Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. melonka

melonka Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    291
    Допаѓања:
    572
    Ако не биде и овој месец сигурно ќе направам. Каде препорачувате? Читав за Толовски. Не сум од Скопје, во мојот крај нема каде да проверам проодност.

2. Nade-sunrise

Nade-sunrise Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2012
    Пораки:
    1.455
    Допаѓања:
    4.694
    Фала ти мила. Утринска позитива е тоа што ми треба. Навистина ми е мило за неа, со лесно да си ја износи бременоста, малите херојчиња цел живот само радост да им носат.
    Искрено, верувам дека ќе најдеме доволно материјал и дека се ќе помине како што треба и ќе си го добиеме најпосакуваното. Оптимистот во мене никогаш нема да замре хехехе

На IRBBB, thelittle17, Stressed Out и 2 други им се допаѓа ова.
  3. curlyhair

curlyhair Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2016
    Пораки:
    793
    Допаѓања:
    2.177
    Јас правев во Плодност -Битола и сум многу задоволна.После хсг ако е се во ред знаеш дека се си наоравила.

На melonka му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Bebce1

Bebce1 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.528
    Допаѓања:
    6.519
    Koja e cenata?

5. Lilijan7

Lilijan7 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2019
    Пораки:
    409
    Допаѓања:
    476
    Во Скопје се прави само во Систина и кај Толовски (ова ако прашуваш за на приватно), со тоа што кај Толовски е поевтино (мислам дека беше околу 4200 ден.) Постапката не е воопшто болна, а освен тоа и трае многу кратко.

На IRBBB, melonka и LucyLu им се допаѓа ова.
  6. curlyhair

curlyhair Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2016
    Пораки:
    793
    Допаѓања:
    2.177
    Цената беше без аналгезија.
    Да кај Толовски е поефтино,ама мене со превозот до Скопје скоро исто ми доаѓаше,плус минус 600 ден.

7. CareTee

CareTee Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2020
    Пораки:
    1.254
    Допаѓања:
    3.779
    Здраво девојки,

Што мислите дали вредноста на тсх од 3 до 4 е во ред за да се остане природно бремена? Нас ова ќе ни биде прв месец со обиди инаку имам ПЦОС, но се изначитав еден куп работи за тироидната и проблемите со останување бремена. Дали тие вредности околу 2 се однесуваат само за вонтелесното оплодување, не и за природно?

Мене одсекогаш ми се движел тсх меѓу 3 и 4, немам никакви терапии примано освен хормонските за средување циклус.

8. curlyhair

curlyhair Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2016
    Пораки:
    793
    Допаѓања:
    2.177

9. Bebce1

Bebce1 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.528
    Допаѓања:
    6.519
    И без анестезија се правело ако не биле проодни каналите болело многу

10. Saba08

Saba08 Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2017
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    1.666
    Мислам дека веќе имам пишано, ама моја братучетка има 5 месечно бебе, остана од одма со вредност од речиси 5 без терапии, без проблеми.

На Bella_Stella му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.705
    Допаѓања:
    21.380
    Мене докторката некни со ТСХ 5,80 ми рече слободно да си почнеме со обиди. Вика од терапијата уште ќе паѓа, а и да останеш со ваква вредност бремена ќе ми се јавиш и ќе ја смениме терапијата. Што значи има шанси да забремениш, немој да се секираш. Сепак горна граница на ТСХ е 4, а ти не си надвор од неа.

Не си барај проблеми таму кај што ги нема, почнете си со обиди, а во меѓувреме провери си го пак ТСХ, чисто да бидеш помирна. Многу жени останале бремени без да знаат дека им е покачено, па после со терапија во бременост го средиле. Нема правила.

На IRBBB и HeLenna им се допаѓа ова.
  12. curlyhair

curlyhair Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2016
    Пораки:
    793
    Допаѓања:
    2.177
    Јас го правев без анестезија,проодни ми беа 100%.Минималнс болка.

