Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.260
    Сето тоа е нормално... ❤

На Stressed Out, wannababy и Cloverrrr им се допаѓа ова.
  2. IVA B

IVA B Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2020
    Пораки:
    120
    Допаѓања:
    125
    Elova dali se samo za policisticni jajnici ili voopsto pomagaat za zacnuvanje

3. curlyhair

curlyhair Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2016
    Пораки:
    793
    Допаѓања:
    2.177
    Не воопшто не си лоша личност,ти само си чувствителна, нормално е ,посебно ако посакуваш и ти бебенце,дај боже за брзо време да ја достигнеме посакуваната цел ( и јас сум ист случај) :hug:

На marijamarkoska, wannababy, Cloverrrr и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. A.a.gj

A.a.gj Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    556
    Потполно истата ситуација.. го осетив тоа пред некое време.. и лошо изреагирав и тешко ми беше.. потоа размислував многу.. размислував како тебе.. и сватив дека се радувам заедно со другите,но длабоко во тебе боли,пече,душата ти ја распарчува...а потоа се навикнав дека бебето доаѓа и тоа многу блиску до мене..и се помирив,и едвај чекав да дојде.. но за жал срценцето негово не издржа и мајката мораше на киретажа.. е тогаш ми беше тешко најмногу..и се каев што така помислував..

На buba4e89, wannababy, Cloverrrr и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Maya12

Maya12 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2017
    Пораки:
    1.255
    Допаѓања:
    4.526
    Мила сето тоа е нормална реакција и дефинитивно не те прави лоша личност туку те прави човек од крв и месо што има празнина на душата и рана што еден ден ќе се излечи но сепак ќе остане лузна.Јас еве скоро 4 години одам по истиот пат и да ти кажам веќе имам многу такви ситуации и искрено околу мене скоро сите имаат деца,немој дс мислиш дека со тек на времето ќе стане полесно туку едноставно го прифаќаш тоа,многу сум се радувала за тие вести но истовремено кога ќе останев сама плачев од срце не затоа што сум посакувала лошо туку бидејќи ме болела душата.Сум имала премногу ситуации каде што намерно ме погодувала во точката каде што ме боли ама мене ми е најбитно јас знам дека совеста ми е чиста и ќе се бориме се додека не ја оствариме целта.Затоа главата горе,биди храбра сонцето еден ден и нас ќе ни се насмее :l:

На IRBBB, Cholipam, marijamarkoska и 6 други им се допаѓа ова.
  6. curlyhair

curlyhair Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2016
    Пораки:
    793
    Допаѓања:
    2.177
    Не чувствувам љубомора,напротив многу ми е мило за било кој што чека или веќе има бебенце,ама се дури не го почувствувам тоа да имам и јас бебе,нема да престанам да плачам во себе,секому му стои среќата,некои го добиваат тоа што си замислиле порано,некои подоцна,но болката е иста,и желбата е иста,се додека не се исполни.:hug::hug: До дветее :l:

На IRBBB, A.a.gj, marijamarkoska и 3 други им се допаѓа ова.
  7. Cloverrrr

Cloverrrr Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2019
    Пораки:
    1.488
    Допаѓања:
    2.587
    Да мила истото и мене ми се има случено и многу се нервирам што ете така се чуствувам ама посилно од мене е и маж ми ме осеќа и само се врти околу мене во таков момент ама на таа болка само времето и е помош...

На A.a.gj, marijamarkoska и curlyhair им се допаѓа ова.
  8. Cloverrrr

Cloverrrr Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2019
    Пораки:
    1.488
    Допаѓања:
    2.587
    Фала мила добро е да се знае дека не сум само јас, ќе си помислев дека одам со паметот во лоша насока... ❤️ Дај боже сите да го оствариме сонот наш

На A.a.gj, tina2018 и curlyhair им се допаѓа ова.
  9. Cloverrrr

Cloverrrr Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2019
    Пораки:
    1.488
    Допаѓања:
    2.587
    Те гушкам мила ❤️ Дај боже сите да видеме II

На A.a.gj, Maya12 и curlyhair им се допаѓа ова.
  10. Cloverrrr

Cloverrrr Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2019
    Пораки:
    1.488
    Допаѓања:
    2.587
    ❤️❤️

На Bebulleee и A.a.gj им се допаѓа ова.
  11. Elle15

Elle15 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 мај 2017
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    262
    И јас исто се чуствував. Посебно кога некој е земен после нас и одма дете. То не е од злоба туку само се прашуваш зошто кај некој така лесно и брзо можи да се случи ааа некој маки ќе мачи години. Често знаев и да заплачам и да се чуствувам како ти лоша завидлива личност ама не е тоа само сме уморни од борба. Ама ќе биди кога Господ ќе реши еве јас сум осма недела, и да ви кажам право на луѓе шо знам дека се мачат години дури и повеќе од мене ми е не убо да му кажам Оти сум била и во таа ситуација и знам како е

На A.a.gj, Bella_Stella, tina2018 и 5 други им се допаѓа ова.
  12. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.452
    Допаѓања:
    172.316
    Обично за ПЦОС го даваат.
    Не дека нешто ќе помогнат за зачнување.
    Прогуглај мио-инозитолот што функција има.
    А еловата по состав е само тоа, плус фолна киселина

На IVA B му/ѝ се допаѓа ова.
  13. curlyhair

curlyhair Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2016
    Пораки:
    793
    Допаѓања:
    2.177
    @Beatris Ми дојде да те гушнам силно :hug::hug::hug: Те мислев неколку дена :inlove:

На Beatris му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Cloverrrr

Cloverrrr Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2019
    Пораки:
    1.488
    Допаѓања:
    2.587
    Честитки за тебе ❤️ Исто и кога ке ми кажат тоа ми го кажуваат нормално блиски личности, во памет си викам каде ме најдоа сега баш да ми кажат ама од друга страна секој би сакал со блиски луѓе да сподели убава вест, а никој не ти ја знае душата ...

