Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Stressed Out

Stressed Out Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2018
    Пораки:
    2.724
    Допаѓања:
    14.563
    Мислам дека ти е рано,почекај барем уште 5 дена за посигурно.

На A.a.gj му/ѝ се допаѓа ова.
  2. lovely12

lovely12 Популарен член

Се зачлени на:
    30 ноември 2012
    Пораки:
    838
    Допаѓања:
    1.099
    Тест домашен на 12 од прегнил, оти се чисти 10-12дена, за да немаш лажно позитивен. А од крв можеш одма и ќе видиш дали расте...тоа е најбрзо...

На A.a.gj му/ѝ се допаѓа ова.
  3. A.a.gj

A.a.gj Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    556
    Ви благодарам ке почекам уште ден два па ќе правам домашен тест,а можам и преку крв да проверам тогаш.. ќе се обидам да се стрпам уште некој ден :l:

4. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.329
    Допаѓања:
    20.676
    Денеска ми е 53ти ден од циклус и уште немам добиено. Во петокот бев да ме видат на ехо. Докторката вика нема ништо загрижувачко, јајниците си се полицистични, ама не се зголемени. Слузницата рече е тенка, не е задебелена, фоликули не гледам. Ме праша дали сум правела тест и кажав дека правев и дека е негативен.
    Не сакаше да ми даде ништо да пијам за да добијам. Ми вика мислам дека поголем проблем со циклусот ти прави тироидната, него пцос пошто немаш сериозна форма на пцос. Да сум почекала природно да добијам, а во меѓувреме Елова да сум пиела само.
    Вика те гледам дека премногу се преоптоваруваш психички и тоа дополнително ти влијае.. Како да не се преоптоварувам кога 50 и кусур дена не добивам, еве не знам.. некој ако знае нека ми каже.
    Преку глава ми е веќе и не знам што да правам.
    За месец дена ќе ја проверам пак тироидната, а до тогаш ќе полудам од недобивањево.

Последна измена: 10 февруари 2020
    На S.12.G му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Stressed Out

Се зачлени на:
    19 октомври 2018
    Пораки:
    2.724
    Допаѓања:
    14.563
    Па реално и јас би побеснела да не добијам 53 дена,се слагам што не ти дава терапија за да добиеш,форсирано ќе е,пролактинот колкав ти е? Тироидната можно е да ти прави проблеми. Види Агнес кактус апчиња на природна база се од растение за регулирање на циклус. Си ја мачиш душата,оди кај специјалистиве за стерилитет чисто да видиш што ќе ти кажат.

На Bella_Stella и RosettaStone им се допаѓа ова.
  6. RosettaStone

RosettaStone Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2019
    Пораки:
    853
    Допаѓања:
    9.993
    Која докторка вака те лечи баш ме занима?
    Треба да ти препише примолут нор ги пиеш десет дена потоа за неколку дена ќе добиеш.
    И да убаво ти пишаа побарај си второ мислење кај друг докотр/ка.

На Jana06 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. lovely12

lovely12 Популарен член

Се зачлени на:
    30 ноември 2012
    Пораки:
    838
    Допаѓања:
    1.099
    Од кај си...
    И мене ме интересира доктоеката, од кај си?

8. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.329
    Допаѓања:
    20.676
    Пролактинот ми е 16,3. Последно проверен декември. Можам ли да ги пијам тие апчиња во комбинација со еловата?

9. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.329
    Допаѓања:
    20.676
    Не сум од Скопје. За прималут нор ми спомна минатиот пат, пошто исто ми каснеше и бев да ме види. Ама не ми ги даде пошто вика по ендометриумот ми изгледа дека ќе добиеш за десетина дена, а они толку се пијат и затоа не ти ги давам. И стварно добив за 12 дена природно. А сега не знам зошто не сакаше да ми даде ништо. Ми рече само не си за терапија.

На RosettaStone му/ѝ се допаѓа ова.
  10. lovely12

lovely12 Популарен член

Се зачлени на:
    30 ноември 2012
    Пораки:
    838
    Допаѓања:
    1.099
    Мислев дека си од Велес...

