Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. melonka

melonka Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    291
    Допаѓања:
    572
    Искрено апликациите ги користам само за да водам белешки, температура, тестови за овулација, симптоми итн. За ден на овулација најмногу се потпирам на сигналите кои ми ги праќа телото :)

На Stressed Out и IRBBB им се допаѓа ова.
  2. melonka

melonka Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    291
    Допаѓања:
    572
    Прв пат решив да правам тестови за овулација и да мерам температура и не знам што да мислам, дали имав овулација или немав :D иако вчера на 15ти ден од циклус осетив појакс болка во лев јајник која претходните денови беше послаба. Некој што има искуство и може да ми ги прочита табелите да ми каже што мисли ве молам.:( IMG_20200324_161806.png IMG_20200324_161731.png

3. curlyhair

curlyhair Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2016
    Пораки:
    793
    Допаѓања:
    2.177
    Направи си тест,и да е негативен,бар ќе знаеш на што си.

На Bella_Stella му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Saba08

Saba08 Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2017
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    1.666
    Сеуште не. Продолжи да мериш, можно е денеска да имаш овулација ако вчера си имала болка и денес пак имаш ниска температура.

5. melonka

melonka Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    291
    Допаѓања:
    572
    Денеска тестот беше најблед, го имс горе на сликата. Не знам дали се во ред тестовите од алиекспрес. :|

6. Saba08

Saba08 Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2017
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    1.666
    Не сум користела вакви тестови, не знам што да ти кажам за нив единствено да продолжиш со тестирање ако имаш уште и да си мериш температура паралелно. Бледи се, ама пак и според температурата ако мериш правилно, сеуште немаш овулирано. Битно да имате редовни односи.

7. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.616
    Допаѓања:
    35.535
    На Stressed Out, Grasiela**, IRBBB и 3 други им се допаѓа ова.
  8. melonka

melonka Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    291
    Допаѓања:
    572
    Ние сме активни па ако треба да биде ќе биде :) фала ти:l:

На Saba08 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.341
    Допаѓања:
    20.689
    Оли... :l: :*

На 0ли му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Далија

Далија Активен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2019
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    127
    Имплантациската болка слична ли е на таа за пробивање на менструацијата ?
    Од утрово имам болка во долниот дел на стомакот,не е силна,како повремени контракции и трае веќе неколку часа.Треба да добијам на 1 април.Да напоменам дека ова е 3 месец како се обидуваме.
    Првпат ми се случува волку рано да почне стомак да ме боли.

11. Mila_Skopje

Mila_Skopje Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2019
    Пораки:
    1.409
    Допаѓања:
    2.641
    Мене имплантационото ми беше без болка ама на бришење како кафено: Да не ти е овулација

12. melonka

melonka Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    291
    Допаѓања:
    572
    Освен да направиш уште еден тест за неколку дена, не знам што друго да те советувам. Само да знаеш дека и за добро и за лошо тука сме секогаш :* искрено не знам што би правела без форумов и без вас девојки.

На IRBBB, curlyhair и Bella_Stella им се допаѓа ова.
  13. melonka

melonka Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    291
    Допаѓања:
    572
    Симптомите се исти, можеби ќе добиеш порано, можеби и дај Боже да е симптом на бременост, но не ти останува ништо друго туку да чекаш. (fingers)

14. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.341
    Допаѓања:
    20.689
    Ништо девојки. Правев тест сега пред малце. Земав од тие од 50 денари, пошто веќе не знам колку пари имам потрошено по тестови и лекарства. Не ми се чекаше до утре за со утринска. Ама чекала не чекала тестот си е НЕГАТИВЕН.
    Не знам зошто воопшто го правев.. секој нов тест уште толку ме треска од земја. Денеска сум иста како времето, облачна до нема каде...

15. CareTee

CareTee Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2020
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.710
    Без губење надеж... После дождот доаѓа сонце.:sun:

Него јас имам прашање. Што во ваква ситуација? Се некако си мислам дека и мене ме чека истото како тебе. Нема бременост ама нема ни циклус.

Дали е во ред да се побара мислење од некој постручен доктор за оплодување пример? Еве океј не си во ситуација за вештачко оплодување, но сакаш по стручно мислење? Дали тие доктори би примиле вакви пациентки или исклучиво за вештачко оплодување само?

Односно дали ете додека да помине една година од обидување по природен пат како што препорачуваат сите да се ослонуваме само на нашите матични гинеколози? Или може да се побара и плус мислење?

Извини Белла се вмешав малку со моиве гласни размислувања...

Те гушкам. Биди силна! :l:

На Stressed Out, curlyhair и Bella_Stella им се допаѓа ова.
  16. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.341
    Допаѓања:
    20.689
    Без грижи девојче. :* И мене би ми дошле добро одговори на овие прашања. Јас имав друг план ако не добијам после месец дена од Глукофажот, ама ситуацијава со корона испоремети се. Сакав да одам на уште едно - две мислења, секако не планирав да се потпирам само на мислењето од матичниот. Е сега дали тоа мислење треба да е од гинеколог специјалист за подпомогната репродукција или не, не знам ни јас.
    Интересен е човечкиот организам... Во периодот кога не се обидувавме за бебе имав далеку поредовен циклус и многу често си ги осеќав овулациите. А сега ко за беља цела се испореметив тотално. Ова со недобивањето е маратон и не знам на што се должи. Ми требаат одговори, а не само терапија и чекај. Знам дека треба и трпение ама се помалку го имам...

На CareTee и curlyhair им се допаѓа ова.
  17. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.973
    Допаѓања:
    4.858
    Месецот кога останав бремена (4тиот од кога почнавме) на денот кога требаше да добијам имав иста болка како пред доаѓање си мислев дека пак ќе ми дојде ... Така ме болеше два три дена и потоа се намали болката на третиот ден каснење утрото направив тест излезе позитивен ,имплантациско крварење не сум имала. Потоа уште недела дена може и повеќе имав повремени болки како грчеви баш како пред доаѓање , се надевам ќе се израдуваш овој месец. :*

На Далија му/ѝ се допаѓа ова.
  18. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.249
    Допаѓања:
    56.994
    Примаат за ехо и консултација, можеш кај било кој да си закажеш.

На CareTee му/ѝ се допаѓа ова.
  19. zeka

zeka Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2013
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    9.957
    Devojki..

Ajde mislenje.

Na 1vi April treba da mi dojde. Imavme nezastiteni odnosi (planirano) , neznam dali rano go napraviv testot, self clearn, taka se vikase mislam. Napraviv dva negativni.

Dole stomakot posle ovulacijata premnogu me bole, po celi denovi, nasabajle urinata mi e nakaj crvena, potoa zolta. Mi se povrakja, vrti, sekoj miris mi smeta....

Ne sum trpeeliva da cekam uste 1 ned.
    Ne znam dali da zakazam na maticen.. nekako mi e strav od situacijava.

Vase mislenje

20. curlyhair

curlyhair Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2016
    Пораки:
    793
    Допаѓања:
    2.177
    Uste e rano,ne ti ni kasni ,pocekaj da ti kasni barem eden den,ili dva dena pred ciklus pocekaj,znam deka e golema neizvesnosta, ama i da pojdis na doktor mislam deka nema da moze nisto da ti kaze,rano e..

На Bella_Stella му/ѝ се допаѓа ова.