Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. kuklickaaaaaaa

kuklickaaaaaaa Активен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2013
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    7
    е да жалосна не се малце 5 години :( премногу прашања секирациии а ништо нема се е во ред како секоја мајка и ти си постапила загрижувачки .....

2. lale24

lale24 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    149
    Ние имавме на 14 и тоа ми беше последен плоден ден демек...судејки по календарот за плодни денови на форумов што е...и арно ама веќе вчера имав ептен блага болка долу во стомакот и како подуено малку се осеќав и имав секрет густ и растеглив,немаше ни боја ништо...да не ми се пореметува нешто овулацијата???Незнам....останувам да чекам да видам дали ќе ми касни или ќе се израдувам конечно....Ви посакувам на сите што чекате да си дочекате во најскоро време па да можеме да се дружиме и во труднички муабети,отековме веќе со оваа тема.... Поздравче :*

На Agrona му/ѝ се допаѓа ова.
  3. melanie27

melanie27 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 октомври 2010
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    255
    Не гледај по календар кога ти е овулација. Друг пат кога ќе го забележиш секретот фаќај се за работа. Овулацијата од разни причини може да варира, па дури може и да изостане некој месец.

Уствари какво друг пат...види и јас што зборам :P Дај боже да ти касни :*

На lale24 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. kuklickaaaaaaa

kuklickaaaaaaa Активен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2013
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    7
    melanie 21- не се секирај ќе биде....и јас секоја вечер имам благи болки во стомакот...ќе станеш мамичка и ќе се радуваш како и сите други...позз :*

5. melanie27

melanie27 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 октомври 2010
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    255
    Фала ти душичке. Еве уште 2 дена да не добијам, а веќе денес немам никакви сиптоми. Градите ми омекнаа, немам болки во долниот дел од стомакот......ништо :)

Инаку незнам дали направив лошо. Вчера толку многу ме болеа забите....ми расте сеуште осмицата...и демек ќе издржам и нема да се напијам апче. Ама синоќа ќе полудев од болка и се напив дури 2. Издржувам навистина болка, ама вчера почнав и да се тресам дури :(

6. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.107
    Колку бремени (додека не знаат дека се бремени) се напиле апчиња, па си родиле здрави и живи бебиња.
    Е сега не сакам да ти биде ова утеха, па да си го практикуваш и понатаму, зошто секако свесна си дека не е убаво да се пијат апчиња во текот на бременоста (доколку си бремена)
    Само за друг пат да знаеш дека ако едно апче се напиеш и не поминува болката, џабе ти е второто.
    Ги малтретираш бубрезите и на крајот се ќе исфрлиш од организмот преку мокрачата.
    Само се труеш непотребно.
    :!: Сега мораш да научиш да трпиш болка, ете ти еден тест на издржливост пред бременоста.
    Стискај заби! :)
    За два дена очекувам убави вести од тебе! :)

На Agrona и melanie27 им се допаѓа ова.
  7. lale24

lale24 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    149
    УФ ај ќе си почекам уште некој ден,па ќе видиме,сепак фала :*

8. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    еве ме мене назад по подолго време нажалост не со добри вести ;( ме немаше, едноставно ги игнорирав овие теми, да не мислам на тоа, ама мислела не мислела, тоа е ;( бев пред месец иполовина во ремедика на преглед, ми рекоа се е во ред, да пијам фолна киселина, и кломифен за исфрлување на повеќе фоликули Но очигледно кломифенот кај мене не делуваше, и исфрлив пак само една, и пак добив, дури 2 дена порано, на 26 ден. Сега сум разочарана, незнам повеќе што е, ќе пробаме пак со дупла доза кломифен и наредна фаза инсеминација... но не било така лесно, имало процедури... а времето си минува... нервозата се зголемува..
    честитки на сите што останаа бремени...

