Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2011
    Пораки:
    2.372
    Допаѓања:
    8.328
    Ми доаѓа на 28 дена некогаш на 26, овој месец ми дојде на 28 дена... Јас ќе пробам овој месец без тест за овулација, па ќе видиме. Ќе пробувам секоја вечер од 2 до 7 март би требало да ми се плодни денови. Ми дојде на 22 па денес ми е петти ден.. Ако рачунаме 14 дена ми спаѓа на 6 март..

2. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.798
    Кај мене беше на 11ти или 12ти ден од менструација, така да почнете си со време :) Јас инаку добивав на 28-30 дена.

3. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2011
    Пораки:
    2.372
    Допаѓања:
    8.328
    Само да прашам, во странство сум и не го знам баш фино јазикот тука, тестот за овулација како се прави? Претпоставувам може да се купи во апотека.

4. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.798
    Па да, веројатно. Се прави како тест за бременост само си има правила кога и како е најдобро да проверуваш. Прочитај ја темата Тест за овулација таму членките пишуваат и кога е позитивен, кога не е.

На BabyD0ll му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Mila_Skopje

Mila_Skopje Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2019
    Пораки:
    1.409
    Допаѓања:
    2.641
    Инсулинска резистенција не се испитува؛ Тоа ти е HOMA-IR која се одредува врз ниво на базален инсулин и гликемија на гладно؟ И нз зашто гинекологот не ти даде терапија да солупи матка ибда добиеш؟ три меци н3 добиваш не е играчка

6. S.12.G

S.12.G Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2019
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    177
    оди кај доктор Глигор Димитроф мислам нема да грешиш и плус е шеф на гинигологија јас сум кај него

На tajci83 и Bella_Stella им се допаѓа ова.
  7. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.336
    Допаѓања:
    20.687
    И јас не знам, ми вика не сакам да ги чепкам хормоните, ќе чекаме да добиеш со оваа терапија. Мене тоа што не ми доаѓа ме вади од такт уствари највеќе.

8. whitepearl

whitepearl Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2011
    Пораки:
    128
    Допаѓања:
    38
    Нешто сум збунка,тоа брисеви и микробологија е исто..бристевите се носат на микробиологија..
    Инаку само се шетам по гиноколзи и основни прегледи само имаме направено,1ипол година сакаме бебенце,не успева,,пиевме лекови моравме да се пазиме пола година,последен преглед ми бесе пред месеца со што ми каза лекарката да се видиме за убаво и нема ништо сеуште.Сега кога ке одам ваљда ке ми каже со останати прегледи подетални да почнам :|

9. Mila_Skopje

Mila_Skopje Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2019
    Пораки:
    1.409
    Допаѓања:
    2.641
    Штом до сеа не доби нема да помогне метформин؟ Ако не дава комбиниран препарат бар да дае примолут чист прогестерон да добие па нека чека 3 ден؛ Стварно некои гинеколози не мозам да ги разберам؟ Ендокринолог вака би размислувал

10. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.336
    Допаѓања:
    20.687
    Не знам што да правам?

11. Saba08

Saba08 Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2017
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    1.666
    Ќе го слушаш гинекологот. Пиј го метформинот и ќе добиеш, само му треба време да делува. Ако не, веројатно ќе ја зголеми дозата.

На Bella_Stella му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.336
    Допаѓања:
    20.687
    Не знам, веќе сум толку збунета и изморена, преку глава ми е.

13. Saba08

Saba08 Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2017
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    1.666
    Знам дека ти е, ама сега имаш најдено добар лекар, кој за разлика од претходната матична ти посветува внимание и очигледно знае што прави.

14. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.336
    Допаѓања:
    20.687
    Фала ти Саба за поддршката, се надевам дека знае. Инаку знам дека е индивидуално, ама после колку време одприлика можам да очекувам барем некаков видлив напредок од глукофажот?

На Slonce91 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. RumShtangla

RumShtangla Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2015
    Пораки:
    789
    Допаѓања:
    1.421
    Да се приклучам во оваа група, со саканиот се обидуваме за дете. Богами едвај чекам да видам 2 цртки. Првиот обид неуспешен, добив. А сега богами секој ден работиме на случајот. Па би требало со убави мисли .. и да биде.
    Ви праќам гушки на сите што сакате да забремените,што поскоро!:hug::inlove:

На Bebulleee, Lovebug01, mommy's love и 3 други им се допаѓа ова.
  16. Molly.dolly

Molly.dolly Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2019
    Пораки:
    260
    Допаѓања:
    123
    Девојки ве читам постојано и сум ко изгубена. Пробуваме за бебе веќе 3ти месец и никако да бидне, порано ја осејќав овулацијата,сега како пробуваме ни трага ни глас ..
    Незнам дали да почнам со испитување на хормони, во градот нема саглам доктор или се приватни, а искрено слаба сум со пари за по Скопје.
    Почнав со витамини, незнам што би ми препорачале ?
    На последен преглед во Декември : у во авф со апд 32 мм , е пролиферативен 5.5 мм на 8ми ден од почеток на циклус . Знае некој дали е во ред ? Ве молам за совет, дали за витамини, прегледи , доктори ?

На Slonce91 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. medena147

medena147 Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    1.217
    Допаѓања:
    1.797
    Девојки да ве прашам нестрплива сум сакам да направам тест за една недела треба да ми дојде,рано ли е,имам некој симтоми болни гради,болки во стомакот и половината имам температура константна 37.

На S.12.G му/ѝ се допаѓа ова.
  18. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.602
    Допаѓања:
    114.658
    Рано е, можно е да е лажно негативен. Ама ако си нестрплива направи си.

На Bebulleee му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Saba08

Saba08 Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2017
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    1.666
    Протоколот со метформиин е да се зема барем 6 недели и за тоа време се очекува овулација, менструација или бременост. Ако нема резултати дозата се зголемува, а ако има потреба понатаму се додава Кломифен. Ми се допаѓа пристапот на лекарот. Ако ти даде хормонална терапија, така се форсира организмот предизвикувајќи крварење, со тоа ги решава последиците, а не причините за аменореа, па другиот месец многу веројатно дека пак ќе треба. Метформинот го регулира хормоналниот дисбаланс кој го има при ПЦОС, ама му треба време да го исполи ефектот.

На IRBBB, LivingGlam, CareTee и 2 други им се допаѓа ова.
  20. Stressed Out

Stressed Out Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2018
    Пораки:
    2.724
    Допаѓања:
    14.563
    Скроз се согласувам најлесно е да се даде Примолут или Цикло,но не е тоа решение.

На IRBBB, Saba08 и Bella_Stella им се допаѓа ова.