Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Vaga90*

Vaga90* Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јули 2018
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    191
    Да ме боцнаа прогестерон и плус ми даде утрогестан, но вечерта кога бев мн беше слабо крварењето вчера беше баш како менструација. Немам надеж дека не е точен тестот :(

2. Vaga90*

Vaga90* Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јули 2018
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    191
    Да неделата вечерта имаше плод, но од вчера веќе како да имам менстр. И денешниот тест негативен ;( а тек утре бев на контрола

3. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2011
    Пораки:
    2.372
    Допаѓања:
    8.328
    Смири се, утре ќе се прегледа и ќе видиш што е работата, или оди во хитна денес.

На Vaga90* му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.256
    Допаѓања:
    19.041
    И јас мислам да одиш денес кај матична ќе те прими и без закажано или во некоја од клиникиве. Знам многу што имале крвавење па на крај во ред било се. Мислам најважно е одма да се реагира.

На Cherry blossom89 и BabyD0ll им се допаѓа ова.
  5. Vaga90*

Vaga90* Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јули 2018
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    191
    Не е тука матичниот денес, а веќе сум покриена со терапија. И јас со првата бременост крварев па на крајот се испадна во ред но сега ме збуни негативноста на овај вториов тест. Како и да е ќе видиме утре што ќе каже ехото

На Milkiway му/ѝ се допаѓа ова.
  6. mila89

mila89 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 декември 2009
    Пораки:
    927
    Допаѓања:
    891
    Фала ви на сите за поддршката. Денес сум подобра и решив повеќе да не плачам и да не се нервирам затоа што нема корист од тоа. Продолжувам понатаму и нека биде што сака. Ако не бидне за некој месец ( таман ќе помине и ситуацијава) ќе направиме испитувања.
    Сакам да ги прашам тие што правеле хсг и спермограм каде ги правевте?
    Кај матичен гинеколог кои испитувања можат да се направат?

На CareTee, Cherry blossom89 и FrauTiffany им се допаѓа ова.
  7. Cherry blossom89

Cherry blossom89 Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2020
    Пораки:
    2.539
    Допаѓања:
    11.671
    И пиши ни што си направила.

На Milkiway му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.703
    Допаѓања:
    21.375
    Хсг немам правено, ама знам дека доста девојки одат кај Толовски. А спермограм можете во било која приватна лабораторија. Кај матичен гинеколог направи си микробиолишки брисеви и ПАП тест.

На mila89 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Крв ли е? Да не имаш имплантациско вгнездување? Одмарај денес, не значи дека не е тука плодот, смири се, ќе видиш на доктор. Јас се мислам дека е имплантациско...:hug:

10. Stressed Out

Stressed Out Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2018
    Пораки:
    2.726
    Допаѓања:
    14.564
    Да те корегирам,приватните лабаратории не прават веќе спермограми,само клиниките кои работат со асистирана репродукција,на Хистологија на Клиника,мислам и на Гак ама не сум сигурна. Во мојов град работат спермограм и во биохемиската лабараторија во државната општа болница.

На 0ли и mila89 им се допаѓа ова.
  11. mila89

mila89 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 декември 2009
    Пораки:
    927
    Допаѓања:
    891
    Пап си правам редовно кај матичната во мојот град. Работата е што сум од внатрешноста и кај нас нема специјалисти освен матичен гинеколог, можеби и таа би можела да ми препорача некој. Тоа што во помалите места не можеш да најдеп специјалисти и за се нешто мораш до Ск да одиш ми е дополнителен стрес :sweat:

12. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.703
    Допаѓања:
    21.375
    Ние последно правевме спермограм во февруари мислам, во приватна лабораторија тука кај што живееме. Мислев дека во секој град е така, моја грешка. А сугерирав за на приватно, пошто со оглед на ситуацијава тешко дека ќе успеат да завршат работа на државно.

13. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.703
    Допаѓања:
    21.375
    И јас не сум од Скопје, и те разбирам многу убаво. За спермограм можеш и во твојот град ако имате приватни лаборатории. Можеш телефонски да се јавиш и да прашаш дали прават спермограм и ќе ти кажат. А за хсг ти треба само еден ден да отидеш до Скопје, од тоа што знам многу кратко трае процедурата.

На mila89 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Vaga90*

Vaga90* Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јули 2018
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    191
    Не верувам дека имплантациско може да е толку обилно, фала ти :hug:

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  15. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Јас крварев обилно од хематом во првата бременост до прокиснување. Затоа и си дозволив да ти искоментирам. Те молам немој пред време да се нервираш. Дури и менструални болки имав тогаш. Не сакам ни да се потсеќам... Ужас ми беше тој период. Ама се помина во најдобар ред, само бара многу мирување, движење само до вц. Се надевам дека е тоа. Остани силна и пиши утре како си поминала. :hug:

Последна измена: 21 април 2020
    На Vaga90* му/ѝ се допаѓа ова.
  16. naturallmess

naturallmess Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2018
    Пораки:
    1.035
    Допаѓања:
    3.702
    Девојки денес бев на ехо ама не виде ништо гинекологот само здебелен ендометриум , предложи Бета ХЦГ излезе 330.7 денес 6 ден доцнење ми е , рече можеби малку задоцнета овулација ама е задоволна од вредноста и 1 година и 6 месеци по миссед потврдивме бременост :inlove::l: ехо рече следен четврток , јас сум пресреќна ама многу ми е страв и се молам да излезе се ОК... Ви посакувам на сите две цртки и само силни мајкички да бидете сите да си галите мешиња што поскоро :l:

На S.12.G, L*G, Orchidea и 14 други им се допаѓа ова.
  17. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Со лесно нека ти е, да си тераш школска бременост. :)

На melonka и naturallmess им се допаѓа ова.
  18. melonka

melonka Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    291
    Допаѓања:
    572
    Честитки за новата mommy to be @naturallmess :inlove: за останатите силна верба и трпение, се ќе си дојде на свое. :hug:
    Овој месец само одмарам и уживам во слободни активности некако не се преокупирав со мислата на бебе како претходно. Отворив апликација чисто да видам кој ден ми е зошто ни датумот на добивање не ми беше запамтен :lol: па официјално почнувам со одбројување уште 10 дена до НЕ добивање. Чудно ми е ме боли стомакот како слаби менструални болки (баш затоа и ја отворив апликацијата) а градите воопшто не ме болат. 18ти ден ми е а секогаш почнувале да ме болат 2 недели пред менструација, секогаш добивам на 27-28 дена. Можеби некој знак е тоа :D

На Broki5, CareTee, Cherry blossom89 и 2 други им се допаѓа ова.
  19. Stressed Out

Stressed Out Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2018
    Пораки:
    2.726
    Допаѓања:
    14.564
    Ее баш ме чудиш,знам дека им забранија на сите,донесоа некаков правилник дека мора да има патолог во лабараторијата и престанаа да прават,баш коментиравме во темата Вештачко и мислам дека пред февруари беше ова,ама ете изгледа има исклучоци нз...

20. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.703
    Допаѓања:
    21.375
    Еве сега баш проверив на резултатот, на 02.03. сме правеле. Нас ни беше прв пат и гинекологот не упати таму, за државно воопшто не ни спомна.

На Stressed Out му/ѝ се допаѓа ова.