9. lale24

lale24 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    149
    Волшебна немој да тагуваш....смирено и се ќе си дојде на своето...со нервоза ништо не се постигнува,еве и јас уште чекам...пробај да не се нервираш толку,тоа не сака нервоза и стресови ама нажалост денес нема човек што не е под стрес...мораме некако да го контролираме и тоа,тешко е знам,ама мора да успееме за она што го посакуваме...Поздравче,биди позитивна и ќе биде само не се разочарувај скроз... :*

10. guldzana

guldzana Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2013
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    579
    eee devojki i jas veke 1 god nemodzam da ostanam bremenaaa amaaa ajjjjj gospodd e golem na site toa sto najveke sakame ke ni go podrii a toa malii bebencaa da ni gi izradvat i da ni go promenat dzivotot pozzzzzzz :D :rofl: :rofl:

На melanie27 и Agrona им се допаѓа ова.
  11. Agrona

Agrona Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    1.713
    Мелани како си ти како се чувствуваш ? Јас дека со мм спрат правевме и вчера се селевме и ај да не речам "глупава" јас, кревав некои работи ќеси по една по две и сега чувствувам многу јаки грчеви во стомакот како нешто да ми шета како да ми е стегната десната страна над папукот. Чудно некако се чувствувам. Не знам што ќе да е. Дали од премор, дали од тоа што тегнев... уффф... Мелани што се случува како е кај тебе? :*

12. melanie27

melanie27 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 октомври 2010
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    255
    ~
    хаххах ....леле ако ти кажам дека и ние со мм спрат правиме нема да ти се верува :D :D само ние уште не сме стигнале до фазата да се вселиме :)

мое мислење е дека сега те болат мускулите на стомакот...знаеш од напор. Мислам дека ако не дај боже си направила нешто лошо, ќе си прокрварела :^) Знаеш, има жени кои работат по маркети па константно креваат нешто тешко, па ништо не им било. Не се оптеретувај со тоа.

Кај мене денес, од симптом некој нема ни С. Градите ми омекнаа и не ме болат. Стомакот не го ни чувствувам....ништо. Јас само со забиве што имам проблем тоа ми е мака сега. Неможам ни да јадам ни да спијам...од осмицава главата ќе ми пукне. тоа е се :D

Ајде со Господ напред да ги изгураме овие 2-3 дена без вештерката па тестче да си направиме , па и позитивно да ни биде. :*

13. Agrona

Agrona Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    1.713
    Јас и ти иста судбина :) И кај мене исто така градите не ме болат денес, само стомачните мускули по се изгледа се што ме болат, што знам. Ајде ќе видиме што ќе се случи со Господ напред само. И ти не се нервирај одмарај. Ќе ти помине болката два-три дена и толку. Не мисли на тоа, опушти се. Па се читкаме. :*

На melanie27 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.383
    Допаѓања:
    1.452
    здраво девпјки, како сте гледам дека декоја со своја мака .еве јас денеска ги зедов реџултатите од папа тестот и излезе дека имам хпв вирусот.треба после еден месец да закажам во скопле во државна болница за типизација на хпв ворусот многу се плашам никогаш не сум имал ваков проблем се плашам дека нрма да можам да забременам никогаш поради тоа.колку што прочитав во интернет јас и карциномот се појавува од тоа.молим ако некоја од вас имал ваква инфекција нека ми каже дали се лекува и како?

15. butterflysk

butterflysk Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    2.000
    Допаѓања:
    4.228
    Хпв вирусот не е причина за неможност за забременување, бидејки е вирус неможеш да го излечиш ке го имаш засекогаш но само треба да внимаваш и да го јакнеш имунитетот за да не дојде до цин. Не се секирај може и да имаш од оние нискоризични типови така да без гајле , само апчиња за имунитет, овошје , зеленчук и нема да се активира. А, и не е докажано дека го имаш, со хпв детекцијата и типизацијата ќе се види дали сигурно го имаш, многу пати искачало на пап тестот дека се има а всушност се нема :)

16. D-E-L-F-I-N-A

D-E-L-F-I-N-A Активен член

Се зачлени на:
    23 јули 2013
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    22
    Здраво девојки :*
    Се регистрирав на форумов посебно за оваа тема,долго ве читам и ви посакувам на сите што поскоро да забремените.
    Ние неколку месеци пробуваме но за жал безуспешно :(
    Ако некоја се разбира во врска со пресметување на плодните денови нека ми пиши.