11. RosettaStone

RosettaStone Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2019
    Пораки:
    853
    Допаѓања:
    9.993
    Добро штом така, почекај 10дена ако не пак оди и мислам ако дотогаш 60и кусур дена не добиеш сама докторкава ќе ти пише терапија.

12. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.329
    Допаѓања:
    20.676
    Не сум од Велес. :)

13. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.329
    Допаѓања:
    20.676
    Не знам, ќе видам како ќе биде. Само сакам да добијам веќе пошто се напнав максимално. Како темпирана бомба сум.

На RosettaStone му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.798
    Уште стојам на тоа дека треба да си пиеш орална контрацепција согласно твојата состојба (Јасмин, Јаз, Диане 35) зашто не знам на кој друг начин би ја одржувала функцијата на јајниците вака без менструација и овулација.

На happygirl, curlyhair, Stressed Out и 3 други им се допаѓа ова.
  15. S.12.G

S.12.G Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2019
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    177
    пиеш некој лекови за тероидна? и мене ми беше покачена пиев едни таблети и плус ми остана не ги допив ако сакаш ке ти кажам сто таблети се да ги земаш

16. S.12.G

S.12.G Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2019
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    177
    јас пиев микогинон таблети до петокот ги завршив требаше да добијам денес имам само кавеаво ама многу малку сто мозе да биде ? нели требаше да добијам по завршувајнето на овие таблети? утре сум кај докторкта ми вика прв ден да дојдиш кога ке добиеш а јас за добивајне хаос и минатиот пат исто беше и ми ги даде овие таблети..едноставно си имав односи без заштита за бременост мала е можноста знам ама требаше да добијам и да преминам на комифлен..извините ма долгиов пост..некој ваква ситуација има нека ми каже

17. CareTee

CareTee Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2020
    Пораки:
    1.246
    Допаѓања:
    3.703
    @Bella_Stella Дали разговараше со докторката за оралната контрацепција како што напиша Јана?

Инаку и јас кога не сум била под хормонска терапија и по 3 месеци сум немала менструација...само тогаш не сум планирала бременост и не сум се оптеретувала толку што знам.... Пробај психички да се стабилизираш, знам тешко е , но ете ако не во краен случај почекај уште малку ако не бива примолут нор не ти бега. Само тоа сепак не е трајно решение....

На Bella_Stella и lovely12 им се допаѓа ова.
  18. Stressed Out

Се зачлени на:
    19 октомври 2018
    Пораки:
    2.724
    Допаѓања:
    14.563
    Мислам дека можеш,сепак разгуглај. И јас би ти препорачала да пиеш Yazz барем 3 месеци,сигурна сум дека после тоа многу поголеми ќе ти се шансите за забременување,иницирање циклус со Примолут и Цикло не е решение. Сега една пријателка беше кај Таше,исто така циклусите и на Гак и дадоа Цикло,и Таше и рекол ам за така и баба ми ќе добиет хахаха,во право е :) и консултирај се со друг доктор обавезно.

На CareTee и lovely12 им се допаѓа ова.
  19. Nade-sunrise

Nade-sunrise Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2012
    Пораки:
    1.455
    Допаѓања:
    4.694
    Да се приклучам на групава :)

Се обидуваме за бебе 4 месеци. Знам не е многу, но секој ден исчекување како вечност ми е.

Инаку менструација имам редовна, на 27-8 денови. До сега на ехо (тоа што се гледа) е во ред, микробиолошките брисеви чисти. Во неделата проверував хормони, ги чекам деновиве резултатите.

Од суплементи пијам фолна, Б12, селен, витамин Е, витамин Ц, цинк, алое вера (првенствено поради активен високоризичен тип на ХПВ).

На сите што си исчекувате, ви посакувам побрзо забременување, лесна бременост и здрави бебушки.

Јас од денес повторно се пуштам во акција:wasntme: :inlove:

На fana, Giovanna, Vojdana и 9 други им се допаѓа ова.
  20. princess5

princess5 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    4.968
    Допаѓања:
    34.602
    По микрогинонот нормално е така и јас кога ги завршив прво имав малку кафеавко но утредента добив нормално така да почекај денес види но мислам ќе добиеш...

На S.12.G му/ѝ се допаѓа ова.