Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.336
    Допаѓања:
    20.689
    Девојки, ова е резултатот од спермограмот на сопругот. Мислења дур да го види доктор?

Прикачени фајлови:

2. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.260
    Колку шо приметив ми и прочитав ВО РЕД Е.
    Пак нека кажат поискусните :*

На Bella_Stella му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Vojdana

Vojdana Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2017
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    1.878
    Феминки, бев сабајле кај мојот матичен. Дојде и вереникот со мене.
    Плодот е голем колку зрно ориз и се наоѓа во матката, дали ви се верува? И докторот се израдува ама ми рече да не кажувам уште наоколу дури не слушнеме како му чука срценцето...
    Ми стави Прогестерон Депо инекција и ми препиша Утрогестан вагиналети и Прегназон витамини ми даде.
    Во среда треба да одам пак на преглед...
    02.11 ми е терминот...
    Да Ви признаам морам дека и немам баш некој мајчински инстинкт сега за сега...Некако сум како во бунило, како рамнодушна на све...

На buba4e89, Lostinparadise, S.o.F.i и 18 други им се допаѓа ова.
  4. Stressed Out

Stressed Out Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2018
    Пораки:
    2.724
    Допаѓања:
    14.563
    Нашиот е многу сличен на вашиот,докторов што ќе ни го прави инвитрото вика супер е,ама мене кај нас процентов на неподвижни не ме радува 52% ни е,не сум скроз компетентна,еве нека пишат и другите.

5. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.336
    Допаѓања:
    20.689
    Денес не го фативме докторот и стварно сум нестрплива до утре. А и сопругот го гледам дека сака да знае дали е добар резултатот иако не признава на глас. :)

На Jana06 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Stressed Out

Stressed Out Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2018
    Пораки:
    2.724
    Допаѓања:
    14.563
    Ајде сподели што ќе ви каже,баш ме интересира.

7. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2011
    Пораки:
    2.372
    Допаѓања:
    8.328
    Според календаров од денес ми почнуваат плодните денови, а гледам 6 ми е овулација. Леле кој ќе чека до 25 :yawn:

Прикачени фајлови:

8. princess5

princess5 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    4.969
    Допаѓања:
    34.603
    Веројатно е нормално да си малку во бунило уживај гали меше и ич да не се секираш...

На Vojdana и IRBBB им се допаѓа ова.
  9. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.798
    Да си почнете од денеска и на 5ти обавезно :) И опушти се, не се преоптоварувај.

На BabyD0ll му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Summer16

Summer16 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 декември 2018
    Пораки:
    575
    Допаѓања:
    1.358
    Честитки и со лесно :inlove:

11. Summer16

Summer16 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 декември 2018
    Пораки:
    575
    Допаѓања:
    1.358
    Честитки и со лесно. :inlove::inlove:

На Keri и Vojdana им се допаѓа ова.
  12. IVA B

IVA B Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2020
    Пораки:
    120
    Допаѓања:
    125
    Ima nekoj iskustvo so tabletite Letrsan, pocnuvam so niv denes od 3 den od ciklus, se spremam za ivf vo spontan ciklus vo new born....

13. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.616
    Допаѓања:
    35.535
    Тие се за стимулација на јајници, како Кломифен, но ги даваат бидејќи не го тенчат ендометриумот.

На LivingGlam и IVA B им се допаѓа ова.
  14. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.756
    Допаѓања:
    11.352
    @Vojdana , здраво :). Ти ја прочитав приказната за зачнувањето и за вонматеричната. Исто и јас имав вонматерична бременост пред три години. Во тоа време воопшто не се осеќав спремна за дете и уште таквата состојба ме дотолчи за да не можам да посакам уште година дена.
    Кај мене накратко, откако се вгнездил ембрионот во десен канал, првиот месец си добив на точен датум мензис, оскуден. Вториот месец ми доцнеше,правев тест, испадна позитивен, не ме израдува :| не знам да си објаснам и јас. Кога по три дена, искрварив, почнаа големи грчеви и во половина и во стомак, ме кинеше стомакот, тогаш пукнал каналот. Три дена си бев со внатрешно крварење и потоа операција итна. Ми го отстранија каналот.

Минатово лето, интуицијата ми помогна и вербата дека ќе ја биде. Кога дознав дека сум трудна на правото место, баш како тебе поприземјено рамнодушно се осеќав. Тоа е нормално од стравот од чувствата.
    Сега чувај се, лекови имаш и со убава мисла напред.
    Ти посакувам убава бременост! :*

На buba4e89, LadyC, curlyhair и 9 други им се допаѓа ова.
  15. naturallmess

naturallmess Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2018
    Пораки:
    1.035
    Допаѓања:
    3.698
    една консултација со Вас девојки , ми доцни 4 дена бев утринава на пап тест и гинекологот рече ај да направиме ехо , во матката виде нешто како сакус и рече може да си останала бремена , одма ме боцнаа хцг ама излезе негативно и се јавив вика веројатно ти почнува циклусот па крварење во матката сме виделе , се разочарувам веќе 11 месец по ред ми се смачи некако , можно ли е некое чудо да се грешка таму во лабаторијата ??? за некој ден да прам ли тест дома ?? и слика ми извади и ја го гледам кругчето во матка не ми е прва бременост знам како изгледа бременост знам што е ехо пред циклус :@

На buba4e89, meri24 и S.12.G им се допаѓа ова.
  16. Nade-sunrise

Nade-sunrise Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2012
    Пораки:
    1.455
    Допаѓања:
    4.694
    Ако се сомневаш во резултатите, направи тест денес, или утре сабајле. Ти доцни 4 дена, ако има бременост ќе покаже.
    Ти посакувам среќа!

