Јас прашував во Зегин прво за нив и ми рекоа дека по ретко ги носеле а можно е и воопшто веќе да не ги носеле па затоа се одлучив за Pregnancy Forte...ако прашаш побрзо од мене, пиши ми да знам
Zdravo da prasam dali nekoja znae koga ti se denovi na ovulacija da te bolat jajnicite i imate golem sekret i malku kako rozevko toa samo na brisenje, dali e normalno toa mene prvpat mi se slucuva pa sum zagrizena da odam na lekar ili ne, a minatiot mesec imav histeroskopija pa da ne e povrzano nesto, fala i izvinete na dolgiot post, pozz
Здраво на сите, јас сум нова на форумот, со мажето почнавме деновиве да пробуваме да направиме бебче затоа и сум тука да ве следам, да прочитам нешто корисно, поздрав до сите и Господ да даде кај секој да не израдува.
Ne gi menuvaj voopsto,dobra firma se,a i dosta isplatlivi,pij si gi ,ti posakuvam sledno so bebce vo stomak da gi pies
Се обидуваме за бременост 4-5 месеци отприлика, но без многу внимавање и без притисок. Овој месец ми каснеше 3 дена а имавме однос баш на ден на овулација и потсвесно многу сакав да сум бремена и се радував искрено, кога еве ти денес ми дојде. Во моментов добивам и неможам да се сопрам од плачење. Толку ми е жал што не почнавме порано со обиди, мислев дека полесно ќе оди. Да не зборувам за притисоци од околина и муабети со цел да ме "пецнат" во болна точка... Освен со маж ми со никој не можам да се опуштам да зборувам на оваа тема, за тоа дали и колку време се обидуваме , драго ми е што сме тука сите да се поддржуваме и се надевам ќе се префрлиме во трудничките теми.
Мој совет е да бидете релаксирани и да не имате секс со цел правење бебе. Тие што сакаат да пецнат со вакво прашање врати им со насмевка и не си го ставај тоа при срце. Секакви луѓе има и сите се ги интересира, не обрнувај внимание воопшто. Во врска со тоа кога сте почнале не треба да се обвинуваш себеси или двајцата. Никогаш не би знаела дали ќе биде од еден однос или после 3/4 месеци. И ние сме ист случај и да ти кажам дека толку сакав да и кажам на најблиските, што еднаш ми се испушти дека некое време се обидуваме и од тогаш секој трет ден ме прашуваат ајде што има? Ајде едвај чекам да останеш бремена. Ајде едвај чекам твоето да си игра со моето. Ајде прави тест, ајде вечер да се омрсите дрн дрн баш со тие зборови, што уште толку ме боли и ме повредува. Затоа мој совет е да не кажуваш, се што треба ќе си разговарате со сопругот, за секое прашање, проблем или совет ние сме овде и рамо за плачење и место за споделување радост, овде сме да си помагаме и да се поддржуваме.
Прво, добредојде во клубот на wannabe mommies. @Lostinparadise многу убаво ти кажала сѐ. Труди се што е можно повеќе да ги игнорираш коментарите од околината, зошто секогаш ќе ги има. Некои луѓе не сфаќаат дека се безобразни мешајќи се во интима и тоа ти е. Те разбирам дека ти е криво што не сте почнале од порано, истото и јас си го помислувам честопати. Ама од друга страна си викам сигурно универзумот имал друг, можеби и поубав план за нас, па само нека биде, кога - тогаш. Ти ја сфаќам и нестрпливоста и плачењето, знам колку е тешко. Исплачи се денес, нека ти олесни и од утре нов ден - нова надеж. Доволни сте си еден со друг со сопругот за да си се истажите, сепак тој најдобро ќе те разбере пошто тагата ви е заедничка, ама ќе помине многу брзо, ќе видиш.
Фала ти мила, дај Боже за брзо да бидне и бебчето па со него да продолжам да ги пијам и кај тебе што побрзо, па двете во Труднички
Јас порано кога се пазевме, не обрнував толку внимание на овулација итн.но секогаш чувствував дека едњн ден повеќе ме болат јајниците и стомакот..е сега откако правиме бебче, пазам на деновите на овулација, и баш тој ден ( пр.месецов од сабајле до вечерта ме болеа јајниците, дури и при односот ) ми се нај големи болките..почни и ти да си го "слушаш" телото и прати си на календар па сигурно ќе осетиш кога ти е тој ден
И јас бев таква те разбирам во која ситуација си. Поготово ме нервираа притисок што ни правеа. На крај рековме месецов ако не биде ќе кажеме дека имаме проблем да не не напињаат. Имате ли спермограм направено кај мене мм пиеше апчиња( иако не му беше лош спермограмот ќе можевме и без нив) штом ги заврши одма останав трудна. Се на се 6 месеци пробување..а после 3 месеци пиење апчиња колку и трае дозата одма се фати.. Мој совет ако немате испитано одма тоа
Ме наежи кога прочитав истото си го викам и јас сите овие месеци ( 10 биднаа ) како не почнавме порано тешко одело...секој месец разочарување и плачење на моменти се растажувам, на моменти ќе ми дојде од внатре некоја надеж..околу муабетите од страна, среќа ниту моите, ниту неговите на мм а ни поблиската околина не не "притискаат" околу таа тема или многу да прашуваат..кога и да прашаат викам, здравје, ќе биде, Господ ќе ни даде и нас бебенце..со насмевка враќај им дека и вие сакате и ќе си дојде и тоа И среќа моја што сте тука, па може да ви се доверувам и за брзо сите да се префрлиме во уште по убава група
Еве ме пак тука за подршка Тестот беше позитивен па после 3 ден почна крварење,на ехото се виде плодот но крварењето си продолжи исто како да сум добила и сабајлево негативен тест.. Ништо не ми е јасно, разочарана сум, без сила за ништо. Утре сум кај матичен но што дека тестот веќе покажа негативно
Многу е ми е жал..а ти кажа ли нешто за крварењето матичниот?ти даде ли терапија утрогестан одма знам даваат за секаков проблем? :/ И може треба уште еден тест да направиш..
Милаа еве од мене беше на лекар,што кажа? Со плодот се е во ред? Хмм крвариш како добиено а имаш плод?