Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. medena147

medena147 Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    1.217
    Допаѓања:
    1.798
    Кариотип дали имаш проверено?

2. Vojdana

Vojdana Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2017
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    1.878
    И јас пред 5 години слично како тебе ја поминав вонматеричната бременост, и мене нормално циклус ми дојде, за после 2 недели да се случи целиот пекол...
    Ама ете гледаш кога треба да се случи нешто добро - се случува.
    Ти претпоставувам сега си во поодмината бременост веќе, при крај со терминот и искрено се радувам за тебе.
    А пред мене се уште доста предизвици, утре сум пак на контрола. Имам и други стравови сега од спонтан, од немање срцева реакција па од тие Нифти-мифти тестови што ги прават ...
    Нека биде како треба да биде - не знам што да кажам...
    @S.o.F.i Твојот случај ме потсети на една членка овде што до пред скоро имаше вака спонтани абортуси, два мислам и после тоа во Њу Борн вака и наоѓаа како тебе абнормален кариограм и ја тераа во Турција нешто да праќа. И све дури тоа се случуваше остана бремена природно и еве сега мислам дека е средина на бременост ако не и повеќе...
    Затоа не брзај те молам, ќе биде и кај тебе добро ќе видиш... Можда до спермограмот е, знам дека во Плодност имаат многу софистицирани методи и процедури вака каде што има лош спермограм. Јас таму би побарала мислење.

Последна измена: 3 март 2020
    На tina2018 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Stressed Out

Stressed Out Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2018
    Пораки:
    2.724
    Допаѓања:
    14.563
    Ете ми олесна и имене иако ми е скроз небитно бидејќи веќе почнуваме ин витро ама ме копкаше цело време.
    Ајде пиј ти терапија и ќе дојдат двете цртки.

На tina2018, LivingGlam и CareTee им се допаѓа ова.
  4. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.336
    Допаѓања:
    20.689
    Ќе си дојде се на место, мора да си дојде. Само да сме силни и да имаме верба. Не чека среќичката и нас, тука негде е, зад аголот. :inlove:

На curlyhair, BabyD0ll, Broki5 и 6 други им се допаѓа ова.
  5. Zuza28

Zuza28 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2018
    Пораки:
    215
    Допаѓања:
    473
    Еве сум со истата ситуација. Мојата историја е три спонтани од кои две биохемиски бремености што ете ја направи ситуацијата не толку трагична.
    Едниот спонтан беше миссед и плодот го пратив на испитување и полрај тоа што наидов на мислења дека нема многу да се дознае, баш напротив, дознав дека е плод со даунов синдром.
    Сите три укажуваа на проблем со плодот НО само еден беше потврден. Затоа, супер што си го пратила на испитување.
    Ин витро има смисла само доколку реално се утврди проблем со генетиката на плодовите, бидејќи доколку причината е друга, нема да ти помогне, напротив, разочарувањето ќе биде мноогу големо.
    Проблем е што тешко се утрврдува точната причина. Доколку кариотипот на двајцата партнери е во ред, ретко се случува нон стоп да се фачаат генетски неправилни плодови.
    Дури и кога кариотипот не е во ред, шансите за здрава бременост остануваат големи.
    Јас ја имав истата дилема со ин витрото и затоа решив да посетам таков специјалист - конкретно др Ивановски.
    За ин витро ме сакаше да чуе додека не отфрлиме се друго како причина. Ми најде септум и ме оперираше.
    Ми даде суплементи за квалитет на јајце клетки, метилирана фолна и ги направив скоро сите испитувања.
    Му рече да се обидам природно пак. Се обидов и останав бремена за 4 месеци и еве ме 16та недела.
    Правев нифти тест, со бебето е све во ред.
    Премногу сум исплашена, лошата историја е тука НО и надежта е тука.
    Поентата ми е - почекај го резултатот од бебето. Види дали е генетска грешка. Доколку Е, ин виѕрото со генетски скрининг е секако опција.
    Направи ги сите останати испитувања и со резултатите оди на повеќе мислења и избери доктор на кој ќе му веруваш.
    Опции има секогаш и ќе дојде и твоето. Спонтаните се чести за жал и многу тешко се доаѓа до одговори.
    Еве искрено не знам точно што ми помогна да стигнам до тука бидејќи бев и на прогестеронска поддршка и боцкам клексани но ете некогаш сака.
    Биди агресивна во испитувањата и избери доктор.
    Ти посакувам се најдобро.

