Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.303
    Допаѓања:
    119.163
    Да. Симптомите за бременост се исти ко за добивање. Со среќа :)

На babybubu му/ѝ се допаѓа ова.
  2. melonka

melonka Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    291
    Допаѓања:
    572
    Кратко траеше, помина. Дај Боже :)

На BabyD0ll му/ѝ се допаѓа ова.
  3. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2011
    Пораки:
    2.372
    Допаѓања:
    8.328
    Да да, така е, ќе доаѓа одвреме на време жештина и после ќе си оди. :D
    Јас мислев ќе добијам секој момент.

4. melonka

melonka Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    291
    Допаѓања:
    572
    Да, исто и кај мене одвреме навреме менструални болки како да ќе добијам, а обично ги имам ден пред добивање. Малку поразлични ми се симптомите овој месец, но не сакам да се надевам предвреме. :)

На BabyD0ll му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Izzy_0504

Izzy_0504 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2020
    Пораки:
    1.537
    Допаѓања:
    4.291
    Здраво девојки,
    Доколку има некоја од вас потреба од Елова прашок, ве молам да ми кажете. Имам 28 пакетчиња со рок до 09.2020, а немам потреба да ги пијам во моментов, па сакам да ги дадамна некоја од вас на која ѝ се потребни.
    Доколку пораката не е за тука, ве молам упатете ме во група каде ќе може да ги понудам. 72D740D9-3B34-48E8-92AE-7F80AAAE887A.jpeg E54BD399-8AA9-4BE8-BBDE-69B4338178ED.jpeg

На no name5, IRBBB, A.a.gj и 5 други им се допаѓа ова.
  6. & girlinlove &

& girlinlove & Активен член

Се зачлени на:
    9 септември 2019
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    27
    Zdravo. Sakam da ve prasam dali ste zapoznaeni za med so maticen mlec i propolis? Sum slusala deka e dobar za plodnosta.

7. kjofti4

kjofti4 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    992
    Допаѓања:
    3.584
    Извини не влегувам многу во оваа тема бидеќи сум бремена.. Ама една год се мачев да останам бремена... Првин незнам за која воздрас се работи.. Но можам да ти кажам дека 4месеци се ништо, тоа е мал период... Гледај само нека ти бидат чисти пап тестовите и микробиолошките, а и партнерот да е чист... Јас ќе ти кажам што пиев и јадев три месеци и се случи бременос... Од суплименти фолна и омега 3 и ашваганда таблети.. Од сабајле 5 јајца од препелица со шака црвено овошје и лажиче хлорела ги блендираш со вода мн е гнасно за пиење можиш малку мед ако сакаш... И мн здрава исхрана многу мешунеста храна како леќа, грав, боранија.. И барем два пати неделно риба (не конзерва) и многу зеленчук... Од кога ги воведив овие работи ослабив тоа и го сакав и за нецели 3 месеци останав и бремена.. Со лесно на сите :*

На thelittle17, IRBBB, mila89 и 2 други им се допаѓа ова.
  8. babybubu

babybubu Популарен член

Се зачлени на:
    7 мај 2014
    Пораки:
    1.032
    Допаѓања:
    1.103
    Направив тест Self Clear, но излезе негативен. Е сега ме интересира дали е можно да не е точен бидејќи урината ми беше дури прозирна, т.е. се имав напиено малку вода половина час пред да го правам, и не го држев 15 сек како што пишува во упатството, туку 5-6 сек. Се обои контролната линија во секој случај, но се мислам дали можеби сум го направила неправилно?

9. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.303
    Допаѓања:
    119.163
    Кој ден од циклус ти е мила? Кога треба да добиеш?

10. babybubu

babybubu Популарен член

Се зачлени на:
    7 мај 2014
    Пораки:
    1.032
    Допаѓања:
    1.103
    Денес треба да добијам, ама до сега ништо, па затоа си реков да направам тест. Го правев пред 1 час, а цело време си мислев да почекам до утре ама не издржав.

11. naturallmess

naturallmess Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2018
    Пораки:
    1.035
    Допаѓања:
    3.702
    мислам да почекаш бар уште некој ден , јас така од ден за добивање направив негативен , после два дена веќе се обои малку цртката и обавезно кога рано се прави гледај со утринска мокрача да го правиш за најверодостојни реззултати ❤ стискам палци и за два дена направи нов

На IRBBB и babybubu им се допаѓа ова.
  12. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2011
    Пораки:
    2.372
    Допаѓања:
    8.328
    Почекај да ти доцни бар два дена, знам дека си нетрпелива, ама кај некои жени покажува подоцна. Среќно!