На Bebce1 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. LunaGrey

LunaGrey Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    2.693
    Допаѓања:
    26.220
    Не ми се, непроодни се. Два пати правев ,многу ме болеше лично мене. Систина ми се допадна повеќе од Толовски. Кај толовски на рентгенот мора сам да се дигаш спушташ за да те сними, а цевка имаш во тебе. Многу незгодно. Во систина лежиш само и не мрдаш, по современа технологија имаат .

14. Bebce1

Bebce1 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.528
    Допаѓања:
    6.519
    А од што ти биле непроодни? Ти ги наведоа причините? Систина е со најдобри гинеколози сигурно со терапија ќе се среди.

15. LunaGrey

LunaGrey Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    2.693
    Допаѓања:
    26.220
    Не се средува со терапија тоа. Единствена постапка со која може да се проба да се “средат” е лапароскопија ама мн се мали шансите. Јас само вештачки ќе можам да забременам.
    А непроодни стануваат од воспаленија, инфекција, настинки. Осетливи се.

16. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.640
    Допаѓања:
    15.791
    Здраво женски,сакав да ве прашам дали некој знае во кои аптеки има тестови за овулација, бидејќи негде наназад прочитав дека порачувате од интернет?
    Ги користев пред пет години пред првата бременост,а сега почнавме со обиди за второ па сакам да проверам дали е се во ред со овулацијата со оглед дека последниве месеци циклусов ми се помести на 25 дена,дури последниот месец рано добив на 22 ден,а еве денес на 28 ми.

Инаку на сите кои имате проблеми со хормони и циклус во ги препорачувам капките Фемисан а,на природна база се,средуваат циклус и ПМС,ги користев превентивно пред да останам бремена со ќерка ми.

Ви посакувам на сите побрзо видување на две цртки :hug:

На IRBBB, Bella_Stella, Poppins и 5 други им се допаѓа ова.
  17. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.713
    Допаѓања:
    5.680
    Од кај ги земаш капките и што цена се , да ги најдам и јас ... Исто и кај мене нешто циклусот зафркава овие месеци подолог и нередовен :doh: и ние стартуваме со обиди за 2ро (fingers)
    За тестови за овулација се мислев ама не зимам , следен циклус уште само хормони да испитам сакам ..

На azelea му/ѝ се допаѓа ова.
  18. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.640
    Допаѓања:
    15.791
    Ги има скоро во сите аптеки,имаше во Еурофарм и во Бети аптеките, околу 500 ден се

На Poppins му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.705
    Допаѓања:
    21.380
    Добредојде. :) Во аптеката во Систина ги имало, така прочитав од една членка. Јас од e bay ги нарачувам.

На azelea му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Niiki

Niiki Активен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    5
    Zhenski,gledam ovde ste si spodeluvale iskustva pred godini i godini,sega mene mi dojde redot da se pozhalam povtorno na temava.Se obiduvame mnogu pati da ostanam bremena,i vo plodni i neplodni denovi,pa abde so pernica pod grbot da lezam pola saat kako shto sum citala tuka i sve toa zaludno.Imam inace HPV virus,ne e mnogu rizicen,fala bogu se podobruvaat rezultatite radi toa sto konzumiram mnogu vitamini na prirodna baza,sokovi,ovosje,zelencuk itn...na ginekolog odam redovno na kontroli i doktorkata mi rece deka sve e vo red nemam nikakva poprecenost za bremenost,no sepak ne ni uspeva. Momentalno pijam tabletki koi mi gi prepisa doktorkata se vikaat FOLIO FORTE se sostojat od (folna,jod,vitamin D3 i B12) ve molam za sovet,jas izluduvam..celo vreme mislam deka nesto ne e vo red i deka nemozam da se ostvaram kako majka iako od strana na doktor mi e kazano deka sve e vo red i deka virusot nema nikakva veza so bremenost naprotiv so porogjaj moze da se iscisti..H E L P !!!❤