Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. melonka

melonka Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    291
    Допаѓања:
    572
    Да се надоврзам на тестовите за овулација денес линијата посветла од претходните 3 дена дали е тоа во ред? Ептен ебледа едвај се гледа 2 пати го повторив тестот во рок од 3 саати.дали е правило дека од ден нана ден треба да е потемна?

2. Grasiela**

Grasiela** Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2018
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    694
    Па да јас мислам дека треба да станува поинтензивна од ден на ден, барем кај мене беше така, кога станаа цртките иста боја(тоа траеше еден а можеби и не цел ден) ,наредниот ден покажа баш бледа и тогаш престанав,е сега некаде наоѓав дека и два пати во ден треба да се прави зошто 24ч била овулацијата, а јас точно на 24ч ги правев, секој ден негде околу 19ч ,ама не ми се верува дека си ја пропуштила денес немаш потреба да правиш веќе,утре види како ке покаже, и да не случајно имаш повеќе течност испиено,или пред кратко време и wc да си била

3. melonka

melonka Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    291
    Допаѓања:
    572
    Можеби рано почнав со тестови, уште од 7ми ден, на циклус од 28 дена пишува да се почне од 10ти ден. Не верувам дека толку рано сум овулирала зошто ќе испадне овулација за време на менструација а тоа нема логика :lol: или можеби е била доцна овулација пред да добијам.не знам што да мислам веќе. Ако има некој што знае да ми ги реши дилемите. ќе правам и утре тест, како и да е активни сме си преку ден да се надеваме на две цртички (fingers)
    IMG_20200317_211225.png IMG_20200317_211250.png

На Grasiela** му/ѝ се допаѓа ова.
  4. princess5

princess5 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    4.969
    Допаѓања:
    34.603
    По 10от ден почни... овие ти се негативни... а може да се случи многу повеќе доцна отколку рана овулација... ( обично средина на циклус но може и подоцна да овулираш ) следев едно време... и од 10до 14 се слаба линија испадна на 16и и 18ден да е јака линија ... Ти посакувам безоглед на тестовите да дојдеш 2цртки за бебе

На Grasiela** и melonka им се допаѓа ова.
  5. Elle15

Elle15 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 мај 2017
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    262
    Здраво. После 4 години со моите полицистични јајници и безброј негативни тестови конечно беше позитивен вчера пресреќни сме. И мој совет никогаш не се откажувајте и верувајте кога најмалце очекувате ќе биди. Бидите поздравени

Прикачени фајлови:

На piksooki, Lavica2016, happygirl и 23 други им се допаѓа ова.
  6. melonka

melonka Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    291
    Допаѓања:
    572
    Многу ти благодарам:l: чувствувам слаба болка привремено на левиот јајник мерам температура и правам тестови, прв пат толку да се замарам.а и карантинот ни годи па имам чувство дека овој месец ќе биди :lol: фала ти уште еднаш

На S.12.G и princess5 им се допаѓа ова.
  7. princess5

princess5 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    4.969
    Допаѓања:
    34.603
    Нема на што мила... дајбоже да е така но безгрижа ќе биде Мора да биде некој порано некој покасно но бебиња ќе имаме позз

На BabyD0ll и melonka им се допаѓа ова.
  8. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.336
    Допаѓања:
    20.689
    Честитки од срце! Ти посакувам бременост како песна! :l:

На piksooki му/ѝ се допаѓа ова.
  9. A.a.gj

A.a.gj Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    556
    Девојки здраво .. ајде повторно едно прашање до сите вас .. можеби ќе се сетите дека пишував пред некое време дека минатиот месец бев со кломофен па папрегнил,па месецов паузирам со хормоните..
    Е сега вака .. последна менст. Ми беше на 17.02.2020 имавме односи редовно,ги запазивме и плодните денови. Бидејки добивам на 28-29ти ден очекував да добијам месецов на 15-ти .. меѓутоа симптоми за добивање некако слабо .. градите не ми се отечени и не ме болат само имам минимални грчеви во стомакот како за добивање и малку болки минимални во кичмата .. значи 3ти ден ми доцни .. да правам тест или да чекам уште?
    Се плашам од разочарување ..;(
    Ваше мислење..?

