Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.256
    Допаѓања:
    19.041
    Иако немаш напоменатп претпоставувам се е во ред со мажот ти? Така?
    Кај многу случаи што лично ги познавам влијаел стресот штом се опуштале останувале бремени. Знам дека е тешко да се опуштиш но пробај не мисли дека имаш односи ради тоа да останеш бремена...Лично кај мои пријатели успеало со среќа

2. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.705
    Допаѓања:
    21.380
    Со влијанието на XPV вирусот врз зачнувањето не сум запознаена. Колку време пробувате? Дали сопругот има направено спермограм, а ти ХСГ?

3. Nithya

Nithya Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2019
    Пораки:
    570
    Допаѓања:
    2.478
    Уште долго ќе ти зујат тие зборови, но со време ќе сфатиш колку си јака. Само биди му поддршка на сопругот, дајте си малку време.
    Ние после таа дијагноза три месеци трчавме наоколу по одговори, а дома се борев со мм да му ја вратам желбата за живот..

Последно време не сум многу активна на темиве, слободно пиши ми порака било што и да ти треба консултација или макар само збор за поддршка.

Мора да издржиме, верувај дека ќе победиме :hug:

На IRBBB, Nade-sunrise, curlyhair и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Cloverrrr

Cloverrrr Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2019
    Пораки:
    1.506
    Допаѓања:
    2.622
    Девојки здраво, пишувам тука бидејќи е поактивна групата. Се јавив да закажам кај толовски ме прашаа на што сум алергична и им кажав дека амоксиклав не пиам, ми рекоа да земам примерок и да испитам дали сум алергична на контрастот. Дали некоја од вас испитувала до сега, ако да каде и која цена е? Благодарам

5. spasovskam

spasovskam Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јуни 2014
    Пораки:
    349
    Допаѓања:
    758
    Zdravo nova sum na forumot, ve molam za mislenje

Прикачени фајлови:

На Sofi.ja, irencule1980, IRBBB и 7 други им се допаѓа ова.
  6. HeLenna

HeLenna Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2017
    Пораки:
    1.208
    Допаѓања:
    1.439
    Мислам дека има бледа втора цртка. На кој ден од циклус е ова?

7. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.304
    Допаѓања:
    119.174
    Честитки. Со лесно :)

8. spasovskam

spasovskam Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јуни 2014
    Пораки:
    349
    Допаѓања:
    758
    Uste tri dena treba da dobijam, uste ne mi docni nesto me natera da napravam test ❤️❤️

9. Nade-sunrise

Nade-sunrise Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2012
    Пораки:
    1.455
    Допаѓања:
    4.694
    Ти благодарам многу :hug:
    Прво искуство што прочитав за азоспермија беше твоето споделено во темата и многу ми помогна за да знам од каде да почнам.
    Партнерот има неизмерна поддршка од мене и верувам дека заедно ќе успееме. Подготвени сме на се, само да ја добиеме оваа борба колку и да е тешка.
    Ти благодарам уште еднаш за поддршката и ти посакувам што побрзо да ги видиш двете цртки и бебуш да ве радува цел живот :*

На S.12.G, IRBBB, tina2018 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. babybubu

babybubu Популарен член

Се зачлени на:
    7 мај 2014
    Пораки:
    1.032
    Допаѓања:
    1.103
    Имам едно прашање, до пред 2 месеци добивав на 25 дена, а овој месец добив на 28 дена. Како сега ги сметам денови за овулација на 28 или 25 дена?

11. CareTee

CareTee Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2020
    Пораки:
    1.254
    Допаѓања:
    3.779
    Ви благодарам девојки, некогаш и толку читање на се и сешто не е добро. Баш непотребно оптеретување. Ќе пробаме некој месец сами па ако не биде ќе бараме помош од лекари, таман до тогаш се надевам ќе се среди ситуацијата и матичната ќе ме прими.

@Bella_Stella @Saba08 :hug:

На Bebce1, Bella_Stella и Saba08 им се допаѓа ова.
  12. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.705
    Допаѓања:
    21.380
    Многу рана бременост. Почекај да ти доцни и повтори го, потемна ќе е цртката. Со среќа! :)

13. spasovskam

spasovskam Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јуни 2014
    Пораки:
    349
    Допаѓања:
    758
    Falaa ❤️❤️ Dada ke povtoram obavezno

На piksooki и Bella_Stella им се допаѓа ова.
  14. Cristina@2

Cristina@2 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 мај 2020
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    38
    Zdravo devojki! Veke godina i pol so verenikot se nadevame na dve crtki . Jas imav ispituvano hormoni i malku mi bese pokacen prolaktinot. Doktorot me posovetuva da go ispitam uste ednas za dva meseci no so ogled na situacijata so virusov ne sakav da odam po bolnici. Dali nekoj imal problemi so ovoj hormon i istiot mu pretstavuval problem za zabremenuvanje?

15. Endzi93

Endzi93 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2015
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Zdravo Feminki Sakam da ve prasham dali nekoja od vas imala problem so neredovna menstruacija, neredovna vo stil na kasnenje od 1 nedela primer ako minatiot mesec na 1vi sum dobila ovoj mesec ke bide plus 1 nedela odnosno 7 -8 kje fati od mesecot, imam zboreno i so ginekolog i taa najnormalno mi kaza deka mozelo da znaci deka ne bi mozela da ostanam bremena porano toa sto nema da moze da se odredat denovite na ovulacija..pa me interesira vashe mislenje...

16. Nade-sunrise

Nade-sunrise Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2012
    Пораки:
    1.455
    Допаѓања:
    4.694
    Тука може да прочиташ искуства конкретно за пролактин и забременување.
    https://forum.femina.mk/threads/Покачен-хормон-пролактин-и-можност-за-забременување.5002/page-34
    Но после година и пол пробување неуспешно, можеби треба да направите повеќе испитувања.

На Cristina@2 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Bebce1

Bebce1 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.528
    Допаѓања:
    6.519
    Screenshot_20200509_214445.jpg dali nekoja gi ima koristeno i dali moze da se zema od apteka ili mora da gi prepise ginekolog

18. melonka

melonka Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    291
    Допаѓања:
    572
    Kolku ti bese pokacen prolaktinot? Kaj mene bese duplo od gornata granica no go sredivme za 2 meseci so endokrinolog, mi prepisa bromergon I uste go pijam. Iako e vo normala prolaktinot ke moram da go pijam dodeka da ostanam bremena. Inaku da, preci za zabremenuvanje zatoa e najdobro da go sredis sto pobrzo. Okolu 10-15 treba da e za da mozes da ostanes bremena . Ne se sekiraj od site hormoni ovoj najlesno I najbrzo mozes da go vrstis vo normala. Inaku e stres hormon pa I pri najmala vozbuda se pokacuva, ako e pak mnogu pokacen 3 pati nad gorna granica mozno e da se raboti za adenom na hipofiza. Zatoa e vazno kolku e pokacen.

19. Cristina@2

Cristina@2 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 мај 2020
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    38
    Јас искрено не гледам од резултативе дека имам проблем со прл, но тоа беше мислењето на мојот гинеколог

Прикачени фајлови:

20. princess5

princess5 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    5.000
    Допаѓања:
    34.785
    Prolaktinot e promenliv a i stres hormon da go proveris povtorno dali bi bil tolku ili ne...
    I vazno e pred da go ispitas da si odmorena naspana i sl... bez griza hormonite ti se ok no ponataka ispitaj brisevi hsg i spermogram

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.