Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. vemili

vemili Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    1

:Poz... znak na bremenost podobro ti e sega da zemes test negoli da cekas samo ke se nerviras bez mislenje mnogu i se ke se sredi.

Последна измена од модератор: 31 март 2017
  2. viki-nikolovska

viki-nikolovska Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    16
    здраво,јас сум нова тука и сакам да споделам несто со вас.3месеци се обидувам да забременам ама неуспесно.минатиот месец ми доцнесе 2 недели,два пати направив тест залудно не бев бремена.сега еве во плодни денови сум и го молам Господ овој пат да ни успее...Дрзете ми срека.Поздрав

3. missperfect

missperfect Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2010
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    60

На приватно е многуууууу скапо , а на државно не би ти препорачала бидејќи нема веќе добри доктори таму туку касапи . Ако имате пари оди во Систина , поздрав

На pipo24 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. zagrizena123

zagrizena123 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2011
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    4
    за anailisav:јас имам другарка што кога остана бремена прокрвари една капка баш точно на датата кога требало да и дојде но само еден ден, и толку не отиде на доктор но наредниот месец и каснеше отиде на доктор мислејќи дека бактеријата на желудникот и се појавила и кога провериле нема ништо но кога ја виделе на ехо и рекоа дека е бремена и и кажале дека не требало да чека до наредниот месец требало да си направи тест но нели се беше во ред па затоа ти препорачувам да си направиш еден тест да си бидеш сигурна ако имаш 2 цртицки супер и ке си се усреќиш ако не нема потреба да се разочаруваш ке си дојде кога и да е еве јас чекам веке 3 години и јас се разочарувам но сепак не трева да губиме верба...со среќа и се надевам дека ќе се радуваш..позз

На elenapp му/ѝ се допаѓа ова.
  5. peperutkaa

peperutkaa Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    943
    Допаѓања:
    619
    Сакам и јас второ бебенце, ама оној мојот конј вика рано било за второ.. А мене овие денови само тоа ми се мафта низ глава, незнам зошто ама страшно ми е проработена желбата за бебче.. Ама ајде ке почекам уште малку..

6. kiki3047

kiki3047 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 мај 2010
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    24
    ми дојде и тоа порано никогас покасно секогаш порано...........незнма дали после циклусот пак да одам на гинеколог незнам веке со да направам поминаа 9месеци веке со овој десет

7. Eleonorastrumica

Eleonorastrumica Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2010
    Пораки:
    390
    Допаѓања:
    196
    Имаш ли направено ПАП тест и микрообиолошки

8. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.719
    Кики, ако сте ги направиле сите испитувања со маж ти, тогаш може да си посетите стручно лице и да пробате со вештачко оплодување (иако мислам дека е многу рано за тоа).
    Мислам дека треба да се опуштиш, без нервози и расправии дома, без мислење кога ќе биде и дали ќе биде.
    Колку повеќе мислиш. толку е полошо.

9. kiki3047

kiki3047 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 мај 2010
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    24
    Се трудам да не мислам на тоа,но сепак секој сака да се случи па и јас,за вештачко е рано неможам само да се малтретирам за нешто за кое е сеуште рано,се надеваме друго нема.

На zagrizena123 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.738
    Допаѓања:
    4.590
    точно се е во божји раце ама веке кога молиш од него не треба да биде рецитација на молитва напамет научена туку да му го отвориш срцето да се покаеш за гревовите да му се предадеш со сето срце.и бог е тој кој ни помага во тешките денови не богородица тој ја има силата а не богородица.не сакам да фолозофирам туку само да помогнам :inlove:

На blond му/ѝ се допаѓа ова.
  11. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    бебаа како може да викаш дека нема потреба на богородица да се молиме па таа го родила христа она е мајка и не разбира нас жените а и секако треба и на господ да се молиме а и молитвите што ги има објавено елеонора има молби и до господ а не само до богородица

12. zagrizena123

Се зачлени на:
    11 јануари 2011
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    4
    Сакам нешто да прашам девојки да не се избрзувам ама ајде да си кажам...веке 2 недели и повеке менструацијата како ми е завршена и овие неколку денови имам болки во долниот дел од стомакот и јајниците а и имам мноогу апетит поготово за благо можно ли е да има несто или така филмови си правам дали е рано за да мислам на такво несто или пак нешто друго е...цекам одговор и пример

A и заборавив да кажам дека на секои 2 часа одам во wc по 12 пати....

