Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. *Ane*

*Ane* Популарен член

Се зачлени на:
    9 јуни 2017
    Пораки:
    762
    Допаѓања:
    2.200
    Fala vi... Zs ona ne mi e snaa tuku sestra ja obozavam :)

2. IVA B

IVA B Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2020
    Пораки:
    120
    Допаѓања:
    125
    Rozev iscedok znaci i imlantacija na embrion vo matkata, golemi se sansite da postoi bremenost

3. Saba08

Saba08 Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2017
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    1.666
    Да, бремена си неколку часа :). Кој ден ти е по овулација?

4. S.12.G

S.12.G Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2019
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    177
    Микрогинон таблети има пиено? Денес бев ми кажа очекував бременост имаше добри фоликули и ми даде да пијам 21 ден и друг месец со комифлен и достинехс таблети ми продолжи да пијам

5. Mila_Skopje

Mila_Skopje Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2019
    Пораки:
    1.409
    Допаѓања:
    2.641
    12 дена

На Saba08 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. lilyen

lilyen Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2019
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    334
    Здраво девојки,
    јас овај месец правев инсеминација и сум на утрогестен вагиналети 14дена од кој денес ми е 12ден. Денес имам чисто кафеав исцедок, а за менструација уште некако ми е рано 28ден ми е а имам долг циклус обично добивам 31+ плус. Како што ве читам може да касни менструцијата со терапијата а не да дојди порано? Дали некој имал ситуација слична како мојата? Поздрав

7. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.300
    Допаѓања:
    33.608
    @lilyen немам искуство, ама мислам дека е можно имплантациско да е крварењето.
    Од срце ти ја посакувам целата среќа да ти биде успешна инсеминацијата.

На LucyLu, Bella_Stella и lilyen им се допаѓа ова.
  8. lilyen

lilyen Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2019
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    334
    Фала ти за поддршката кај сите што чекаат да има позитивни резултати. Како и да е ќе видиме деновиве каков ќе биди исходот.

На marijamarkoska му/ѝ се допаѓа ова.
  9. bibiiii

bibiiii Популарен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    604
    Допаѓања:
    1.081
    Pij duri ne dobies pozitiven test.Nema gajle

На Bella_Stella му/ѝ се допаѓа ова.
  10. bibiiii

bibiiii Популарен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    604
    Допаѓања:
    1.081
    Воздржете се од секс до после прво тромесечие.Не ќе пукнете.И опасно е да ејакулира во тебе,може да ти пренесе бактерија

На Anomis11 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. bibiiii

bibiiii Популарен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    604
    Допаѓања:
    1.081
    Јас дури не ги симнав пролактинот и ТСХ не успевав.Плус имам многу ниско амх.Петаноски ми рече само со донирани јајце клетки можеш.Е грешка бил.Еве сум 19 недели
    Ако има некој потреба од достинекс имам 1 паковање неотворено,со 8 таблети мн.поволно.Не се откажувајте ,без разлика што ќе ви речат.

На IRBBB, mommy's love, Vojdana и 2 други им се допаѓа ова.
  12. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.321
    Допаѓања:
    20.664
    Баш ми е мило за твојот позитивен исход. Јас проверив пак тироидни хормони и овој пат добив резултат со многу ниско ТСХ - 0,35. Многу ми е чуден резултатот пошто не пиев никаква терапија за да го намалам, а последно го проверив во декември, пред нецел месец значи и беше 4,92. Овој пат проверив во приватна ординација и не знам дали е точно.

13. bibiiii

bibiiii Популарен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    604
    Допаѓања:
    1.081
    Провери во државно.

На Bella_Stella му/ѝ се допаѓа ова.
  14. lovely12

lovely12 Популарен член

Се зачлени на:
    30 ноември 2012
    Пораки:
    838
    Допаѓања:
    1.099
    Pa utrogestanot moze da ja zadocni, proveri si test veke mozes. Nemoj da prekinuvas utrogestan dodeka ne doznaes dali si bremena.

