Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. irenask

irenask Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2012
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    8
    Здраво девојки поддршка и од мене ... Јас и мажот ми веќе 5ти месец пробуваме да имаме бебенце меѓутоа сеуште нема ништо :( Некој совет од вас , лично искуство би ми било во прилог ... Ви посакувам на сите што побрза бременост

На Cherry blossom89 и Vaga90* им се допаѓа ова.
  2. Vaga90*

Vaga90* Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јули 2018
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    191
    Јас би ви препорачала на сите нас кои се обидуваме за бебенце да си земате метилирана фолна, и мене ми ја кажаа имала мн поубаво "дејство" од обичнава фолна. Ја пијам веќе 3 месеци

Прикачени фајлови:

На IRBBB, Cherry blossom89, curlyhair и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. no name5

no name5 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2018
    Пораки:
    887
    Допаѓања:
    1.100
    Јас ги пијам елова( кесички прашок ) , немам полицистични јајници(најчесто за тоа ги дават ) но прочитав доста искуства со нив и ги почнав на своја рака а потоа кога бев на гениколог и тој ми одобри да ги земам , и ми кажа дека имало доста позитивни искуства со нив кај оние кој се обидувале да зачнат .

На S.12.G, CareTee и irenask им се допаѓа ова.
  4. melonka

melonka Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    291
    Допаѓања:
    572
    Колку години имате? И дали е се во ред? Мислам на хормони, тироидна жлезда, спремограм? Многу работи влијаат, да не спомнувам психа тоа мислам е број 1. Зошто ќе прочиташ овде на форумот секакви искуства и жени со еден куп причини од кои не можат да забременат но сепак успеваат. Опуштете се и ќе биде еден ден сигурно :)

На thelittle17, IRBBB и irenask им се допаѓа ова.
  5. irenask

irenask Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2012
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    8
    Имам 30 ... Хормони и тироидна во ред .Друго немаме испитано ... И јас се согласувам за психата :) Ајде кај е господ никој не е , само позитивна мисла и се ќе биде во ред Многу среќа на сите !

На Bone1993, Cherry blossom89, tina2018 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Beatris

Beatris Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2011
    Пораки:
    1.048
    Допаѓања:
    2.364
    Ирена уште вчера сакав да ти пишам. 5 месеци е мал период, не треба да оптеретуваш. Да одиш и на доктор, би требало истото да ти го кажат. Освен редовен преглед, пап тест, брисеви и ехо, ништо друго не ти е потребно. Редовно сакање и гушкање со сопругот и за кратко време ќе се израдуваш.

На IRBBB, Cherry blossom89, Jana06 и 3 други им се допаѓа ова.
  7. melonka

melonka Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    291
    Допаѓања:
    572
    и јас сум 30, 3 месеци неуспешно гинекологот ми кажа ако до јуни не останам, да проверам и проодност на канали. Искрено, сакав да проверам и порано но страв ми е дека бил болен процесот. Останато кај нас се е во ред, и спремограм одличен. Ако сте во можност барем тоа сега проверете. А дека ќе биде, ќе биде сигурно. Кај некои порано, кај некои подоцна. Како што ти кажа и @Beatris , 5 месеци е краток период имаме по 30 но млади сме уште. :D

На irenask му/ѝ се допаѓа ова.
  8. no name5

no name5 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2018
    Пораки:
    887
    Допаѓања:
    1.100
    и ние пробуваме и повише од 6 месеца , геникологот ми кажа до 1 година па потоа испитувања ..

9. irenask

irenask Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2012
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    8
    ❤️

На Beatris му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Се согласувам дека е краток период ама јас сепак не би чекала долго. Јас имав среќа брзо останав бремена и покрај проблемите ама кога ги читам членките како се мачат подолг период... Не би чекала баш година. Барем потребните испитувања направете ги, ако е се во ред ќе си пробувате нормално со следење на плодни денови.