13. ciribiribela

ciribiribela Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2010
    Пораки:
    1.272
    Допаѓања:
    652
    Направи ли тест??? Мене ми каснеше само 5 дена, направив тест и беше јасно позитивен. Не се ставај во мислење, превец аптека :)

14. sunnygirl

sunnygirl Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2010
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    19
    јас ги имам истите симптоми како тебе плус имам вртоглавици и ми се гади од време на време, некогаш почесто некогаш ретко, ама јас знам дека не сум бремена ;( затоа што бев на гинеколог на 30.12 и доктрката ми кажа дека нема бременост и има циста ;( ;( .
    Ми заврши пред 2 дена и уште ги имам овие симпотми.
    Барав на интернет и видов дека може да си трудна и цистата да го кире фетусот и затоа докторката да не го видела. Можно ли е ова да е вистина?

15. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.534
    Допаѓања:
    201.646
    Можно е некогаш да не се гледа, посебно ако се работи за рана бременост. Зачетокот е мал, не е уште фетус, туку е ембрион, и не е поголем од милиметар-два. Затоа може некогаш да не се види на ехо, посебно ако постои циста или други слични промени. Подобро е кај поискусен гинеколог да одиш, сепак искуството многу значи, посебно во гледањето на ехо.

16. zagrizena123

Се зачлени на:
    11 јануари 2011
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    4
    Можно е: еве уште еден пример мојата најдобра другарка така беше...
    Таа не ни знаеше дека е бремена еве така имаше болки, беше на гинеколог и и кажаа циста плодот не го ни виделе,наредниот месец и дојде на нормалната дата и чекаа да и заврши за да ја прават
    операција..
    Помина операцијата зарасти раната отиде на контрола и кога бремена 2 месец.Сега веке е 5 ти и сее
    во ред матката воопшто не и ја ни допреле...Така да мозно е такво несто и кај тебе направи си тест за бременост безразлика што ти завршил циклусот.
    Исто така како што знам ако тестот за бременост показе позитивно секако е точен позитивен тест никогас не лазе но негативен да!Поздрав и со среќа.

Но на мене не ми касни затоа сакам да почекам да видам дали ке ми доцни циклусот,па тогаш да направам бидејќи и да сум нема тестот да ми покаже секако точно.

Модератор: Ве молиме, не пишувајте две или повеќе мислења едно по друго. Наместо тоа, користете ја опцијата „Редактирај“ која е достапна во рок од 30 минути по испраќање на мислењето.

17. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.647
    Сакам да ве прашам дали сте слушнале за Слободан Тешиќ тревар од Србија продава чајеви и гарантира дека за три месеци ќе останеш бремена.Го има во весници и има интернет адресаhttp://www.radost-radjanja.com
    Што мислите да за ова и дали знаете некој што имал искуство со овие чаеви?
    Веќе навистина не знам што да направам.
    на 25 ќе одам на гиниколог па ќе видам последно што ќе биде, веќе немам сила

На missperfect му/ѝ се допаѓа ова.
  18. missperfect

missperfect Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2010
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    60
    Не сум слушнала за овој човек, но го отворив сајтот и ми изгледа како сериозна работа, така да баш ќе се информирам повеќе, фала ти :)

19. kiki3047

kiki3047 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 мај 2010
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    24
    сум слушнала за човекот јас живејам во Србија и баш ме заинтрегира тоа и ке погледам што како па ако треба и ке порачан негов производ

20. peperutkaa

peperutkaa Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    943
    Допаѓања:
    619
    Јас познавам жена од Јосифово е , не е бајачка жената ниту пак видовита, ама има некоја дарба да им помага на оние жени кои неможат да забременат и има резултати кај 90% од жените.