Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Discussion in 'Бременост' started by bik23, Oct 29, 2010.

1. melonka

melonka Истакнат член

Ако не биде и овој месец сигурно ќе направам. Каде препорачувате? Читав за Толовски. Не сум од Скопје, во мојот крај нема каде да проверам проодност.

2. Nade-sunrise

Nade-sunrise Популарен член

Фала ти мила. Утринска позитива е тоа што ми треба. Навистина ми е мило за неа, со лесно да си ја износи бременоста, малите херојчиња цел живот само радост да им носат.
    Искрено, верувам дека ќе најдеме доволно материјал и дека се ќе помине како што треба и ќе си го добиеме најпосакуваното. Оптимистот во мене никогаш нема да замре хехехе

3. curlyhair

curlyhair Популарен член

Јас правев во Плодност -Битола и сум многу задоволна.После хсг ако е се во ред знаеш дека се си наоравила.

melonka likes this.
  4. Bebce1

Bebce1 Популарен член

Koja e cenata?

5. Lilijan7

Lilijan7 Истакнат член

Во Скопје се прави само во Систина и кај Толовски (ова ако прашуваш за на приватно), со тоа што кај Толовски е поевтино (мислам дека беше околу 4200 ден.) Постапката не е воопшто болна, а освен тоа и трае многу кратко.

IRBBB, melonka and LucyLu like this.
  6. curlyhair

curlyhair Популарен член

Цената беше без аналгезија.
    Да кај Толовски е поефтино,ама мене со превозот до Скопје скоро исто ми доаѓаше,плус минус 600 ден.

7. CareTee

CareTee Популарен член

Здраво девојки,

Што мислите дали вредноста на тсх од 3 до 4 е во ред за да се остане природно бремена? Нас ова ќе ни биде прв месец со обиди инаку имам ПЦОС, но се изначитав еден куп работи за тироидната и проблемите со останување бремена. Дали тие вредности околу 2 се однесуваат само за вонтелесното оплодување, не и за природно?

Мене одсекогаш ми се движел тсх меѓу 3 и 4, немам никакви терапии примано освен хормонските за средување циклус.

8. curlyhair

curlyhair Популарен член

9. Bebce1

Bebce1 Популарен член

И без анестезија се правело ако не биле проодни каналите болело многу

10. Saba08

Saba08 Популарен член

Мислам дека веќе имам пишано, ама моја братучетка има 5 месечно бебе, остана од одма со вредност од речиси 5 без терапии, без проблеми.

Bella_Stella likes this.
  11. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Мене докторката некни со ТСХ 5,80 ми рече слободно да си почнеме со обиди. Вика од терапијата уште ќе паѓа, а и да останеш со ваква вредност бремена ќе ми се јавиш и ќе ја смениме терапијата. Што значи има шанси да забремениш, немој да се секираш. Сепак горна граница на ТСХ е 4, а ти не си надвор од неа.

Не си барај проблеми таму кај што ги нема, почнете си со обиди, а во меѓувреме провери си го пак ТСХ, чисто да бидеш помирна. Многу жени останале бремени без да знаат дека им е покачено, па после со терапија во бременост го средиле. Нема правила.

IRBBB and HeLenna like this.
  12. curlyhair

curlyhair Популарен член

Јас го правев без анестезија,проодни ми беа 100%.Минималнс болка.

Bebce1 likes this.
  13. LunaGrey

LunaGrey Популарен член

Не ми се, непроодни се. Два пати правев ,многу ме болеше лично мене. Систина ми се допадна повеќе од Толовски. Кај толовски на рентгенот мора сам да се дигаш спушташ за да те сними, а цевка имаш во тебе. Многу незгодно. Во систина лежиш само и не мрдаш, по современа технологија имаат .

14. Bebce1

Bebce1 Популарен член

А од што ти биле непроодни? Ти ги наведоа причините? Систина е со најдобри гинеколози сигурно со терапија ќе се среди.

15. LunaGrey

LunaGrey Популарен член

Не се средува со терапија тоа. Единствена постапка со која може да се проба да се “средат” е лапароскопија ама мн се мали шансите. Јас само вештачки ќе можам да забременам.
    А непроодни стануваат од воспаленија, инфекција, настинки. Осетливи се.

16. azelea

azelea Популарен член

Здраво женски,сакав да ве прашам дали некој знае во кои аптеки има тестови за овулација, бидејќи негде наназад прочитав дека порачувате од интернет?
    Ги користев пред пет години пред првата бременост,а сега почнавме со обиди за второ па сакам да проверам дали е се во ред со овулацијата со оглед дека последниве месеци циклусов ми се помести на 25 дена,дури последниот месец рано добив на 22 ден,а еве денес на 28 ми.

Инаку на сите кои имате проблеми со хормони и циклус во ги препорачувам капките Фемисан а,на природна база се,средуваат циклус и ПМС,ги користев превентивно пред да останам бремена со ќерка ми.

Ви посакувам на сите побрзо видување на две цртки :hug:

IRBBB, Bella_Stella, Poppins and 5 others like this.
  17. Poppins

Poppins Популарен член

Од кај ги земаш капките и што цена се , да ги најдам и јас ... Исто и кај мене нешто циклусот зафркава овие месеци подолог и нередовен :doh: и ние стартуваме со обиди за 2ро (fingers)
    За тестови за овулација се мислев ама не зимам , следен циклус уште само хормони да испитам сакам ..

azelea likes this.
  18. azelea

azelea Популарен член

Ги има скоро во сите аптеки,имаше во Еурофарм и во Бети аптеките, околу 500 ден се

Poppins likes this.
  19. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Добредојде. :) Во аптеката во Систина ги имало, така прочитав од една членка. Јас од e bay ги нарачувам.

azelea likes this.
  20. Niiki

Niiki Активен член

Zhenski,gledam ovde ste si spodeluvale iskustva pred godini i godini,sega mene mi dojde redot da se pozhalam povtorno na temava.Se obiduvame mnogu pati da ostanam bremena,i vo plodni i neplodni denovi,pa abde so pernica pod grbot da lezam pola saat kako shto sum citala tuka i sve toa zaludno.Imam inace HPV virus,ne e mnogu rizicen,fala bogu se podobruvaat rezultatite radi toa sto konzumiram mnogu vitamini na prirodna baza,sokovi,ovosje,zelencuk itn...na ginekolog odam redovno na kontroli i doktorkata mi rece deka sve e vo red nemam nikakva poprecenost za bremenost,no sepak ne ni uspeva. Momentalno pijam tabletki koi mi gi prepisa doktorkata se vikaat FOLIO FORTE se sostojat od (folna,jod,vitamin D3 i B12) ve molam za sovet,jas izluduvam..celo vreme mislam deka nesto ne e vo red i deka nemozam da se ostvaram kako majka iako od strana na doktor mi e kazano deka sve e vo red i deka virusot nema nikakva veza so bremenost naprotiv so porogjaj moze da se iscisti..H E L P !!!❤