Јас ги пиев 10 дена, по две таблети на ден. Ендокринологот ми рече ако после пет дена од кога ќе ги прекинам не добијам, да одам да ме види гинеколог и да процени дали да пијам нова доза или не. Мене ми е денес 3ти ден како не ги пијам и немам апсолутно никакви симптоми за добивање, освен малку бел исцедок. Не знам како ќе го изведам одењето на преглед ако не добијам во следниве два дена. Аман веќе!
Не секирај се ќе биде, ќе добиеш ќе ти олесни, само треба упорна да бидеш. Имам братучетка само еднаш во годината добиваше, ете ја има 5 годишно дете.
Јас имам добиено дури после 6 7 дена откако сум престанувала да ги пијам. Исто и јас се загрижив и по консултација со докторката по телефон ми има кажано до 10 дена е океј да се добие. Доколку имаш можност консултирај се по телефон а од вторник и преглед секако.
Ke dobies,pravilno od 3-5,nekogas i 7 dena se dobiva ciklus,nemora da e tocno na 3 den ,jas koga piev dabroston od 3-5 dena dobivav,nekogas i bez nikakvi simptomi na 6 den od prekin dobivav.Ne se sekiraj,dopolnitelno se stegas taka.. Ako ne utre zadutre ke dobies sigurno,slusaj me
Девојки за многу години да ни биде најголемиот христијански празник Велигден, да сте ми здрави и живи и до година побројни да си славиме
Фала ви девојчиња за споделените искуства. Се надевам дека ќе добијам во скоро време, да ми олесни веќе еднаш. Стомакот ми е подуен, како балон се осеќам. Ќе почекам уште некој ден, па ќе видам што ќе се случи.
I jas utre gi zavrsuvam primolut,pa ke vidime koga ke dobijam i jas Sega ke ti olesni i zdravje sledno da se pofalis so drugo
Ќе добиеш не секирај се, една капка да ти падне е доволно ќе видиш. Охо ако ти се надул стомакот готово ќе пробие, мене така ми се надува секој пат пред да добијам.
Ајде па сподели кога си добила. Дај Боже да си се пофалиме една на друга што поскоро! Оф ајде да видиме баш. Стомакот ми е таков веќе некое време од што долго немам добиено.
Da ke kazam,prv pat koristam i jas Primolut nor,daj boze i dvete za brzo da se sredime i da se prefrlime vo druga tema
дали е нормално кога го писм утрегестанот да се џуствувам многу уморна и да ми де спие ммогу , првите денови не ама од 4 ден да , многу се џуствувам уморна и ми се спие многу
Devojki aj ve molam za odgovor, minatiot mesec dobiv na 28 mart kafen iscedok se do 4 april i od 4 april znaci imav veke mensruacija normalna, sega koga da ocekuvam da dobijam, dali od 28 ovoj mesec povtorno ili..
Јас ги пиев овие апчиња, со фолна и јод во нив, жолти се и меки, кога ги испив сотр останав бремена, не знам дали така се погоди или е чиста случајност, ама ми помогнаа, сега ќе почнам пак да ги пијам.
Кажи ми, дали сеуште ги пиеш пренатаС? Јас ги барав пред неколку месеци, ми кажаа дека не ги носеле повеќе..ако ги пиеш кажи ми каде ги купуваш и цена?
Девојки, да ве прашам...веќе 3 месеци ги пијам Pregnancy Forte со фолна и омега 3..кажете ми, дали да ги пијам додека останам бремена или треба пауза да се направи?
Не ги пијам од декември, и не знам дали ги има, сега од трбр дознавам, ама ако ги нема ќе се разочарам, ептен.