На lilyen му/ѝ се допаѓа ова.
  15. S.o.F.i

S.o.F.i Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2014
    Пораки:
    1.025
    Допаѓања:
    3.981
    Здраво луѓе.
    Последна менструација ми дојде на 23ти Декември. На 18 сега имав цел ден поголема болка во десен јајник, имавме и тој ден односи со свршувње внатре.
    Подоцна кога отидов до вц, на тоалетот имаше и кафеава крв. Си реков сигурно ми дојде.
    Утре сабајлето ајде пак и осетив нешто се избришав и имаше како мешано кафево и крем. И нешто ме натера ѓавол направив тест и излезе бледа втора црта.
    Си мислев тестот може е грешка, бидејќи доста порано ми покажа.

Ај пак да напоменам имам позади мене два спонтани, имам мутации и докторката ми рече кога ќе дознаам дека сум бремена да одма веднаш бидејќи ќе треба да примам клексан инекции. Ние сме надвор од Мк, карти имаме закажано за крај месец. Дали да пробаме да ги презакажеме за порано. Некако сум испаничена и исплашена. Плус еве сите 3 бремености јас имам кафеав исцедок и одма на лошо мислам.
    Друго маж ми има дијагноза тератозооспермија пие витамини, ама се' ми е страв дали од лош сперматозоид е оплодено и така триста сценарија имам во глава. Дали е некој со слична дијагноза и имало убав исход?
    Малку совет ве молам.
    Еве го тестот

Прикачени фајлови:

Последна измена: 20 јануари 2020
    На Lavica2016, Bella_Stella, curlyhair и 3 други им се допаѓа ова.
  16. lovely12

lovely12 Популарен член

Се зачлени на:
    30 ноември 2012
    Пораки:
    838
    Допаѓања:
    1.099
    Bidi povedra, proveri hcg ako e nad 25 togas e bremenost i odma na doktor. Pa ima sekakvi testovi i invazivni i neinvanzivni ke te upatat dokolku ima potreba

На S.o.F.i му/ѝ се допаѓа ова.
  17. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.569
    Допаѓања:
    114.421
    Тешко дека тест може да е лажно позитивен. Не знам што да те советувам освен да провериш бета преку крв ако си во можност, па да следиш дали истата ќе се дуплира.
    Честитки :)

На Martka и S.o.F.i им се допаѓа ова.
  18. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    За почеток батали ги тие црни сценарија во главата и израдувајте се.
    ионака неможеш да влијаеш на ништо, како треба да биде- ќе биде. Само со позитивна мисла можеш да му помогнеш на плодот.

Веќе сме крај на месец па нема потреба од паника. Ќе си дојдеш брзо. Ионака рано знаеш дека си бремена. Обично дознаваме 3-4 дена од коа доцни циклусот.
    Најдобро да одиш таму да провериш крв и на гинеколог да ти утврди и бидејќи имаш проблем кој го знаете веќе да почнеш веднаш со клексани. Да не чекаш за тука, ионака ги боцкаш дома сама и ги купуваш приватно.
    Или ако си во можност да ја побараш одма докторката од мк со која сте збореле за терапија

На Martka, S.o.F.i и fana им се допаѓа ова.
  19. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.798
    И јас истото сакав да го пишам, слушни се со докторката што те советувала претходно и направи како што ќе ти каже таа.

На S.o.F.i му/ѝ се допаѓа ова.
  20. S.o.F.i

S.o.F.i Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2014
    Пораки:
    1.025
    Допаѓања:
    3.981
    Фала ви девојки.
    Го најдов нејзиниот приватен број и пишав. Среќа ми врати за брзо.
    Ми рече како не е проблем и една недела да почекам, ама маж ми од возбуда ги презакажа за утре картите. Бидејќи и овде само ќе седиме и мислиме. Е сега ми рече да пијам метилирана фолна, В12 и б комплекс.
    И реков дека имав кафеав исцедок, и таа ми пиша дека можеби нема да примам клексан и аспирин до друго можеби било.
    Е сега ми е прашање тие што се упатени повеќе од мене, зарем не треба да примам клексан инекции ради тоа што имам мутации?
    Јас одам кај Татјана Гуржанова и тогаш и она и кај доктор Јани бевме на трансфузиологија и двајцата се сложија дека ќе треба клексан и аспирин.
    Збркана сум скроз.

На lovely12 му/ѝ се допаѓа ова.