На S.12.G му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.800
    Допаѓања:
    97.094
    Направи тест. Ако е негативен, а ти касни по неколку дена направи пак. Или преку крв најдобро.

11. A.a.gj

A.a.gj Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    556
    Со ситуацијава моментално малку е комплицирано за преку крв .. ќе направам прво дома па ќе видиме :)
    Во секој случај фала ти :l:

На S.12.G му/ѝ се допаѓа ова.
  12. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.302
    Допаѓања:
    33.611
    @melonka продолжи со тестови, овие ти се негативни. Имај на ум дека секој ден во исто време се прават.

@Elle15 од срце честитки! Лесна бременост да си имаш и да си уживаш во неа! ❤️

@A.a.gj направи тест преку урина, треба точно да покажи, доволно време ти касни. Стискам палци (fingers)

На melonka и Bella_Stella им се допаѓа ова.
  13. curlyhair

curlyhair Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2016
    Пораки:
    793
    Допаѓања:
    2.177
    Cestitki,srekna i lesna bremenost :)

14. wannababy

wannababy Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јануари 2020
    Пораки:
    379
    Допаѓања:
    2.379
    Честитки, лесна бременост :hug::l:

15. melonka

melonka Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    291
    Допаѓања:
    572
    Честиткииии :inlove:

16. melonka

melonka Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    291
    Допаѓања:
    572
    @IRBBB правев и денес, линијата е исто бледа како и претходните денови, но уште е рано 10ти ден ми е. Дали ако има бледа линија е знак дека овулација сепак ќе имам овој месец?

17. Grasiela**

Grasiela** Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2018
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    694
    Ке имаш покасна овулација сигурно, февруари месец имав циклус на 29дена, исти линии имав 19ти ден, нареден месец ке си почнеш од 12,13ти ден
    п.с. може ке немаш потреба за нареден, дај боже :D

На melonka и IRBBB им се допаѓа ова.
  18. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.302
    Допаѓања:
    33.611
    Веројатно покасно ќе имаш овулација. Немаме сите циклус од 28 дена со овулација на 14ти ден како по книга. Затоа и ги правиме тестовите за овулација за да утврдиме кога точно овулираме.

Luteinizing_hormone_(LH)_during_menstrual_cycle.png

Тестот за овулација прави детекција на лх хормонот. Неколку дена пред овулација, неговата концентрација расти (затоа и тест линијата е малку потемна од претходно), а 24-48ч пред овулација го достигнува својот максимум (тест линијата е потемна од контролната).
    Под дејство на висока концентрација на лх, настанува овулацијата.
    Бледа линија на тестот за овулација значи или дека сеуште не сте овулирале или дека веќе сте овулирале. Бидејќи ти многу порано си почнала со тестирање, верувам дека сеуште немаш овулирано.
    Доколку во текот на цел циклус тест линијата е бледа или тестот не се прави правилно или можеби циклусот е ановулаторен. Сите во текот на животот сме имале или ќе имаме ановулаторен циклус.

Ако сум грешка, нека ме поправи некоја членка.

На Bella_Stella и melonka им се допаѓа ова.
  19. melonka

melonka Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    291
    Допаѓања:
    572
    Денес линијата е потемна, овулација се ближи :D фала ви за советите кои несебично ги давате :l:
    IMG_20200319_161553_640.jpg

На Grasiela**, princess5 и IRBBB им се допаѓа ова.
  20. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.302
    Допаѓања:
    33.611
    @melonka бидете активни и ова да ти се последни тестови за овулација, следно позитивен тест за бременост. :inlove:

На melonka му/ѝ се допаѓа ова.