15. Beatris

Beatris Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2011
    Пораки:
    1.046
    Допаѓања:
    2.364
    :hug::hug::hug:

На curlyhair му/ѝ се допаѓа ова.
  16. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.767
    Допаѓања:
    11.404
    @Cloverrrr и сите кои се во таква немила ситуација - не, не сте лоши, луѓе сте, со чувства. Сум го почувствувала тој момент на болка, предизвикан од туѓи зборови. И навистина здоболи, особено кај личност која е поемотивна како мене, која им придава значење на туѓи реакции и зборови, зашто и јас се трудам да внимавам да не повредам друг.
    Мене ме здоболи од јатрва (која има две деца, добиени "случајно" или ненамерно, она знаете од шега кога се фаќа...
    Во еден муабет за деца, забременување, потешкотии при зачнување, истресе една глупост. Бар да беше недружена личност, ќе разберев. Или бар да не знаеше дека имав една вонматерична бременост. Беше запознаена.
    Бевме кај свекор и свекрва и таа во муабетот искоментира " Ееепа ајде в година овде да ви трчаат уште внуци" пауза...јас мислев дека тоа се однесува на мене и маж ми. И момент подоцна продолжува " АКО НЕ ОД ДРУГИВЕ, ОД НАС!" Свекрва ми ѝ пружи рака, мене ми се згади во моментот, ме облеа топлина, гадно гадно. И ја прашав, "трудна си?", а паметната не знаеше дали е трудна, туку претпоставуваше, ама јазикот е побрз од умот, секогаш така се истрчува. И после некој месец, кажа дека имала хормонски проблем, а мислела дека е трудна. Пффф страшна работа. Многу глуп муабет, глупа паралела, ако не од другиве од нас, уффф мислев да ја искубам тука наместо.
    После се осеќав ко неспособна, ете таа трето дете си велев, јас ич досега, ама со верба и трпение си дојде моето :l:.
    Повредуваат туѓите зборови ама затоа на дистанца со таквите потоа.
    Ве поддржувам, не се откажувајте, природно е да реагирате така, ама ќе дојде и кај вас, ќе си добиете деца. :muscle::sun:

На IRBBB, LucyLu, Stressed Out и 12 други им се допаѓа ова.
  17. Cloverrrr

Cloverrrr Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2019
    Пораки:
    1.488
    Допаѓања:
    2.587
    Добро е што се имаме тука да се подржуваме меѓу нас пошто не секој кој не бил во оваа ситуација би не разбрал , ни па маж може да ја разбере болката наша. Те гушкам ❤️

На A.a.gj и elenaklasik им се допаѓа ова.
  18. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.343
    Допаѓања:
    20.694
    Не си во право. Ја разбираат и мажите болката и верувај и нив ги боли. Кога имам испади како сите вас, кога ќе слушнам за некој од наша близина дека чека бебе, он ме теши, а во очи му се гледа колку го боли и него.
    Не се мери ничија болка, на секого неговата му е најголема, верувај.
    Ќе дојде и нашиот среќен ден, зборовите од околината што не повредиле може нема да ги заборавиме, ама нема повеќе да ни се важни.
    Ве гушкам сите и останете силни како до сега. :l:

На IRBBB, Grasiela**, marijamarkoska и 14 други им се допаѓа ова.
  19. Далија

Далија Активен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2019
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    127
    Jas sum 6 meseci vo brak, imam 27 godini i vekje pocnaa da prashuvaat dali ima neshto novo.Zboruvam za rodnini. Za mene e glupo, za soprugot isto taka no ete postarite imaat sosema poinakov mentalitet od nas i toa ne mozeme da go smenime.

Drugarka mi se omazi pred mene i pomina dosta vreme posle svadbata ona seushte ne beshe bremena. Se gledavme cesto i eve pravam edna paralela- mene nitu ednas ne mi dojde na pamet da ja prasham dali ima nesto novo tuku sekogas si pravevme opsti mubaeti na najrazlicni temi. Sekako toa si go sfakjam kako nejzina rabota i izbor ili nejzina borba.

Ne znam za vas no mene mi smeta sto me prashuvaat i posakuvaat vnuci od mene sekako deka kje se sluci toa sepak znaat deka i nie sakame da imame deca no nesvesno ni vrsat pritisok.

Ova e 3 mesec so soprugot kako se obiduvame za bebe i neuspesno. No naprotiv jas ne se razocaruvam, znam deka kje bide, osekjam dlaboko vo sebe i mislam deka treba da bideme potrpelivi ne samo za ova tuku za se vo zivotot.

На Kate Rina 93, Liu, elenaklasik и 4 други им се допаѓа ова.
  20. Vaga90*

Vaga90* Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јули 2018
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    191
    Не си лоша, само си осетлива, нежна.. Истото ми се случува и мене, бес, болка.. посебно во месецот кога требаше да се породам (а бев породена во 25 та недела со претходно умртвување на бебето ;(), кога гледав како сите тие се радуваат а мене ми се парчи срцето прашувајќи се зошто моето бебе не можеше да биде здраво. Постојат болки и празнини кои никој и ништо не може да ги пополни но сепак мора да стегниме заби и да пробаме да одиме напред

На IRBBB, A.a.gj, wannababy и 3 други им се допаѓа ова.