Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.336
    Допаѓања:
    20.689
    Одговорот го знаеш и сама, ама ете и од нас потврда.
    Проблемот со ерекција кај сопругот многу е веројатно дека е на психичка база.
    Штом се е во ред не мислете на правењето бебе, најдете си начин да имате секс за уживање а не механички.
    Пробајте да имате редновно, на два дена пример.
    А што се однесува до твојата желба за секс, скоро кај сите е така. Сите имаме периоди кога не ни е дојдено до тоа.
    Три месеци е мал период за да си загрижена. За почеток за да се смирите може да си направите спермограм, чисто да се елиминира и тоа.

На IRBBB, curlyhair, LivingGlam и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Далија

Далија Активен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2019
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    127
    Vi blagodaram mnogu. Se nadevam kje si se namestat kockite sami po sebe.

На Bella_Stella му/ѝ се допаѓа ова.
  3. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.616
    Допаѓања:
    35.535
    Се случува, можеби чувствува човекот притисок и затоа има проблем со ерекција.
    Не му кажувај кога ти се плодни денови, нема потреба да знае. Имајте си редовно односи и така нема да се осеќа дека мора да успее.
    И не му го зборувај тоа, а особено за време на сексот да го прашуваш како е, дали е сè во ред. Без муабети за ерекцијата.

На IRBBB, Bella_Stella, LivingGlam и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. RumShtangla

RumShtangla Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2015
    Пораки:
    789
    Допаѓања:
    1.421
    Како што имам напоменато се обидуваме со партнерот за дете. Синока имавме однос, луѓе ми тежеше кога беше над мене, стомак ме боли,матка ме боли јајници. Кога гледам овулација ден. Сврши он во мене, иако не ни прашува кога ми се плодни денови. Али од синока навечер имам таква болка во стомак матка некако не знам како да ја опишам, стомакот ми е подуен во долниот дел,кога одам осекам како маткава да ке ми се клизне низ нозе. Прв пат вака болка при овулација, да сум осекала кога било овулација ама ваква да ме боли не.Инаку од за тие што не ме читале од 26 февруар се обидуваме за дете. :) нема пазење..
    Него ми беше прашањето шо може да ми е, имал некој искуство вакво со ваква болка?

5. lemon8ejt

lemon8ejt Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2019
    Пораки:
    749
    Допаѓања:
    3.271
    Јас два пати кога забременив исто така има силна болка, уште од нареден ден, посилна од менструална. Инаку не сум осеќала болка при овулација.
    Среќно! :)

6. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.798
    Треба да е болка од овулација. Јас кога почнав да овулирам појаки болки имав од овулација отколку од менструација. Инаку, ако прашуваш дали болката има некаква врска со забременувањето, нема. И да забремениш првата болка би ти била после една недела ако евентуално осетиш имплантација. И што и да ти кажам сега ќе биде сугестивно и ќе ги 'осеќаш' сите симптоми :)

На LivingGlam и Mantub им се допаѓа ова.
  7. RumShtangla

Се зачлени на:
    18 април 2015
    Пораки:
    789
    Допаѓања:
    1.421
    Појака е болкава од менструација. Јас осеќам кога сум во плодни и кога имам овулација ама ваква болка не сум имала затоа прашувам, сега незнам дали е имплантација затоа што од 26ти веќе свршува во мене

8. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.798
    Може да е тоа, а може и денеска да пукнал фоликулот, па имплантацијата да се случи за една недела од сега. Затоа опушти се.

9. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2011
    Пораки:
    2.372
    Допаѓања:
    8.328
    Ќе ти препорачам да не се возбудуваш многу и да бараш симптоми уште од сега, психички се оптеретуваш, јас сум слична ко тебе ама се трудам да се дистрактирам со хоби ова она.
    Зборував со другарка ми која има 3 деца, па ми кажа дека кога ќе забремениш првите две недели не осеќаш ништо, ама баш ништо не осетила жената, само чекала да и доцни периодот па да види дали е бремена.
    Е сега знам дека кај секого е различно..
    Еве и јас сум во плоден ден баш денес според календарот.
    Имав период од само 3 дена па би можело и да овулирам порано, ќе видиме за две недели..
    Сѐ е на психичка база, а за болките тоа може да ти се од односот, или инфекција да имаш некоја.

10. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.800
    Допаѓања:
    97.094
    Јас лично за мене знам каква болка ми е нормална. На форум јас воопшто не би советувала некого да не се секира болката е нормална пошо е неодговорно. Секоја болка треба да се провери. Ако болката ти е невообичаена и изразена, оди на лекар. Никој не би можел да ти каже на форум. Веројатно не е ништо, но нема штета ако одиш на лекар.

На IRBBB и BabyD0ll им се допаѓа ова.
  11. RumShtangla

Се зачлени на:
    18 април 2015
    Пораки:
    789
    Допаѓања:
    1.421
    Фала на сите

12. Buca24

Buca24 Активен член

Се зачлени на:
    7 септември 2019
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    103
    Леле мила замисли и кај нас е исто проблемот, само што ние пробуваме повеќе од годона дена, имаме и со сшермпгрампт проблем слаб е, но исто за плодно денови исти проблем имаме и ние. Неможеме да завршимее работа, и кас мислам дека све е психички. А мм па си мисли некој не проколнал, но напраил нешто

На Далија му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Далија

Далија Активен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2019
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    127
    Ne veruvajte vo takvi raboti sekako vo procesov osven se drugo klucna e i sostojbata na psihata. Mislam deka ne bi bilo loso da razgovarate so psiholog mislam deka kje pomogne.
    Ako prodolzime ponatamu i nie vaka toa ne ni bega. A i spermogram obavezno kje napravime da znaeme na sto da deluvame.

14. Madam S

Madam S Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2020
    Пораки:
    421
    Допаѓања:
    455
    Здраво феминки, нова сум на форумов, па ме интересира колку често на месечно ниво треба партнерите да имаат однос за забременување? Гугл дава некои генерични одговори како „секој втор ден“ и „околу денот на овулација, но кое е вашето искуство? Јас имам 29 години и веќе 5 месеци се обидуваме со мојот партнер да забременам.

15. Resana123

Resana123 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2017
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    5
    Zdravo feminki. Nova sum vo forumov. Se obiduvame so MM tri godini da imame dete... no tesko odi. Pred dve godini se operirav, mi bea zapuseni dvete tubi i doktorkata kolku mozela gi iscistila tubite... sega levata tuba mi e zapusena povtorno, a desnata seuste ne e. E sega nesto sto me maci sto mi docni povekje od dve nedele. Posledno imav dobieno na 17.01, a sega vekje e 6.03. Pravev test za bremenost preku krv , no mi pokaza negativno. Dali moze testot da bide lazen? Kako i da e od ponedelnik obavezno ke odam na ginekolog. Sekoj sovet e dobredojden. ☺️

16. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.336
    Допаѓања:
    20.689
    На секои два дена е доволно. Имате ли направено некакви испитувања со сопругот?

17. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.336
    Допаѓања:
    20.689
    Не, за жал тестот преку крв е најран детектор за бременост и не може да е лажен со оглед на тоа дека ти касни две недели. Дали имате испитано се останато, каков е спермограмот на сопругот?

На fana му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Resana123

Resana123 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2017
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    5
    D
    Spermogramot mu e dobar. Kako i da e so mojava dijagnoza so invitro sigurno ke bide.

19. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.336
    Допаѓања:
    20.689
    Не мора да значи, секогаш постојат исклучоци. Ама ако ви кажале дека шансите така ви се најголеми, не губете драгоцено време.

На Resana123 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. naturallmess

naturallmess Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2018
    Пораки:
    1.035
    Допаѓања:
    3.698
    незнаев во која тема да пишам , зборев со гинекологот после ехото со претпоставка за бременост правев хцг на 3 ти ден задоцнување од циклус и беше негативно , еден ден потоа правев домашен тест ама попладне , повторно негативен и еве до денес веќе 8 дена доцни јас немам никави симптоми за циклус освен градиве што ми се многу чуствителни , е сега докторкава е сигурна дека не сум бремена а јас не добивам што веќе ми спрема нова терапија за после циклус , ме збуни зашто сака да прекинеме се јас сум со ПЦОС и да почнам со контацепција во следните 6 месеци зашто јајниците ми биле со многу цисти да се смиреле малку , јас мислам дека ќе ми го намали секој напредок кој го постигнавме до сега една биохемиска пред еден месец и еве за овој уште се надевам ако не добијам можеби ќе има позитивен тест - дали јас се пореметувам веќе, дали некоја била во слична ситуација???

На S.12.G му/ѝ се допаѓа ова.