На Broki5, IRBBB, lemon8ejt и 6 други им се допаѓа ова.
  6. Slonce91

Slonce91 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2019
    Пораки:
    1.023
    Допаѓања:
    5.982
    Феминки денес бев на консултација на приватен гинеколог не на преглед него онака (додека бев таму ми дојде менструација па немав преглед) Што понатака со поглед на историјата моја..две неуспешни бремености, една биохемиска, полицистични јајници,инаку добар спермограм ..прашав а за инвитро како опција рече нема зошто па ти си остануваш природно ...да останав два пати во три години ..без стимулација тешко и да имам овулација и прашав за некои други испитувања...одговорот беше продолжи си со кломифен па кје видиме.. си тргнав некако разочарана немаше никаква заинтересираност

7. RumShtangla

RumShtangla Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2015
    Пораки:
    789
    Допаѓања:
    1.421
    Пишав и во групата "Дали сум бремена" , но сакав и тука.
    Епа вакa , на 26.02; 27.02 незаштитени со свршување внатре.
    1.03 03.03 исто така не заштитени со свршување внатре.
    Според апп која ја имам на телефонот плодни денови ми се од 1ви март месецов до 7ми, со тоа што на 6ти ми покажува овулација и висока шанса за бременост. Ме интересира следново. Се надевам нема да се смеете ми пука глава искрено и сакам што поскоро да видам две цртки, дали и кога можам да направам тест, со оглед на тоа дека датум за добивање ми е 20.03 (ЧИТАЈ НЕ ТРЕБА ДА ДОБИЈАМ8)8)8)8)).
    Дали можам пример таму после 8ми да направам тест што мислите би бил веродостоен? Ај сакам искуство, мислење од повеќе членки, само не сакам негативност, несакам осудување од типот не си информирана, информирана сум, но повеќе мислења добро би ми дошле.
    * Инаку со партнерот многу сакаме бебче, опуштени сме све океј..

На S.12.G му/ѝ се допаѓа ова.
  8. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.249
    Допаѓања:
    56.994
    Тест се прави на денот на недобивање. Можно е да покаже некој ден порано, ама може и да биде лажно негативен тогаш. Најдобро да почекаш да ти задоцни еден ден, или баш на 20.03 да го направиш.
    Имајте си почесто односи, немој многу по апликацијата да се водиш.

На RumShtangla, Thallia и fana им се допаѓа ова.
  9. RumShtangla

Се зачлени на:
    18 април 2015
    Пораки:
    789
    Допаѓања:
    1.421
    Искрено, нашите односи не зависат од тоа како вика апликацијата баш у тие плодните денови да имаме однос со цел за висока шанса за бременост. Имаме односи како што ни дозволува времето а и работата, јас се водам по апликацијата за тоа кога ми се плодни денови и кога треба да добијам, затоа и побарав мислење. Сепак фала :)

На LivingGlam му/ѝ се допаѓа ова.
  10. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.756
    Допаѓања:
    11.354
    Како си? Како помина на контрола?
    Сите тие стравови ги имав, знам како ти е. И се уште имам стравови за понатака.
    Секој преглед ми претставуваше еден вид борба со стравот, со себе. И откако ќе поминеше, како една битка плус да освојував. Затоа, нема да пробувам да те тешам да не се плашиш, зашто и самата јас се плашам, имам мисли секакви.
    Ама ти посакувам да си имаш лесна бременост и здраво право бепче. Само смирено, одмарање и маалку попозитивно, со верба во себе.
    Тоа што поминало - поминало. Да бидеме посилни, порешителни.
    Ајде па да пишуваш во труднички понатака! :hug::hug::hug::hug::*

На IRBBB, Slonce91, LivingGlam и 2 други им се допаѓа ова.
  11. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    Тешко дека после 8ми би ти покажал. Премногу е рано. Мене на ден кога требаше да добијам ми покажа негативно. Следен ден, доцнење од 1 ден ми покажа бледа втора линија. Следниот ден беше еден црвена линија. Значи некаде 2ипол недели после односот покажа.
    Нели нормално не кај сите е исто, ама направи си најдобро околу датумот кога треба да добиеш да си бидеш на сигурно, да не се нервираш за лажно негативен

На RumShtangla му/ѝ се допаѓа ова.
  12. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2011
    Пораки:
    2.372
    Допаѓања:
    8.328
    Не би се нервирала она 100%, би помислила рано е ќе направам други тест за недела дена :D Само ќе си го потроши тестот без врска...

