Замор,малаксаност,опаѓање на коса,сува кожа,покачување на телесна тежина,запек,отоци на раце и нозе ,болки во нозе ,мускули и зглобови.
Ништо од ова освен понекогаш малаксаност ама тоа од што имам низок притисок стално и често знаат да ми се на мало растојание.
Тсх не е хормон што варира толку многу, провери одново. А тсх со исхрана паѓа ама ако ослабеш 10%од тежината а тоа не оди преку ноќ.
Не само TSH, испитај ANTI TPO. Дијагноза и терапија без нив не се поставува. Тие се многу битен фактор во која насока и дали ќе се третира состојбата. И да може да варира TSH, има ситуација од 10 на 3 да падне со уредни антитела, без терапија.
Така ќе направам, ќе испитам и антитела во понеделник. А резултатот ако е стварно ваков нели е многу ниско ТСХ? И ФТ4 дали е ок не знам?
Девојки пишав пред некој ден. Имав бришење на светло розево без болка 2 дена (една недела пред циклус). Прпверив тогаш Hcg, ниско. Денес 4 дена пред добивање, лесно позитивно пд крв.
Да, денес е покачен, ако е до 10, мене ми е 11.5, но 4 дена пред очекуван циклус. Би требало да значи бременост?
Извинете од возбуда не видов што пишав. Да, денес направив бета hCG од крв 4 дена пред очекуван циклус. Пред два дена имав на бришење розево, без болка а треба да добијам на 22.01. последен циклус ми беше25.12.
А зошто не направиш пак и домашен тест? Може ќе ти покаже и на него чим ти покажало покачување на крв.
Zdravo, dali moze nekoj da mi objasni snaa mi e mn Isplasena bila na ginekolog - doktorot i rekol deka ima nesto kako opavce na samata matka, i dal ispituvanje i plus da i se snima matkata so zatemnuvanje.. Sakaat bebce so brat mi normalno kako site sto se vo brak.. Doktorot i rekol deka ke ostanuva ama ke se pusta Strasno e razocaraana moze sovet od nekoj so vakvo iskustvo ?
Би требало да има бременост ама ако направиш домашен тест може да не покаже, мислам дека детектираат над 30. Почекај си да ти касни и направи си тест.