај боже!

На IRBBB и Mila_Skopje им се допаѓа ова.