Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. melonka

melonka Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    291
    Допаѓања:
    572
    Никакво разочарување, да не слушнам такво нешто. Ќе биде , мора да биде! Овој месец активни бидете преку ден и опуштени тоа е најважно. :hug:

На IRBBB и Bebce1 им се допаѓа ова.
  2. Slonce91

Slonce91 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2019
    Пораки:
    1.023
    Допаѓања:
    5.984
    Znam socustvuvam so tebe mila ajde mora da bide nekoj nareden..mene bez apcinja mnogi dolg mie ciklusot mi traae i po 50 dena ama ovoj mesec mnogu cudno milsam deka kje mi dojde sega a tek mi 25 den me boli kicma i stomak dva dena vekke...a tolku mislev deka kje bide zosto kako da imav ovulacija (facepalm)

3. IVA B

IVA B Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2020
    Пораки:
    120
    Допаѓања:
    125
    Decki, dali dodeka ste piele dabroston tableti ste imale povtorno malo kravarenje a uste 2 dena imam da ja zavrsam terapijata, dadena mi e za reguliranje na ciklus, mene nisto ne mi pomogna za da mi se povlece iscedokot , pred da dobijam ciklus sum vo momentov

4. Vaga90*

Vaga90* Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јули 2018
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    191
    Ништо, здравје следен пат :(
    Рече биохемиска бременост, да не се нервирам се случува мн често. Вака вика се е во ред нема никаков проблем, ми даде капки ерготил и циклопрогинова. Фала ти што ме помисли :hug:

На lemon8ejt и Cherry blossom89 им се допаѓа ова.
  5. melonka

melonka Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    291
    Допаѓања:
    572
    Девојки во Април почна да ми пробива на 3ти вечерта и добив во текот на таа ноќ, како ден на добивање го обележав 04.04. Кој ден треба да го сметам за прв?

6. S.12.G

S.12.G Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2019
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    177
    zdravoo jas po nekoe vreme eve pisam..se najdov vo nikakva situacija ovaj mesec..posledna menstuacija mi bese na 14 mart..ovaj mesec trebaseda dobijam na 15 april i nemam dobieno uste mi kasni dolgo vreme na 10 april i 11 imav kafeavo samo dva dena i mislev deka ke dobijam 5 dena porano..i nisto do denes napraviv dva testa koj edniot bese deneska ispadna negativ..samo tri dena osekam bolka okolu bradavicite na gradite ne..dali ima nekoj vakva situacija? za policisticni jajnici nemam imano sega neznam dali moze tea da e problem i vaka ne mi ima docneto ciklus..samo pret 7 meseci mi se desi dobiv na 45 dena ama togas bese od stres mala soobrakajka i od togas se besse vo red...izvinite na dolgiov post..ako ima nekoj vakva situacija neka pise..

7. Saba08

Saba08 Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2017
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    1.666
    04.04

На melonka му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Allwayshappygirl

Allwayshappygirl Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2017
    Пораки:
    217
    Допаѓања:
    284
    IMG_20200501_121817.jpg
    Здраво на сите повторно после подолго време, еве ме мене со два позитивни теста, еден сношти после 3 дена доцнење и сабајлево еден. Господ знае колку среќа има тука, сите до една да си дочекате.

На minne992, meggle, thelittle17 и 32 други им се допаѓа ова.
  9. curlyhair

curlyhair Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2016
    Пораки:
    793
    Допаѓања:
    2.177
    Cestitkii so lesno,najlesna bremenost da si imass:inlove::l:

На Allwayshappygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  10. melonka

melonka Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    291
    Допаѓања:
    572
    Лесна бременост :inlove:

11. Persila

Persila Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2019
    Пораки:
    795
    Допаѓања:
    1.631
    Cestitki!:hug:

12. Cherry blossom89

Cherry blossom89 Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2020
    Пораки:
    2.539
    Допаѓања:
    11.671
    Мило ми е за тебе, лесна бременост до крај, честиткии :party:

13. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.703
    Допаѓања:
    21.375
    Мамо

