Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. babybubu

babybubu Популарен член

Се зачлени на:
    7 мај 2014
    Пораки:
    1.032
    Допаѓања:
    1.103
    Здраво, можеби не ми е прашањето на место, но би сакала да слушнам мислење. Втор месец се обидуваме со м.м. а во меѓувреме вежбам на орбитрак. (Не) треба да добијам на 23.04 и се прашувам дали е можно доколку настанало оплодување да се искомплицира со вежбањето? Или пак заради вежбањето да не дојде до оплодување?

2. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Јас кога забременив си возев дома Орбитрек ама прекинав околу денот за добивање зашто ме мачеше пмс,мислев ќе добијам. Така да, нема врска вежбај си ама не претерувај.

3. Bebce1

Bebce1 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.528
    Допаѓања:
    6.518
    И јас бфојам 10тина дена до (не) добивање:) И мене не ме болат градите ама имам јака болка во јајниците. Што може да оџначува тоа? :^)

4. babybubu

babybubu Популарен член

Се зачлени на:
    7 мај 2014
    Пораки:
    1.032
    Допаѓања:
    1.103
    Ако добро сфатив си вежбала и кога сте се обидувале така? И мислиш дека е подобро да не вежбам наредната недела пред да (не) добијам?

5. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Да, уште неколку месеци пред да почнеме со обиди ептен се запнав да вежбам, пешачам, здрави исхрани... И месецот кога забременив веќе ми беше здосадено само вртев на орбитрек, прекинав и после 10 дена од прилика имав позитивен тест (на 8-9 ден од каснење го правев тестот). Значи сум забременила додека сум вежбала. Не мора да прекинуваш со вежбање само не се преоптеретувај. Кога ќе видиш позитивен тест прекини со вежбање, од второ тромесечие можеш да си почнеш со јога или нешто друго за трудници.

На babybubu му/ѝ се допаѓа ова.
  6. babybubu

babybubu Популарен член

Се зачлени на:
    7 мај 2014
    Пораки:
    1.032
    Допаѓања:
    1.103
    Ти благодарам на одговорите!

На Jana06 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. melonka

melonka Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    291
    Допаѓања:
    572
    Не знам да ти одговорам, обично 12-14 дена пред добивање градите ме болеа ептен многу. Утре 7 дена до добивање, воопшто не ме болат. Одвреме навреме болка во пределот на матката како пред добивање ама кратко траат, кичма малку ме заболува ( си мислам дека е од постојано лежење/седење) . Една од феминките имаше пишано дека секогаш 10 дена пред добивање ја болеле градите, месецот кога забременила не ја болеле воопшто. Да се надеваме дека е ова добар знак (fingers) кога треба да не добиеш? Мислам дека и претходниот месец заедно одбројувавме :D

8. melonka

melonka Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    291
    Допаѓања:
    572
    Девојки само да ве прашам дали сте го користеле лекот од бело вино и рен? Ако може да споделите искуство. Ако и овој месец добијам решив да го правам.

На IVA B му/ѝ се допаѓа ова.
  9. IVA B

IVA B Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2020
    Пораки:
    120
    Допаѓања:
    125
    Vcera nev na ginekolog poradi kafen iscedok, inaku na eho se e vo dobro, mi pisa tableti Dabroston, imate li iskystvo, inaku citnav deka se za reguliranje na ciklus, za podrska na bremenost, no vaka dali nekoi drugi pojavi ima li
    Inaku zaboraviv da prasam deka treba da dobijam za 10 dena, a veke treba da gi pocnam dali ako mi pocne ciklus treba da gi dovrsam za pienje, od koga gi pocnavte vie tabletite...

10. babybubu

babybubu Популарен член

Се зачлени на:
    7 мај 2014
    Пораки:
    1.032
    Допаѓања:
    1.103
    Колку дена пред добивање ако е настаното оплодување можно е да имаме симптоми? Јас освен болни гради на допир што имам и пред добивање немам никаков друг симтом. Исто и носот ми е затнат, почнав денес и да кивам, а не сум имала никаков контакт со луѓе нон стоп сум дома од кога е ситуацијата со корона вирусот. Минатиот викенд бевме на село, но без други луѓе па е ова од промена на клима. Дали е можно симптомите на настинка да се и симптом за рана бременост?

11. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Може, многу имаат затнат нос во рана бременост ама не знам баш за пред добивање... Колку дена имаш до недобивање?

12. babybubu

babybubu Популарен член

Се зачлени на:
    7 мај 2014
    Пораки:
    1.032
    Допаѓања:
    1.103
    На 28 (не) треба да добијам. Затнат нос немам во текот на цел ден, туку обично навечер.

13. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Со болните гради so far, so good. Ајде уште 4 дена и тест ;)

На babybubu му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Bebce1

Bebce1 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.528
    Допаѓања:
    6.518
    Да да
    Да да:D На 2ри треба да не добијам.

15. medena147

medena147 Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    1.883
    Денес на бришење имам розево сигурно ми пробива,а таман се понадевав дека нема да добијам.

16. LucyLu

LucyLu Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2019
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    1.194
    Има група : " Природни лекови за полесно забременување" пишува рецепти и искуства.
    Поздрав

17. melonka

melonka Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    291
    Допаѓања:
    572
    Знам дека има, намерно овде прашав. Некоја од девојките тука можеби пиела но немало ефект и тоа сакам да го знам.

18. melonka

melonka Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    291
    Допаѓања:
    572
    девојки чувствувам жештина во стомакот долу кај матката, како да ми гори нешто внатре? Треба да добијам за 6 дена, дали е нешто сериозно во прашање?

19. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2011
    Пораки:
    2.372
    Допаѓања:
    8.328
    Јас чувствував жештина 5 дена пред да дознаам дека сум бремена и мислев дека ќе добијам.
    Уживај можеби си бремена.

На melonka му/ѝ се допаѓа ова.
  20. babybubu

babybubu Популарен член

Се зачлени на:
    7 мај 2014
    Пораки:
    1.032
    Допаѓања:
    1.103
    Јас немам никаква жештина, ама ги имам сите симптоми како за пред добивање. Можно ли е да не настанало оплодување ако немам таков симптом како вашиот?