На naturallmess му/ѝ се допаѓа ова.
  17. S.o.F.i

S.o.F.i Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2014
    Пораки:
    1.025
    Допаѓања:
    3.981
    Здраво друшки.
    Се мислев во која тема да пишам, тука или во вонтелесно оплодување.
    Нели јас го заокружив третиот спонтан.
    Целиот настан ме стигна отпосле.
    Дури сега плачам нонстоп и искрено незнам што понатаму ќе правиме.
    Поминаа 11 дена од киретажата, ги чекам резултатите ми земаа крв за кариотип на плодот.
    Пак ќе спомнам имам мутација и бев покриена со терапија, а маж ми има тератозооспермија со 1 % нормална морфологија.
    Другите резултати се во ред.
    Одев кај Татјана Гуржанова, искрено многу не сум задоволна. Ми треба некој што по би се посветил на проблемот.
    Кога ми кажа дека престанала срцевата акција, веднаш ми предложи ин витро со постапка на праќање на јајце клетка или ембрионот искрено уште незнам кое што значи.
    Останувам бргу бремена, ама ете не се развива понатаму.
    Дајте ми совет што и како да правиме понатаму, дали веднаш на ин витро да одиме. Дали е до тоа што ни е лош спермограмот.
    Прашалници куп во главата.
    Искрено природно не би пробала пак, сепак се 3 спонтани. Веќе психички ми е многу тешко и ми е страв дали ке се остварам како мајка.
    Предложете ми добри специјалисти да отидеме кај повеќе доктори на консултација. Навистина овојпат ми е многу тешко, се чувствувам празно.
    Секој совет ми е добре дојден.
    :)

18. Mince1988

Mince1988 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2019
    Пораки:
    290
    Допаѓања:
    463
    Srcka jas sum so potpona ista prikazna kako tebe jas so 4 spontani i stvarno neznam kao da te soverucan a te sfajkam potpolno jas bev i kaj lazateski vo sistina i toj ne mi se nafajka za in vitro ..posto kao demek sum ostanuvala prirodno i da si probuvame i i jas neznam kaj da odam pojce e sega posto kaj tebe e takov spermatogramo mozi e podobro so in vitro ti posakuvam se najdobro i te molam bidi silna ..ako sakas pisi mi poraka da te prasam nesto pozz

19. lemon8ejt

lemon8ejt Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2019
    Пораки:
    749
    Допаѓања:
    3.271
    Мислам еднаш си пишувавме, ја идам приватно кај др.Трајковски во Њуборн и од него сум многу задоволна. Исто после 2риот спонтан и мене ми спомнаа за испраќање на ембрион. Ги праќаат во Турција, и се враќа за 24ч и ако е добар може одма да ти направат инвитро. Тоа значи, ако не го пратат они го гледаат ембрионот на микроскоп и многу често изгледа ок о здрав, а всушност да не е. Во Турција се прават подетални испитувања и тоа кошта 1600е или 1500е по ембрион. Можеш и два да пратиш. Сето тоа е постапка за инвитро. Разочарувањето е големо, болката што ќе те стигне отпосле е уште потешка. Не би ти се мешала, но јас не би ризикувала веќе твоето здравје е упитно. Јас малце непланирано останав бремена и искрено не се ни израдував и долго не можев да му се израдувам. Мене исто ме фати депресија па може месец после киретажа и знам како ти е. Тогаш гужва сите околу тебе и нема време да се исплачам.
    Исто страшен дијагностичар и посветен др, др.Тофоски на клиника

20. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.336
    Допаѓања:
    20.689
    Бевме денес, ни кажа дека ги рангираат спермограмите со оценка од 0 до 4, а нашиот е 3 накај 4, само ради тоа што може вика малку да е поголем процентот на прогресивно подвижни, ама и вака е супер.
    Го прашавме дали е можно да е од тоа што сопругот пред недела дена имаше јака прехлада и прими три инекции и плус имаше мала сообраќајка, па стрес друго трето. И тогаш ми вика еепа секако и тоа си има влијание.
    Јас искрено вика во последните години кај мажи од вашите генерации ретко гледам вака добар спермограм. Имаш стара семка ти му вика. :rofl:
    Многу се израдував искрено, едно гајле помалку. :inlove:

На LucyLu, emiliana, curlyhair и 8 други им се допаѓа ова.