Неретко после Кломифен циклусот е краток, крварењето оскудно. Исто така, не толку често се забременува уште во првиот циклус земање Кломифен, затоа не се разочарувај. Микрогинон се таблети за контрацепција и може да имате незаштитен однос.
не се вознемирувај , некои циклуси со кломифенот ми беа обилни , а некои ми беа лесни некогаш и по 8 до 9 дена ама само како исцедок , рече гинекологот зависно од тоа колку успеал да се здебели ендометриумот ( кломифенот има нус појава тенок ендометриум затоа даваат утрогестан ) и кај мене беше со пауза несец кломифен па месец ништо , ама не се предаваме ќе успееме
нема предавајњ одиме понатаму јас да добијам наредем месец одам со комифлен пак..мене ми траеше со кафеав исцедок затоа прашав и овие таблети прв пат ги земам и не ми беа познати..нема предавајње феминки
Bazalna tem. se meri nautro bez fizicka aktivnost prethodno ,taa treba da dostigne linija nad 37 i da se zadrzi se do ocekuvanata menstruacija, dokolku padne temperaturata togas se potvrduva deka nema bremenost i nastapuva ciklisot
Zdravo feminki, bi sakala da prasam dali i na nekoj drug mu ima napisano vo naod pri ginekoloski pregled slednovo: Uterus vo AVFL so uredni dimenzii i morfologija, endomettrium proliferativen, kavum uteri teiaglest so ureden kapacitet. Desen ovarium so cisticna kolbasicesta formacija kako i 3-4 pomali cisticni formacii so pogusta sidrzina, ceoiot kompleks nalikuva na prosirena tuba. Lev ovarium so povekje od 10 antralni folikuli, postaven nas uterusot. Vo c.douglasi nema izliv. Vo nekolku navrati poxitiven bris za ureoplasma istiot tretiran. Da se napravi HSG i marker od krv Ca . I da se havi na kontrola (eventualno LPSG). Normoospermia Vo newborn clinic od dr.Tatjana Turzanova Dragi feminki ke moze li nekoj malku da mi objasni imam mnogu golem strav za toa sto se slucuva Vi blagodaram
devojki sakam da prasam za sovet, ovoj mesec od kako kje mi dojde i negde okolu 10 den od ciklus planiram da pravam proverka na kanalite...kje vi zvuci mozda smesno no dali istiot mesec mozam da pocnam so stimulacija so klomifen i na primer ako e se okej so kanalite da pocnime i da rabotime na slucajot a ako ne da imaame zastiteni odnosi zaradi ne daj boze vonmatericna ..znam deka e bolje da pocekam no tolku mi se ucini cekanje vekje sekoj mesec mie godina
Po hsg nedela dena ne ni smees da imas odnosi mila... taka da najdobro napravi si go pa posle taa nedela probaj no so klomifen mislam podobro ti e od sledniot ciklus... i da vrodi so plod
ХСГ се прави пред овулација и докторите советуваат да се има односи после проверката, шанси за бременост има истиот циклус. Секако ќе си го прашаш докторот што ќе ти прави. Во Систина бев за ХСГ и докторката ми рече дека може веднаш да си продолжиме со односи. За Кломифен според мене најдобро е да почекаш следниот циклус.
И нас после ХСГ ни рекоа пауза само 2 дена и да си имаме односи,Кломифен не ни можеш да почнеш овој циклус бидејќи тие се почнуваат од втор ден на менструација,без стрес и форсирања,ако се во ред каналите пробувајте си спонтано овој месец,па од наредниот можеш да си почнеш со Кломифен со препорака од доктор нормално.Среќно.
Девојки да ве прашам,веќе втора месец како заприметувам за време на овулвација имам болки од десната страна на јајникот и на бришење како лини крв имам дали е нормално???
Здраво женски и идни мамички сакав само да ве поздравам и да ја споделам мојата среќа со вас .Конечно после 1 година и 6 месеци ќе станам мама на мојата среќа и нема крај сакав да ве подржам сите да ви посакам среќа и убави мисли зошто бебчето ќе дојде кога најмалку ќе се надевате ❤
Честитки и со лесно Во целост те поддржувам во тоа што го кажа дека кога најмалку очекуваш баш тогаш ќе биде. И јас сум еден таков пример само што кај мене бидна после 9 год обид,три неуспешни инсеминации,пратено документи за ваучер за ифв но вратена поради додатни документи и додека чекав да ги соберам уште тие документи што ми ги побараа.... Оп јас бремена Уживај бидејќи е навистина најубав период во животот на секоја жена