„Боже… само да зачука уште едно мало срценце во мене. Се ќе сториме Боже. Се ќе сториме за една малечка ѕвездичка од Твоето царство. Еве, ако треба и онаа најмалечката. Ние ќе ја пораснеме потоа. Ќе ја храниме со љубов и ќе порасне. Една ѕвездичка Татко. А ти ги имаш многу. Што е тоа за тебе?“ – деноноќно повторуваат едни побледени усни. Дали бараат премногу?
    „Мамо“ е веројатно еден од најубавите звуци што постојат. Посебно кога се кажани за прв пат. Посебно кога се кажани од една мала устичка. Посебно кога се проследени со мали рачиња замотани околу вратот на мајката. Посебно кога се проследени со еден поглед кој значи „ти си целиот мој свет“. Знаете, децата кога се многу малечки знаат една посебна вештина – кажување многу нешта со малку зборови. Најчесто со еден или два. Остатокот го кажуваат со таа нивна заслепувачка насмевка од која се топи и најцврстиот челик. Да, зборчето „мамо“ е магично и за тој што го изговара и за таа што го слуша. Тоа означува една трајна, доживотна конекција. Пријателство од најдлабок вид. Врска која за жал, понекогаш се сфаќа здраво за готово. Како потомстото да е загарантирано право на секој брачен пар. Би требало да е така но, за жал не секогаш. Пробајте да си ги замислите сите тие празни утроби кои копнеат да се исполнат со живот. Сите оние ноќи поминати во молитви. Сите оние солзи во вид на зборови упатени до Творецот.
    Пробајте да ги замислите сите оние ветувања од доктори и клиники. Сите оние скапи медицински третмани. Сите оние немоќни слегнувања со рамената на медицинскиот персонал кога и покрај се, тестот ќе излезе негативен. Но кога во жената се буди мајка, не постои НЕ како одговор. Нема препрека, нема непревртено камче. Кога во жената вреска мајка, не постои невозможно. Таа е посилна од сите немоќни слегнувања со рамена. Кога во жената вреска мајка, таа го грабнува небото и силно го затресува. И понекогаш, една од оние најмалечките намигнувачки ѕвездички ќе се откачи од небото и ќе падне на мешето на таа очајна душа за да ја утеши. Да и надомести за сите болки и страдања додека траеше долгогодишната борба. Во наредните девет месеци, малечката ѕвездичка ќе добие специјални алатки за бришење тага, наречени – очи. Да. Чудна е таа моќ. Загледај се неколку секунди во тие очиња, и ќе почувствуваш како некоја чудна сила ти ги брише сите црнила од душата. Од тогаш, работите стануваат многу сериозни. Се чувствуваш дека секој момент срцето ќе ти препукне од преголема среќа. Се осеќаш дека душата толку ти се преполнува, што ти требаат уште неколку резервни души за да можеш да претураш во нив. Твоето мало чудо те гледа право во очи. И тогаш сфаќаш – и ти си за него чудо. Чудо што знае точно што му треба и точно во право време му го дава тоа. Чудо што знае кога му се папка, кога му се гали, и кога да му ја смени пелената. И му го дава тоа без да бара ништо за возврат. И ќе се насмевне, не знаејќи дека таа насмевка е најскапоценото нешто за неговата мајка. Нејзината плата и богатство.

Текстов не е мој, случајно налетав на него и само сакав да ве поздравам. :) Stay strong my mommies to be. :sun:

На meggle, thelittle17, MeowMeow и 24 други им се допаѓа ова.
  14. melonka

melonka Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    291
    Допаѓања:
    572
    Јас да се пријавам дека денес требаше да добијам, 28ми ден ми е но уште немам ништо. Слаби менструални болки имам и правев тест но не со утринска, покажа негативен па сега чекам да добијам кај и да е. Не ми доцни никогаш, секогаш на 28ми ден добивам, претходниот месец на 26ти ден добив. Полесно ми е кога ќе си кажам затоа и пишав да си ја олеснам душичката:(

На thelittle17, IRBBB, Vaga90* и 5 други им се допаѓа ова.
  15. Cherry blossom89

Се зачлени на:
    5 април 2020
    Пораки:
    2.539
    Допаѓања:
    11.671
    Те помислив прееска :hug: убаво што пиша, пак да пишеш ама дека не си добила :$:hug:

На marijamarkoska му/ѝ се допаѓа ова.
  16. melonka

melonka Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    291
    Допаѓања:
    572
    Фала што ме помисли :l: имам на бришење розево и кичма многу ме боли, мислам дека до утре ќе добијам сигурно. :(

На Cherry blossom89 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Cherry blossom89

Се зачлени на:
    5 април 2020
    Пораки:
    2.539
    Допаѓања:
    11.671
    Пуштам среќа да не е добиено :hug::inlove:

18. Daydrramer

Daydrramer Нов член

Се зачлени на:
    1 мај 2020
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    2
    Здраво, ве читам последниве два дена и на сите ви посакувам побрзо забременување!
    Еве сум и јас со слична приказна. Пробуваме од септ 2019, тогаш бев на гинеколог и добивме амин од докторката. Крај на февруари пак бев на преглед поради неуспешните обиди, ми кажаа суспекција за полип. Да се вратам нареден месец веднаш по завршување на циклус. После почна циркусов со вирусот и не отидов никаде, докторката ми рече и да не одам не е страшно, дека имало шанси дури и ако е полип, да забременам. Дали знаете нешто повеќе околу ова?
    Треба да (не)добијам за 5-6 дена. Освен што јадам како да не сум видела храна до сега, други симптоми немам.

На S.12.G му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Daydrramer

Daydrramer Нов член

Се зачлени на:
    1 мај 2020
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    2
    истото ми се случи во април. Обично добивам на 26ти ден, април добив дури на 31виот ден. Тестот ми излезе негативен ама пуста надеж, до крај бев сигурна дека има нешто.

Но, твоето има шанси да биде среќа! ❤️

20. melonka

melonka Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    291
    Допаѓања:
    572
    Добив ноќеска, здравје следниот месец може ќе биде :)

На Cherry blossom89 му/ѝ се допаѓа ова.