17. Monella

Monella Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2013
    Пораки:
    2.086
    Допаѓања:
    31.967
    Добредојде Делфина :) Не си згресила сто си се регистрирала тука може само да науЧис,знаес како викат старите слуси паталец а не гаталец кој друг повеке од нас може да те посоветува. Во врска со плодните денови е индивидуално не мора да знаЧи дека кај сите е исто,зависи на колку дена ти е мензисот ако ти е редовен на 28 дена тогас се смета дека на средина од циклусот ти се плодни денови т.е на 14 ден од циклус,но ти немој да се придржувас на тоа бидејки јас знам по мене секогас ми е порано на 10,11 ден од циклус приметувам по исцедокот кој станува ептен проѕирен растеглив како белка од јајце и осекам благо пецкање во јајниците. Се надевам ти помогнав барем малку ако сакас можес да си проверис и на календарот на фемина. Со срека па да не израдувас во скоро време :* :*

18. cvetina

cvetina Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2013
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    123
    здраво милички :* како сте денес? јас се цувствувам многу убаво, уморно, ама некако среќно :) си закажав ехо на 29ти месецов, видов на каленадарот дека тогас ми се плодни денови, па да видиме дали ке има некој фоликул :) ние и без тоа до тогаш ќе си се галиме :$
    волшебна, сакав да ти кажам дека никако не смееш да се разочараш! долг и тежок е патот до бебенце, ама ќе видиш дека ќе биде :) само да се опутитш и ако мислиш дека малце треба да се тргнеш од темиве и интернетот општо, можеби е добро...одмори се психички и ќе видиш кога најмлаку очекуваш, бебуш ќе си дојде :)
    ецапереца ти до каде си? уште колку има до тестот?
    ве поздравувам и ви посакувам убава вечер :*
    п.с лале чекаме убави вести ;)

На ecapereca и lale24 им се допаѓа ова.
  19. D-E-L-F-I-N-A

D-E-L-F-I-N-A Активен член

Се зачлени на:
    23 јули 2013
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    22
    Имав редовна менструација ми беше на 30тиот ден,гинекологот ми кажа дека на 16-тиот ден од циклусот ми е плоден ден,но последната менструација ми дојде на 15ти овај месец,односно на 28тиот ден.
    Е сега незнам како да пресметувам на календарот за овај месец да пишувам 28 или 30 ден...?
    Инаку кога бев на гинеколог резултатите ми се супер,ми рече со вакви резултати нема шанси да не забремениш,само претходно додека пробувавме не водев сметка за плодните денови,и ми кажа дека грешам во пресметувањето,и дека 16тиот ден ми е мене плоден.Ама сега ми дојде порано на 28 ден.Затоа не ми е јасно кои денови ми се плодни?

20. melanie27

melanie27 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 октомври 2010
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    255
    Плодните денови теоретски се пресметуваат кога од датата кога треба да добиеш пресметуваш наназад 14 дена. Ова важи само за тие што имаат редовен циклус без отстапки. Но не секогаш е тоа правило. Јас имам другарка која исто така како тебе добиваше на 30 дена, а овулацијата и беше на 12 ден од циклусот...после 1 год мачење еве сега роди детенце...нека и е живо и здраво.
    Најдобар начин е да го следиш исцедокот. Во моментот кога е како белка од јајце тогаш си најплодна.

Не значи ако овој месец овулацијата ти е на 12тиот ден дека и наредниот месец ќе биде.
    Најдобар начин, доколку не се знае кога е овулацијата, е да се води љубов секој втор ден, бидејќи на тој начин имаш свежа и здрава сперма, која може да преживее и до 6 дена, додека јајце-клетката е жива само 1 ден.

Имајте си секс секој втор ден, и после ејакулацијата мораш да лежиш најмалку 15 мин. Ова ми е совет од докторот, кој минатиот месец убаво ме искара зашто после чинот веднаш сум трчала во тоалет :D