За тоа ти треба консултација со специјалист, кој во зависност од хендикепот и самата бременост, како и неговото искуство ќе ти ги каже можните ризици и исходи. Многу жени без никаков деформитет имаат ризична бременост, а уште повеќе се породиле со царски рез.
devojkicki da ve prasam...sakam insulin da ispitam negova rezistencija i nesto drugo ako ima bidejki imam policisticni jajnici i koga bev na endokrinolog za tiroidnata me prasa za sekjer i rekov na dolnata granica mie i rece onda nemas gajle nema potreba da ispituvame...ama sepak sakam da ispitam deka ne e isto toa.... koj da mi dade uput maticniot ginekolog do internist pa toj me preprakja ili ? i sakav da prsam i za cena na privatno ako znaete ako ne e skapo da ne se maltretiram za upati
Јас бев пред недела дена на гинеколог. Имав овулација, се беше во ред. Ми вика почекај два три месеци ако нема нешто ќе дојдеш да видиме што понатака. Јас овој месец паузирав оти имав снимање па да ми помине, и уште едно утре па пак се враќам на работа. Сега маж ми има закажано да видиме кај него ќе биде добар спермограмот и спермокултурата. Во однос на некоја терапија не ми даде ништо оти сум имала фоликули и хормоните ми се во ред. Се надевам сите од темава ќе се израдуваме набргу.
Каде на приватно е 200-300 за инсулин? Јас утре ќе испитувам во Авицена, 850 денари пишува дека е, а и во други приватни кај што прашав е толку.
Како ли сум прочитала јас скриен шеќер? Се извинувам , моја грешка. Цената е за скриен шеќер @Slonce91 .
Хормонот инсулин е толку. Резистенција на инсулин е 2500 скоро секаде. Јас испитувам во Хемолаб бидејќи ми даваат да си легнам додека чекам.
Мене за резистенција не ми спомна докторот да испитам. Еве сега кортизол и инсулин ќе испитувам, тоа ми кажа.
Здраво, За тие што имаат инсулинска резистентност од кој лек сте најзадоволни?Дали Сиофор или Глукофаж?
Лани беше тоа не ми текнува за мг ама пиев 2 месеци во комбинација со протеинска диета и Елова кесички.
Утре ќе одам со резултатов кај матичниот. Он ми рече да видиме уште инсулинот и кортизолот како ќе бидат па ќе те пратам на клиника, ми треба да се консултирам со нив. Не знам што мислеше со тоа. Еве ми ги резултатите од другите хормони.