Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Ivi82

Ivi82 Активен член

Се зачлени на:
    21 октомври 2018
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    7
    ThanksМногу интересно е што порано ми беше 130 неколку мерења во различни месеци и од кога почнав со метформин ми се намали вредноста.

На Stressed Out му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Vojdana

Vojdana Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2017
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    1.878
    Софи, ќе си останеш пак природно бремена, а кога ќе се случи тоа мислам дека тогаш треба од 2-3 доктори да чуеш мислење за која терапија да ти се даде за најдобра поддршка за бременоста. Штом плодот е генетски добар тогаш све ќе биде во ред да знаеш.
    Сакав да те прашам дали последниов пат примаше нешто Клексан инекции првите недели?

На S.o.F.i и LivingGlam им се допаѓа ова.
  3. S.o.F.i

S.o.F.i Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2014
    Пораки:
    1.025
    Допаѓања:
    3.981
    Токму така @Bella_Stella односот беше нула. Значи како доктор требаше да ми даде повеќе одговори. До опуштеноста не е.
    3 спонтани сепак не се малку.

@Ivi82 да имам испитано тироидна, а инсулин не.

@Stressed Out да имам испитано, и имам мутации примав терапија,ама еетее.

@Vojdana почнав со аспирин и клексан па прокрвавев, па имав хематом и земааа ми ги прекинаа додека да се смири крварењето, а тоа не се случи. Па пак ги продолжив и се случи тоа истотот.

Мислење мора од повеќе доктори да се бара, се надевам длабоко во себе дека ќе ср најде решението.
    Веќе психички почнав да паѓам и ми е тешко навистина многу.

На Stressed Out и tina2018 им се допаѓа ова.
  4. melonka

melonka Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    291
    Допаѓања:
    572
    Мили девојки, сакам со вас да споделам две видеа на кои случајно налетав. Сметам дека вреди да ги погледнете, ќе ви ја вратат надежта, ќе ве наполнат позитивна енергија и верба дека она за што мечтаеме сигурно ќе се оствари. Одвојте време, вреди!

На MarijaMi90 и Bella_Stella им се допаѓа ова.
  5. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.336
    Допаѓања:
    20.689
    Знам дека сигурно ти е многу тешко. Но знај едно, ти си жена и ти си храбра! Цела планина товар носиш на грб и пак се бориш и затоа ќе бидеш наградена верувај!
    Мое мислење/совет е да отидеш кај повеќе специјалисти со сите досегашни резултати и да слушнеш повеќе мислења, па да се донесе еден заклучок што понатака. А до тогаш одмори ги малку и телото и главата и направи ги уште испитувањата кои ти ги сугерираа погоре.
    Биди среќна што забременуваш, те молам. Ќе се задржи следниот плод, ќе видиш.
    Ти посакувам многу среќа и трпение до целта. :l:

На Nade-sunrise, IRBBB, Mince1988 и 5 други им се допаѓа ова.
  6. melonka

melonka Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    291
    Допаѓања:
    572
    Жал ми е што поминуваш низ ова, не си сама туука сме сите за да се поддржиме, охрабриме. Мој совет ти е да видиш и друг лекар што ќе ти каже и да веруваш и бидеш позитивна. Женската психа е најважна, мораш да издржиш и Бог верувам ќе ти ги наполни рацете. Погледни ги видеата што ги прикачив погоре, вели дека енергијата која ствара нов живот е најсилната енергија која постои. Биди јака.

На IRBBB и Bella_Stella им се допаѓа ова.
  7. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.336
    Допаѓања:
    20.689
    @Jana06 на оваа докторка ли мислеше? Ми кажа тогаш Иванова, а тука гледам друго презиме, сакав да се осигурам па да закажам.

Прикачени фајлови:

8. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.798
    Да, таа е. Пред 2-3 недели беше др. Стефанка Иванова, не знам зашто има друго презиме.