На Jana06 и RumShtangla им се допаѓа ова.
  13. RumShtangla

Се зачлени на:
    18 април 2015
    Пораки:
    789
    Допаѓања:
    1.421
    Ццц како ме читаш; ќе видиме ајде; само не знам што е работава мн чудни симптоми имам; стомакот ме боли во долниот дел; секрет зголемен; кичмата да не зборам.. Ај вака. Не мислам веќе, додека не дојде 20/21 . Тогаш ќе ви кажам

На IRBBB, marijamarkoska и BabyD0ll им се допаѓа ова.
  14. AlicaInWonderland

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    :D Е да, ако има вишок парички, 10тина тестови и нека почне секој ден.
    шала на страна, ви посакувам две црти, ако сте ептен нестрпливи од крв покажува порано ако има бременост. Hcg преку крв може да проверите порано, ако е под 5, нема бременост. А тестот детектира кога hcg ќе биде над 20-25 мислам. Преку крв би покажало и после 7-10 дена од имплантација

На RumShtangla му/ѝ се допаѓа ова.
  15. RumShtangla

Се зачлени на:
    18 април 2015
    Пораки:
    789
    Допаѓања:
    1.421
    Мило не е до парите
    Почнав да си умислувам, а толку многу сакаме. Инаку ќе чекам или ќе видам ајде таму кај 15 16ти, ако не ќе напраам тест преку крв. . многу сакам 2цртки .. само што сега прочитав за преку крв да видиш дали си бремена, треба после 8ми ден од овулација.. така да.. ке се стрпам

На marijamarkoska му/ѝ се допаѓа ова.
  16. AlicaInWonderland

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    Се шалев за тестовите, знам дека во вакви работи никој не гледа пари :) не сакав да те навредам.
    Според датумите коа сте имале односи, на 10ти од крв веќе би требало да покаже :) со среќа!

17. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2011
    Пораки:
    2.372
    Допаѓања:
    8.328
    Богами тука во странство и скапи се тестовите 2 за 17 евра :D

18. Vojdana

Vojdana Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2017
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    1.878
    Еленче многу ми значи твојата поддршка и твојата позитивна енергија пред се ради што сме многу слични случаеви.
    Пишував во темата Прво тромесечие за денешната контрола кај докторот. Бев 2 пати. Прво сабајле - долго време ме прегледуваше за на крај да рече ова не знам зошто не се развива. Од тука хитно во лабораторија за хцг. За неколку саати пак кај докторот, хцг ми беше 2199 и он рече одлично е тоа. И после пак ме прегледа и го виде јасно.
    Понеделник ми е следна контрола...
    Ова на кратко...
    И мене секој преглед ми е како една добиена битка плус.
    Ова мислење можда не ми е за оваа тема, но сакам што повеќе Феминки да се запознаат со случај како нашиот и никогаш да не губат надеж и елан.

На Nade-sunrise, Lostinparadise, LivingGlam и 6 други им се допаѓа ова.
  19. Nade-sunrise

Nade-sunrise Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2012
    Пораки:
    1.455
    Допаѓања:
    4.694
    Јас само да пријавам дека добив.
    Нов месец, нова надеж :)

На CareTee му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Далија

Далија Активен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2019
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    127
    Jas imam 26 godini i vekje 3 meseci se obiduvame za bebe so soprugot. Ne znam sto e rabota no koga kje mi se priblizat plodnite denovi zelbata za seks mi na e minimum skoro i da ja nema a soprugot znaejki deka treba da pravime bebe ima problem so erekcijata STO NIKOGAS PRETHODNO NE MU SE SLUCILO.Cesto razgovarame na taa tema, bev na ginekoloski pregled se bese super nemam nikakov problem i hormonite se vo red. Posleniov pat koga bev vo ovulacija se razbolevme i dvajcata od stomacen virus i veruvam deka ne se fatilo poradi toa.Sega soprugot mi vika da ne mu kazuvam koga mi se plodni denovi i da imame seks onaka najspontano i da ne odime so namera da zatrudnam. Iskusnite neka me posovetuvaat dali da se grizham i sto da prevzemam. Blagodaram