13. A.a.gj

A.a.gj Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    287
    Допаѓања:
    628
    Вчера бев на преглед во New Born .. отидов со многу големо крварење..бидејки ми доцнеше многу околу 50-тина дена јас помислив конечно сум добила,но после 5 дена јас обилно крварев.Докт.ме прегледа,и ми даде да пијам дабростон најпрво за да ми се сопре ова крварење,па после тоа да добијам мензис,убаво да искрварам и одма да почнам со таблети Јасмин.. и ми рече 3 месеца да ги пијам и во меѓувреме да направам HSG и сопрутот спермограм.
    Некоја со слично искуство?некоја што примала Јасмин? Многу се плашам од хормониве,од дабростонот,знам дека не е се добри ама мораше да ми даде вели нема друг начин да се сопре крварењето(ендометриум задебелен..помисли на спонтан ама не е можно минатиот месец правев тест преку крв негативен беше).. јас сум со оперирани 2 фиброаденоми на дојка ме загрижува дабростонот..
    :worried:

На Jana06 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.256
    Допаѓања:
    19.041
    Јасмин ако збориме за истите, се тие ЈАЗ ги викав јас таблети контрацепција. Јас ги имам пиено порано и после нив многу ми се регулираше циклус (не е дека имав проблем ги пиев за заштита) и ми стана точен како швајцарски саат. Исто и болките што ги имав при циклус откако прекинац со нив ми исчезнаа...во глобала задоволна сум од нив. Ги пиев година дена отприлика

На A.a.gj му/ѝ се допаѓа ова.
  15. CareTee

CareTee Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2020
    Пораки:
    1.254
    Допаѓања:
    3.779

Јас ги пијам Јаз подолго време поради ПЦОС. Јас имам слушано позитивни мислења дека по 3 месечна хормонска терапија поголеми биле можностите да настане бременост по престанувањето со истите. Но ова може и да е само верување незнам. Јас немам никакви нус појави од нив, но можеби поради ПЦОС и ми помагаат во регулирање и одржување на циклусот. Единствено што со нивно пиење нема можност за настанување бременост, контрацепција се...

Штом ти предложиле и хсг, мое мислење стрпете се 3 месеци ќе ти се одмори организмот со хормонската и со резултатите од хсг и плус придобивките од јазз по 3 месеци пиење, ќе имате поголеми шанси за бременост. Ти посакувам успех.:)

На A.a.gj му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Нема зошто да се плашиш. После каснење, болки, чудни крварења Јасмин ти доаѓа како смирување за цел организам. Може првиот месец ќе бидеш малку нервозна додека се навикне организмот ама ќе видиш колку точна и безболна ќе ти стане менструацијата. Најважно е секој ден да ги пиеш во исто време и менструацијата секој месец ќе ти доаѓа во исто време (до саат точна).
    Јасмин и Јаз се различни иако се иста фирма, Јаз се малку послаби и мене не ми вршеа работа. Ако рекол докторот Јасмин обавезно тие. Во аптека еднаш немаа Јасмин, ме излажаа дека Јаз биле исти и не ми дојде тој месец, па покасно многу долго крварев.

Ќе одмориш 3 месеци од обиди за бебе, ќе немаш овулација ама затоа кога ќе ги прекинеш бидете упорни следните 2-3 месеци зашто тогаш ќе бидеш најплодна. Таман ќе помине ситуацијава и ќе можеш раат да си идеш на лекар. Само внимавај правилно да ги пиеш, не смееш да пропушташ апчиња, стави си аларм ако треба.

Продолжи да ни пишуваш секако :hug:

На IRBBB, A.a.gj и CareTee им се допаѓа ова.
  17. A.a.gj

A.a.gj Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    287
    Допаѓања:
    628
    Ви благодарам на сите,малку се смирив .. да завршам со дабростонот и штом добијам одма почнувам со јасмин..а навистина бев исплашена како ќе биде .. ама супер штом е така..ќе се стрпиме некој месец,па после со господ напред .. дај боже да успееме со ова :):l:

На IRBBB, Broki5, Slonce91 и 4 други им се допаѓа ова.
  18. lemon8ejt

lemon8ejt Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2019
    Пораки:
    749
    Допаѓања:
    3.271
    Те мислиме, пиши што направи ако беше на преглед денес.

На Cherry blossom89 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. melonka

melonka Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    291
    Допаѓања:
    572
    Е ова кога ќе го видам времето застанува, ден - година:D

IMG_20200430_152239.png

На thelittle17, lilyen, curlyhair и 6 други им се допаѓа ова.
  20. Bebce1

Bebce1 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.528
    Допаѓања:
    6.518
    Ништо @melonka мене ми проби денес, еден ден порано... Разочарување до максимум ;(;(