Иако немаш напоменатп претпоставувам се е во ред со мажот ти? Така? Кај многу случаи што лично ги познавам влијаел стресот штом се опуштале останувале бремени. Знам дека е тешко да се опуштиш но пробај не мисли дека имаш односи ради тоа да останеш бремена...Лично кај мои пријатели успеало со среќа
Со влијанието на XPV вирусот врз зачнувањето не сум запознаена. Колку време пробувате? Дали сопругот има направено спермограм, а ти ХСГ?
Уште долго ќе ти зујат тие зборови, но со време ќе сфатиш колку си јака. Само биди му поддршка на сопругот, дајте си малку време. Ние после таа дијагноза три месеци трчавме наоколу по одговори, а дома се борев со мм да му ја вратам желбата за живот.. Последно време не сум многу активна на темиве, слободно пиши ми порака било што и да ти треба консултација или макар само збор за поддршка. Мора да издржиме, верувај дека ќе победиме
Девојки здраво, пишувам тука бидејќи е поактивна групата. Се јавив да закажам кај толовски ме прашаа на што сум алергична и им кажав дека амоксиклав не пиам, ми рекоа да земам примерок и да испитам дали сум алергична на контрастот. Дали некоја од вас испитувала до сега, ако да каде и која цена е? Благодарам
Ти благодарам многу Прво искуство што прочитав за азоспермија беше твоето споделено во темата и многу ми помогна за да знам од каде да почнам. Партнерот има неизмерна поддршка од мене и верувам дека заедно ќе успееме. Подготвени сме на се, само да ја добиеме оваа борба колку и да е тешка. Ти благодарам уште еднаш за поддршката и ти посакувам што побрзо да ги видиш двете цртки и бебуш да ве радува цел живот
Имам едно прашање, до пред 2 месеци добивав на 25 дена, а овој месец добив на 28 дена. Како сега ги сметам денови за овулација на 28 или 25 дена?
Ви благодарам девојки, некогаш и толку читање на се и сешто не е добро. Баш непотребно оптеретување. Ќе пробаме некој месец сами па ако не биде ќе бараме помош од лекари, таман до тогаш се надевам ќе се среди ситуацијата и матичната ќе ме прими. @Bella_Stella @Saba08
Zdravo devojki! Veke godina i pol so verenikot se nadevame na dve crtki . Jas imav ispituvano hormoni i malku mi bese pokacen prolaktinot. Doktorot me posovetuva da go ispitam uste ednas za dva meseci no so ogled na situacijata so virusov ne sakav da odam po bolnici. Dali nekoj imal problemi so ovoj hormon i istiot mu pretstavuval problem za zabremenuvanje?
Zdravo Feminki Sakam da ve prasham dali nekoja od vas imala problem so neredovna menstruacija, neredovna vo stil na kasnenje od 1 nedela primer ako minatiot mesec na 1vi sum dobila ovoj mesec ke bide plus 1 nedela odnosno 7 -8 kje fati od mesecot, imam zboreno i so ginekolog i taa najnormalno mi kaza deka mozelo da znaci deka ne bi mozela da ostanam bremena porano toa sto nema da moze da se odredat denovite na ovulacija..pa me interesira vashe mislenje...
Тука може да прочиташ искуства конкретно за пролактин и забременување. https://forum.femina.mk/threads/Покачен-хормон-пролактин-и-можност-за-забременување.5002/page-34 Но после година и пол пробување неуспешно, можеби треба да направите повеќе испитувања.
Kolku ti bese pokacen prolaktinot? Kaj mene bese duplo od gornata granica no go sredivme za 2 meseci so endokrinolog, mi prepisa bromergon I uste go pijam. Iako e vo normala prolaktinot ke moram da go pijam dodeka da ostanam bremena. Inaku da, preci za zabremenuvanje zatoa e najdobro da go sredis sto pobrzo. Okolu 10-15 treba da e za da mozes da ostanes bremena . Ne se sekiraj od site hormoni ovoj najlesno I najbrzo mozes da go vrstis vo normala. Inaku e stres hormon pa I pri najmala vozbuda se pokacuva, ako e pak mnogu pokacen 3 pati nad gorna granica mozno e da se raboti za adenom na hipofiza. Zatoa e vazno kolku e pokacen.
Јас искрено не гледам од резултативе дека имам проблем со прл, но тоа беше мислењето на мојот гинеколог
Prolaktinot e promenliv a i stres hormon da go proveris povtorno dali bi bil tolku ili ne... I vazno e pred da go ispitas da si odmorena naspana i sl... bez griza hormonite ti se ok no ponataka ispitaj brisevi hsg i spermogram