На thelittle17, IRBBB, Stressed Out и 2 други им се допаѓа ова.
  11. melonka

melonka Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    291
    Допаѓања:
    572
    Истото предложив, да испитаат основното што треба.
    Доктроката еднаш ми кажа и потполно се согласувам со тоа “и многу одење по доктори не е арно. Јас можам да те пратам уште на 10 испитувања“ ми рече, “со тоа само ќе те оптеретам тебе повеќе да немаш време да одмориш и постојано да мислиш само на бебе и да читаш по интернет.“ 100% е во право.
    @irenask Пап, микробиолошки, хормони, тироидна и спермограм ако е во ред, работете на случајот и се ќе си дојде на свое.
    Mое искуство: претходниот месец (3 откако пробуваме) решив да мерам базална температура, па да следам овулација со тестови, па односи на секои два дена, што ли уште не. И сфатив дека јас по цел ден мислам само на тоа, оптеретена бев со милион прашања :зошто на графикот нема опаѓање, туку само покачување на БТ? зарем е можно да не овулирав: итн.итн. и на крај добив. Не се разочарав. Овој месец пошто сме дома буквално уживаме, читање книги, серии, сложувалки од 1500 дела, и водиме љубов баш затоа што ни се сака а не затоа што мораме дека се плодни денови. Знам дека наскоро ќе биде :angel:
    Извинете за долгиот пост, да не ме сфатите погрешно не дека сум против испитувања или дека треба да чекаат по 1 год. Основните испитувања, освен проодност на канали и јас ги имам направено но психата е најважна, женската посебно. На сите кои сме во исчекување посакувам две црти уште овој месец :inlove:

На thelittle17, mila89, IRBBB и 8 други им се допаѓа ова.
  12. no name5

no name5 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2018
    Пораки:
    887
    Допаѓања:
    1.100

Имаш право да јас и самата планирав да пројде целата ситуација со коронава и да испитаме спермограм за почеток .. јас правев пап микробиолошки основните испитуваља беа добри ,, ке одиме чекор по чекор , но геникологот така ми кажа дека до 1 год не се смета за страшно , само треба добра мисла , но ние жените малце имаме мака , веднаш се обезхрабреме во тој поглед можеби и таму е проблемот...

На melonka му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Bebce1

Bebce1 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.528
    Допаѓања:
    6.514
    И мене ми кажа исто и ете помина една година бебче нема уште :( И поради ситуацијата ќе почекам уште. А кои испитувања треба да се прават?

14. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.699
    Допаѓања:
    21.371
    Јас се согласувам со @Jana06 . Верувајте дека и докторите знаат да направат грешка при нивните калкулации и дека пред се, треба да си го слушате својот инстинкт. Да, 4-5 месеци не е долг период, далеку од тоа, ама со оглед на фактот колку жени на денешницава се среќаваат со проблеми со репродуктивното здравје, една година чекање според мене е многу. Особено кога веќе немаш 25, туку 30 или над 30.

Индивидуална одлука си е, ама мој совет, од лично искуство, не чекајте премногу долго. И јас чекав 4-5 месеци и тек после тоа се разбудив, па заглавив во лавиринт со испитувања, лекари и терапии. Не губете скапоцено време и земете ги работите во свои раце. Ако се потпирав на советите од мојата поранешна матична, ќе се лечев со Елова и ќе чекав бебето да ми падне од небо.

На сите од срце ви посакувам што поскоро да се остварите во улогата на мајки. :f:

На thelittle17, wannababy, 0ли и 8 други им се допаѓа ова.
  15. melonka

melonka Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    291
    Допаѓања:
    572
    За почеток испитај хормони, направи фоликулометрија, пап и микробиолошки еднаш годишно е задолжително дури и да не планираш бременост. Партнерот доволно е да направи спермограм.

16. curlyhair

curlyhair Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2016
    Пораки:
    793
    Допаѓања:
    2.177
    Ако не ме регистиравте претходниот пат, пак ќе пишам јас :) Аман нека помини Корона и да можиш како човек да појдиш,дали на консултација или на било што.

На thelittle17 и marijamarkoska им се допаѓа ова.
  17. Bebce1

Bebce1 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.528
    Допаѓања:
    6.514
    Тоа се е испитано и се во ред ама пак не сака... ;( Да помине ситуацијата ќе одиме и на други испитувања.

18. melonka

melonka Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    291
    Допаѓања:
    572
    Проодност на канали е следно, јас уште не сум се решила да проверам проодност но ако не биде за месец-два ќе морам.

19. Bebce1

Bebce1 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.528
    Допаѓања:
    6.514
    Исто и јас

20. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.325
    Допаѓања:
    33.665
    Девојки за да испитам бета преку крв треба да сум гладна или нема врска тоа?