Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.798
    Извини, бомбардиравме со прашања. Која фирма ги произведува?

2. Dreamerbaby

Dreamerbaby Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2016
    Пораки:
    190
    Допаѓања:
    1.422

Na sinergy se :)

3. Loretta

Loretta Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2013
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    639
    Прашање: после колку време изгубивте надеж ?

4. teddy85

teddy85 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јануари 2019
    Пораки:
    355
    Допаѓања:
    431
    Надеж има и после 5 години.Некогаш поголема ,некогаш помала.Лично јас само во пмс ја губам по малку...Но никогаш воопшто:hug:

На IRBBB, Stressed Out и Loretta им се допаѓа ова.
  5. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.341
    Допаѓања:
    20.689
    Значи и во нив има како и во Елова за 15 дена. Може да ги пробам кога ќе ја завршам оваа кутија што ми е почната.

6. Dreamerbaby

Dreamerbaby Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2016
    Пораки:
    190
    Допаѓања:
    1.422

Probaj,jas otkako gi pijam ciklusot tocen mi e,inaku poslednive meseci kasnese po nekolku nedeli.Plus sto primetiv dali e od apcinjata ili ne,poveke ja custvuvam ovulacijata.Dr.Trajkovski mi rece deka se odlicni za poveke jajcekletki voedno i pokvalitetni.

На Prolett и Bella_Stella им се допаѓа ова.
  7. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.341
    Допаѓања:
    20.689
    Слично искуство имав во средата. Бев договорена со докторот ако не добијам месец дена од кога пијам терапија да одам да ме види на ехо и да решиме што понатаму.
    Се јавив и прашав дали прават прегледи, ради ситуацијава нели. Сестрата ми рече да да дојди, ќе те прегледа. Одам таму, докторот ми вика “Не можам сега да те прегледувам, не си бремена, немаш приоритет. Продолжи да ја пиеш терапијата и тоа е.”
    Толку лошо се осетив, светот ми се сруши.

На princessgirl47 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. CareTee

CareTee Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2020
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.710

Исто, многу тешко ми дојде. ;(

Сега само се надевам што побрзо да помине хаосов и со помали последици на сите, па на раат да се посветиме на темата бебе. Нас се ни се поремети и свадба и зачнувањето, но само нека биде се во ред, да сме живи и здрави тоа е.

Ова е виша сила, не зависи од нас.

На Bella_Stella и IRBBB им се допаѓа ова.
  9. babybubu

babybubu Популарен член

Се зачлени на:
    7 мај 2014
    Пораки:
    1.029
    Допаѓања:
    1.100
    Ја симнав апликацијата Glow но ја користам и My calendar. Е сега која е поточна, истите параметри ми се пишани на 2те апликации, на Glow ми покажува 1 ден покасно овулација. Која е поточна?

10. Saba08

Saba08 Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2017
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    1.666
    Ти ја препорачувам Fertilitity Friend како најточна и најлесна за употреба. Ги имам и трите, а сум пробала и многу други, со тоа што Glow освен за тестовите за овулација, веќе не ја користам за друго, оти речиси секој циклус не покажува точно, а знам бидејќи кај мене двете фази од циклусот не отстапуваат за повеќе од 2 дена.

11. Stressed Out

Stressed Out Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2018
    Пораки:
    2.724
    Допаѓања:
    14.563
    Flo е многу добра апликација,инаку овулацијата секоја апликација ќе ви јс покажува според параметрите што сте ги внесле,затоа убаво е еднаш да утврдите овулација со тест па да внесите во апликација.

На LunaGrey, LivingGlam и Bella_Stella им се допаѓа ова.
  12. babybubu

babybubu Популарен член

Се зачлени на:
    7 мај 2014
    Пораки:
    1.029
    Допаѓања:
    1.100
    Параметрите ми се внесени во 2те апликации исто. Затоа и ми е чудно зошто покажуваат различно.

