Микрогинон таблети има пиено? Денес бев ми кажа очекував бременост имаше добри фоликули и ми даде да пијам 21 ден и друг месец со комифлен и достинехс таблети ми продолжи да пијам
Здраво девојки, јас овај месец правев инсеминација и сум на утрогестен вагиналети 14дена од кој денес ми е 12ден. Денес имам чисто кафеав исцедок, а за менструација уште некако ми е рано 28ден ми е а имам долг циклус обично добивам 31+ плус. Како што ве читам може да касни менструцијата со терапијата а не да дојди порано? Дали некој имал ситуација слична како мојата? Поздрав
@lilyen немам искуство, ама мислам дека е можно имплантациско да е крварењето. Од срце ти ја посакувам целата среќа да ти биде успешна инсеминацијата.
Фала ти за поддршката кај сите што чекаат да има позитивни резултати. Како и да е ќе видиме деновиве каков ќе биди исходот.
Воздржете се од секс до после прво тромесечие.Не ќе пукнете.И опасно е да ејакулира во тебе,може да ти пренесе бактерија
Јас дури не ги симнав пролактинот и ТСХ не успевав.Плус имам многу ниско амх.Петаноски ми рече само со донирани јајце клетки можеш.Е грешка бил.Еве сум 19 недели Ако има некој потреба од достинекс имам 1 паковање неотворено,со 8 таблети мн.поволно.Не се откажувајте ,без разлика што ќе ви речат.
Баш ми е мило за твојот позитивен исход. Јас проверив пак тироидни хормони и овој пат добив резултат со многу ниско ТСХ - 0,35. Многу ми е чуден резултатот пошто не пиев никаква терапија за да го намалам, а последно го проверив во декември, пред нецел месец значи и беше 4,92. Овој пат проверив во приватна ординација и не знам дали е точно.
Pa utrogestanot moze da ja zadocni, proveri si test veke mozes. Nemoj da prekinuvas utrogestan dodeka ne doznaes dali si bremena.
Здраво луѓе. Последна менструација ми дојде на 23ти Декември. На 18 сега имав цел ден поголема болка во десен јајник, имавме и тој ден односи со свршувње внатре. Подоцна кога отидов до вц, на тоалетот имаше и кафеава крв. Си реков сигурно ми дојде. Утре сабајлето ајде пак и осетив нешто се избришав и имаше како мешано кафево и крем. И нешто ме натера ѓавол направив тест и излезе бледа втора црта. Си мислев тестот може е грешка, бидејќи доста порано ми покажа. Ај пак да напоменам имам позади мене два спонтани, имам мутации и докторката ми рече кога ќе дознаам дека сум бремена да одма веднаш бидејќи ќе треба да примам клексан инекции. Ние сме надвор од Мк, карти имаме закажано за крај месец. Дали да пробаме да ги презакажеме за порано. Некако сум испаничена и исплашена. Плус еве сите 3 бремености јас имам кафеав исцедок и одма на лошо мислам. Друго маж ми има дијагноза тератозооспермија пие витамини, ама се' ми е страв дали од лош сперматозоид е оплодено и така триста сценарија имам во глава. Дали е некој со слична дијагноза и имало убав исход? Малку совет ве молам. Еве го тестот
Bidi povedra, proveri hcg ako e nad 25 togas e bremenost i odma na doktor. Pa ima sekakvi testovi i invazivni i neinvanzivni ke te upatat dokolku ima potreba
Тешко дека тест може да е лажно позитивен. Не знам што да те советувам освен да провериш бета преку крв ако си во можност, па да следиш дали истата ќе се дуплира. Честитки
За почеток батали ги тие црни сценарија во главата и израдувајте се. ионака неможеш да влијаеш на ништо, како треба да биде- ќе биде. Само со позитивна мисла можеш да му помогнеш на плодот. Веќе сме крај на месец па нема потреба од паника. Ќе си дојдеш брзо. Ионака рано знаеш дека си бремена. Обично дознаваме 3-4 дена од коа доцни циклусот. Најдобро да одиш таму да провериш крв и на гинеколог да ти утврди и бидејќи имаш проблем кој го знаете веќе да почнеш веднаш со клексани. Да не чекаш за тука, ионака ги боцкаш дома сама и ги купуваш приватно. Или ако си во можност да ја побараш одма докторката од мк со која сте збореле за терапија
И јас истото сакав да го пишам, слушни се со докторката што те советувала претходно и направи како што ќе ти каже таа.
Фала ви девојки. Го најдов нејзиниот приватен број и пишав. Среќа ми врати за брзо. Ми рече како не е проблем и една недела да почекам, ама маж ми од возбуда ги презакажа за утре картите. Бидејќи и овде само ќе седиме и мислиме. Е сега ми рече да пијам метилирана фолна, В12 и б комплекс. И реков дека имав кафеав исцедок, и таа ми пиша дека можеби нема да примам клексан и аспирин до друго можеби било. Е сега ми е прашање тие што се упатени повеќе од мене, зарем не треба да примам клексан инекции ради тоа што имам мутации? Јас одам кај Татјана Гуржанова и тогаш и она и кај доктор Јани бевме на трансфузиологија и двајцата се сложија дека ќе треба клексан и аспирин. Збркана сум скроз.