На Bella_Stella му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.336
    Допаѓања:
    20.689
    Може се омажила. :$

На LucyLu, Jana06 и fana им се допаѓа ова.
  10. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.336
    Допаѓања:
    20.689
    Здраво девојки, сакам да ве прашам нешто. Ја знаете мојата ситуација, да не објаснувам до детали. Денеска 85ти ден како немам добиено, пијам Елова, Глукофаж, витамини и си чекам. :o:
    Но, вчера имав една ситуација што не можам да си ја објаснам.
    Саат време после однос кога отидов до тоалет, на долната облека имав една точка светла крв. Немаше ни на бришење, ниту пак после се повтори.
    Пред тоа, саат време пред односот правев тест за овулација, а не ме натера нешто посебно освен белото прање што го имав веќе два дена, без никаков мирис но не е како белка од јајце, и секако големата желба да овулирам.
    Го направив тестот, не почекав ни 5 мин, не се појави цртка, се изнервирав и го ставив во фолијата.
    Направив брзински туш и после 10-15 мин од правењето, пред да го фрлам тестот го извадив уште еднаш (facepalm) гледам втора линија, ама побледа од првата (знам дека е негативен) ама има шанси да се ближи кон позитивен или како?
    Секако после, утре итн пак ќе правам, ама хаос ми е главава сега и ми треба ваше мислење? :whew: :D

На LucyLu му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Stressed Out

Stressed Out Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2018
    Пораки:
    2.724
    Допаѓања:
    14.563
    Бл
    Бледата значи или поминала овулацијата или се ближи,направи пак денес,после пладне се прават овулациските тестови знаеш тоа така?

12. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.336
    Допаѓања:
    20.689
    Да да, јас го правев навечер. Претходно не бев во тоалет едно два и повеќе саати и гледав да не пијам течности.

На Stressed Out му/ѝ се допаѓа ова.
  13. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2011
    Пораки:
    2.372
    Допаѓања:
    8.328
    После ова што го пишуваш се сетив на жената од братучед ми. Таа немаше редовен период и остана бремена.
    И не само таа има многу случаи.
    Не се предавај биди упорна :l:

На Bella_Stella и Jana06 им се допаѓа ова.
  14. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.336
    Допаѓања:
    20.689
    Останува да се надевам дека се ќе биде добро. Пред малку имав малце светло розе крв на секојдневна. Сега не знам дали ми пробива менструација или е крварење од овулација.
    Ќе видиме до вечер што ќе се дешава.
    Фала ти многу на поддршката, те чекам да се пофалиш со позитивен тест, те читав во Симптоми. :l:

На Slonce91 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Saba08

Saba08 Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2017
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    1.666
    Не ги фрлај одма тестовите за овулација оти не се како тие за бременост, им треба повеќе време. Мислам дека ти доаѓа веќе :).

16. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.336
    Допаѓања:
    20.689
    Само што направив пак тест, пак е со бледа линија. Крв имам бледо розе само на бришење. Можно ли е да ми доаѓа а да се појавува втора цртка на тестот? До сега кога сум правела секогаш била само една.

Прикачени фајлови:

На BabyD0ll му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Saba08

Saba08 Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2017
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    1.666
    Можно е, мене ми се случувало да е позитивен и пред добивање. Цртата е бледа, уште е далеку од позитивен, ама тестирај секој ден.

На elenaklasik и Bella_Stella им се допаѓа ова.
  18. L*G

L*G Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2017
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    1.363
    Можно е, поаѓам од себе, ниту еден тест за овулација не сум имала една црта, секогаш бледа прва па со појак интензитет па пред менструација бледа

На natasam и Bella_Stella им се допаѓа ова.
  19. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.336
    Допаѓања:
    20.689
    Ќе видам како ќе се одвиваат работите овие денови. Ќе се тестирам секој ден. Баш сум збунета сега.

20. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2011
    Пораки:
    2.372
    Допаѓања:
    8.328
    Сакам да прашам дали некој има искуство со ваков тест?
    Значи пишува дека може да се направи 6 дена пред очекуваниот период.
    Е треба да не добијам на 21, ако го направам тестов на 17 - Вторник, дали ќе ми даде точни резултати?

Прикачени фајлови: