Само на најдобрата пријателка кажав. Овој не знае, после ќе се видам со него. А и со него не сум баш во најдобри односи периодов, ми остави впечаток дека сака само да ме врзе за него со бременост, а не дека толку сака... Туку да не ве замарам со глупости... Со мои 35 години и онаква историја без јајцевод и со миом, вака за 2 месеци да биде ова мислам дека е чудо. Сакам да Ви кажам дека сите ВИЕ ќе останете бремени, порано или малку покасно...Гледајте кај мене што испадна... Е сега да ме прашате како се осеќам ќе ви кажам - исплашено се осеќам многу... Не знам како прво дали ми е во матката плодот иако пред 5 години кога имав вонматерична симптомите беа скрос другачије. Тогаш нормално добив и во средина на следниот циклус ми почнаа болки, несвестици, крварења ма нејќам да помислам на тоа... Кажете ми феминки дали има шанси и сега за тоа да ми се повтори и дали со ваков миом уопште ќе ја износам оваа бременост? На оваа тема има прекрасни суштества , ве обожавам да знаете... Тука сум и јас за вас за совети за Вас 24 часа. Инаку 2 месеци пијам Тифол и Ацерола и осетив подобро во имунитетот, ама пред Нова година се откажав и од кафе и цигари...Све има влијание...
Мораш да мислиш позитивно. НО , за да се смириш и да не мислиш на ГЛУПОСТИ испитај бета , утре и во вторник. Ако се дуплира правилно , тоа е тоа. Ова ќе ти го каже и доктор. Зошто сега на ехо не може да види дали плодот е на место. Болки немаш, крварење немаш . Тоа е одлично. Но мораш да направиш бета . Можеби и прогестерон ќе треба да почнеш да примаш.
лелелеле браво Честитки @Vojdana ти посакувам лесна бременост и само со позитивни мисли ќе видиш овој пат ќе биде се како што треба
Знам дека милион прашања и стравови ти се вртат во глава, и знам дека е тешко да не мислиш со оглед на се што си поминала, но што и да е, Бог нека е со тебе Според симптомиве мислам дека немаш место за паника, штом тестот покажал позитивно, бидејќи колку што јас знам bHCG се детектира кога ембриончето ќе се имплантира во матката. Можеш да го проверуваш и преку крв неколку пати на 2 дена да видиш дали убаво се зголемува (како што ти кажаа погоре) за да си мирна. И правец потоа-гинеколог. Па со среќа
Бета хцг се детектира ако ИМА бременост, без разлика дали ембрионот е имплантиран во матка, или е заглавен некаде во јајцеводите. Само во случај на ектопична бременост истата Не се дуплира правилно
@Vojdana Мила пресреќна сум! Честитки!!!!! И јас сум во фаза на зачнување, едвај чекаме 2 цртки. Инаку успат да напоменам почнав да пијам фолна киселина, ми препорачаа дека било добро пред да зачнеш да пиеш, а и нели во бременост ги даваат.. па се надевам не правам грешка.. Со лесно мила те гушкаммм❤❤❤
Убаво си постапила. Јас на своја рака си земав фолна Тифол точно пред 2 месеци еве ме трудна...Плус и Ацерола пијам... Пред околу 2 ипол недели кога ни кажа матичниот и миомот дека пораснал и хсг ми организираше и ми викаше ако хсг-то е добро ќе дојдеш да ти ставам стимулации и терапија да ти давам... И јас тогаш си реков хаос сум во стомакот, ништо од мене да е и баш тие неколку дена сум забременила, значи на мои 35... Така да ќе биде и кај тебе и кај сите... И колку се радуваш за туѓата среќа, денес празников и на тебе и на сите да ни помага... Утре сабајле ќе одам кај матичниот, да видиме до кај сум со ова...Мачно ми е многу, два ноќа не спиев, немам апетит, храна не можам со очи да гледам, од све ми се гади...
@Vojdana ајде крени глава и наполни ја со позитивни мисли. Не барај зло таму кај го нема. Утре веројатно ќе го слушнеш најубавиот ритам што постои. Заради него мораш! Да си храбра, силна и да се бориш!
Мила најмила❤ полно ми е срцево верувај. Дај боже и кај мене што поскоро. Не побарав мислење од гинеколог туку најдобра пријателка ми препорача да пијам фолна киселина вика и ќе видиш за месец два ќе има две цртки.. нешто најубаво. Со лесно да ти е! Господ е голем❤