Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Slonce91

Slonce91 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2019
    Пораки:
    1.023
    Допаѓања:
    5.983
    Znaci isto kako kaj mene i mene treba da ne mi dojde na prvi april i jas isto nestepliva mnogu pravev test denes self clear isto negativen..ama se tesam i se nadevam deka e rano (fingers)...a od simptomi bolni gradi i tapa bolka kako pred dobivanje ...aj se nadevam deka mesecov barem kje ima nesto ubavo :inlove: ti posakuvam dve crtkii (fingers)

На S.12.G му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Lavica2016

Lavica2016 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    Не знаев каде да го поставам прашањево, тука има доста стручни па ај да си ја пробам среќата.
    Денес бев на гинеколог да направам ПАП тест, и бидејќи сакам со маж ми да почнеме да работиме на случајот за второ бебче и викам на докторкава ај едно ехо да видиме за фоликули. Става ехо, ми вика а ти да не има шанси да си трудно?
    Задебелен ендометриум и едно црно мало кругче.. као за 4 недела. трк у авицена да проверам бхцг ама дури утре сабајле резултати ради ситуацијава. Не ме држеше место па пробав домашен тест ама искочи негативен. И сега сум целата во прашалници.
    Како може да е негативен тестот а на ехо да има ситуација...
    Башка што со маж ми се пазевме, т.е имавме незаштитени одмоси ама не свршуваше во мене..
    Имал ли некој ваква ситуација..дп утре ќе пукнам, цела сум прашалници

На SunnyGirl2 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.445
    Допаѓања:
    172.291
    А кој ден ти е од циклус?

4. Lavica2016

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    Бубче одприлика 27ми, не ми е регулиран и редовен сеуште после пораѓај. Така да коа би размислила може уште е и рано...

5. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.445
    Допаѓања:
    172.291
    Што знам бива ли толку рано да се види евентуална бременост на ехо, а домашен тест да е негативен:^)
    Да не е некоја задоцнета овулација?

Како и да е, ќе видиш денес по бетата
    :hug:

6. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.973
    Допаѓања:
    4.858
    Дали имаш болка при уринирање или други симптоми што би можеле да укажат на уринарна инфекција?

На Далија му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.798
    Не мора да значи. Не знам сега дали ќе те разочарам ама сум имала ситуација со задебелен ендометриум и 'црно кругче'. Тоа беше кога ми каснеше доста време, а тестовите негативни. Штом сте се одлучиле за второ ти посакувам среќа, дај боже вака лесно да поминете без мачење. Пиши утре резултати.

8. zeka

zeka Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2013
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    9.957
    Fala devojki na site.

Jas sabajle bev na ginekolog sabajle, nemozev da izdrzam od bolki vo dolniot del na stomakot, ne spiev cela vecer. Mi zema brisevi, pap test , exo.

Treba da mi dojde na 1vi. Mi iskomentira samo za folikulite deka se odlicni i nema problem za bremenost.

9. Lavica2016

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    Нема бременост сепак..
    Како и да е фала ти за одговорот. Златна си ;;)

10. Lavica2016

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    Нема бременост сепак. Ѓожно е да е полип вика докторкава. Ти истражи ли понатака што била ситуацијата кај тебе?

11. Vaga90*

Vaga90* Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јули 2018
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    191
    Девојки, сите вие кои сакате да видите 2 цртички што мислите за бременост во овај период? (на корона вирусов мислам)
    Дали можеби ги одложувате тие планови или не?
    И ние сме во планирање но сепак цела оваа ситуација малку ме плаши, општо од оние испитувања контроли а се помалку препорачливо е одењево по болници

12. HeLenna

HeLenna Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2017
    Пораки:
    1.110
    Допаѓања:
    1.362
    I jas razmisluvav na toa... Probuvame ovoj mesec, megjutoa ako potrae situacijava mislam deka kje pauzirame dokolku ne se fati ovoj pat :).

13. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.798
    Јас имам пишувано доста за мене да не се повторувам, имам пцос и затоа нонстоп ми каснеше ако не бев на терапија. Докторката тогаш ми објасни дека на ехо се изгледа исто и пред добивање и во рана бременост. Затоа најверодостојно е тест. Кратко после тоа правев тест, беше негативен и си почнав со терапија.

На Lavica2016 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.798
    Не гледам зашто би паузирале. Може да се опуштите малку повеќе, но не да паузирате. Секако би поминало време и ова ќе заврши. Не знам какви испитувања имаш ама и да забремениш овој месец не мораш одма на доктор. Можеш во 6-9 недела. Само нека бидне работата :)

На IRBBB и Vaga90* им се допаѓа ова.
  15. no name5

no name5 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2018
    Пораки:
    884
    Допаѓања:
    1.094
    Здраво , дали може некој точно да ми каже колку време е дозволено да се пијат Еловата , страв ми е да не претерам .. месечно ми се фака по 2 кутии , затоа што има 30 а се пијат по 2 на ден .. Мене ми е ова веке 3 месец ..

16. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.798
    Треба минимум 3-4 месеци, тоа и во упатството го пишуваше мислам.

17. wannababy

wannababy Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јануари 2020
    Пораки:
    379
    Допаѓања:
    2.379

Прикачени фајлови:

На no name5 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Stressed Out

Stressed Out Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2018
    Пораки:
    2.724
    Допаѓања:
    14.563
    Јас некое време веќе сакав да ве советувам ова ама не сакам погрешно да ме сфатите,одењето кај специјалист за стерилитет не мора да значи дека одма ќе одите на IVF,не си губете време по тоа матичните доктори,посебно кога ќе осетите дека веќе лутаат,една консултација со сите резултати што ги имате не е на одмет,ништо страшно не е,напротив,ќе се осеќате посигурно и ќе фатите правец. Можноста за бременост во меѓувреме никогаш не е исклучена. Ние сме со идиопатски стерилитет,никој од специјалистите не ни рече еј сигурно сте за ин витро,сами сакавме затоа што веќе времето не згази,доста е,тоа се сепак ваши лични одлуки.

На maichka, IRBBB, Bella_Stella и 6 други им се допаѓа ова.
  19. CareTee

CareTee Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2020
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.710

Сосема се согласувам со се што пиша... Тоа е тоа, немора да значи дека си веднаш за IVF, но секое дополнително постручно мислење е добредојдено.

Фала ти за издвоеното време. :makeup:Секое мислење значи. Јас си реков да не претерувам што размислувам за консултација со специјалисти за стерилитет. Само нека се среди малку ситуацијава, ќе бараме повеќе мислења. :)

На curlyhair, LivingGlam, monka_bonbonka и 2 други им се допаѓа ова.
  20. A.a.gj

A.a.gj Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    556
    Девојки сте слушнале ли или сте имале ли ситуација со 2 негативни теста (правени на 3ти и на 7ми ден доцнење)а сепак да има бременост?