13. Stressed Out

Се зачлени на:
    19 октомври 2018
    Пораки:
    2.724
    Допаѓања:
    14.563
    Во принцип не би се ни водела за овулација по апликација,различна ми била низ месеците.

14. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.341
    Допаѓања:
    20.689
    Здраво девојки, пак јас. :) 96ти ден како немам добиено, историско стана веќе. :drunk: (facepalm)
    На 13ти март имав слабо розеникаво крварење кое траеше еден ден, на 21ви март вечерта имав кафеаво, па од сабајле розево и пак прекина. На 19ти правев тест, негативен беше. Моментално, трет ден по ред имам постојана потреба за мокрење, мислам дека не е цистит пошто сум имала претходно и ме печело и болело и сум мокрела по две три капки, а сега мокрам нормално иако внесот на течности не ми е променет и немам никакво печење или болки.
    Длабоко во себе си правам филмови дека можеби е бременост, ама од друга страна нејќам пак да правам тест пошто сигурно ќе е негативен.:|
    Познавате ли некој како мене, што забременил и покрај тоа што немал циклус? Не можам да одам на лекар, некни ме вратија, не сум била приоритетен случај, напишав погоре. Едноставно не знам веќе ни штo да мислам ни што да правам.
    Моментално вие сте ми единственото место за муабет и совети.

На curlyhair, Slonce91 и fana им се допаѓа ова.
  15. Stressed Out

Се зачлени на:
    19 октомври 2018
    Пораки:
    2.724
    Допаѓања:
    14.563
    Се е можно,не губи надеж направи си едно тестче не се мачи,ако е негативен не се секирај,знам дека дополнително ситуацијава те стресира ама ќе помине и ова.

На LivingGlam, CareTee и Bella_Stella им се допаѓа ова.
  16. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.341
    Допаѓања:
    20.689
    Да, се осеќам како да сум оставена на милост и немилост на времето. Знам дека ич не ми треба стрес и негативна енергија, ама моментално се осеќам стварно безпомошно. А тест многу ми е страв да правам...

На curlyhair, marijamarkoska, Stressed Out и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. CareTee

CareTee Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2020
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.710
    Немој да се плашиш од тест... барем ќе знаеш на што си... Нема губење надеж никако! Дајбоже да не израдуваш со убава вест, но и да не биде сега ќе биде понатака, мораш да имаш верба!

Целава ситуација е многу лоша. Уште полошо е што не примаат на лекар еве вакви случаеви како тебе, но тука сме за било какви консултации има многу поискусни од мене.

Само да ти кажам дека редовно ги читам твоите постови, будно ја следам твојата ситуација и едвај чекам да прочитам убав крај! :hug:

На IRBBB, Broki5, 0ли и 3 други им се допаѓа ова.
  18. Stressed Out

Се зачлени на:
    19 октомври 2018
    Пораки:
    2.724
    Допаѓања:
    14.563
    Лоша е ситуацијата,ама нема да е вечна,направи си тест,не губиш ништо,може да е позитивен (fingers)

На IRBBB, CareTee и Bella_Stella им се допаѓа ова.
  19. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.341
    Допаѓања:
    20.689
    Фала девојче! :l: Верувале или не, форумов ми помага многу во моментите кога се осеќам вака. Разговарам и со сопругот, ама не сакам стално да му ги повторувам истите муабети пошто иако ме теши и ми дава надеж знам дека ни малку не му е лесно, го осеќам.
    Фала ви на сите, се надевам дека ќе заврши агонијава со позитивен исход што поскоро.

На IRBBB, Broki5, 0ли и 5 други им се допаѓа ова.
  20. sheis

sheis Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    362
    Допаѓања:
    244
    Здраво девојки :)
    Вака, во брак сум 5 години и до сега не сме имале ни обид за дете :)) како што врви времето некако сакам да сум бремена :)). Само се плашам... Не сме финансиски стабилни со работа но не сме без помош :) сепак сакам ваши мислења и се надевам со бременоста и бебето се се менува ;))