Да се надоврзам на тоа што го кажав погоре во книгата која моментално ја читам се спомнува за жена која не може да зачне и оди на лекување (период 15-16 век). Пациентките уживале во добра храна и исполнето време, тоа всушност бил и третманот далеку сме од тоа време но ваква терапија ни треба на сите
Feminki da ve zamolam vas poiskusnite. Od ovoj mesec pocnav da meram bazalna temperatura, malku kasno pocnav no eve go mojot grafikon. Sto mislite koga nastapila ovulacijata?
Инсталирај Fertility friend, внеси ги податоците и самата апликација ќе ти го одреди денот на овулација. Поназад пишувавме за оваа апликација како најдобра во моментов, ако имаш време може да си читаш и разгледаш има прикачени и графикони.
a se koristi i za dobienje na ciklisot zostl prv pat ki biam citav nesto ama pak sakam da znam od drugite mislenje
Здраво женски, на форумот сум неколку години но во оваа тема сум нова. Би сакала да ве замолам за совет. Со вереникот сакаме да да имаме бебенце, јас вежбам редовно секој ден (освен сабота и недела) по 40-45 минути. Вежбам кардио и вежби за тонирање на мускули дома не во теретана, кревам тежина најмногу до 8 кг, некогаш вежбите се и понапорни. Дали ова би влијаело лошо односно дали би претставувало пречка за зачнување. Ви благодарам и ви посакувам среќа на сите
И мене ме интересира зошто и јас вежбам дома и исто по 40 - 45 мин...според мене мислам дека и не е некој проблем но еве нека кажат по искусните
Нема никаков проблем само моментот кога ќе дознаеш дека си бремена прекини да креваш тешко и намали со интензитетот на вежбите. Со среќа
Здраво девојки. Тие што имате пиено Примолут нор за провоцирање на циклус, после колку време од прекинување на апчињата обично сте добивале?
јас отсекогаш сум пиела по две таблети два пати на ден , пет дена по ред и точно на четвртиот ден од завршување на таблетите почнува циклусот , како саат ... значи 9 дена од кога почнуваш со пиење .
Исто и кај мене 2-3 дена по прекинувањето. И не знам дали е кај сите така ама јас кога пиев примолут имав најлош пмс Во смисла најмногу нервоза и сакаш да убиеш се пред тебе
Јас имам земано примолут за прскање на водна циста. После 2 - 3 дена ти доаѓа циклусот. Ама јас ги зедов пред период, го одложив периодот два три дена и после ми прсна цистата супер беше сѐ.