Девојки помош...кажете какви испитувања треба да направи маж ми? Предложете ми места во Ск на приватно и отприлика цени?
Mazite ispituvaat spermogram i spermokultura, toa go pravat vo sistina ako sakas na privatno, na ceni ne se sekavam tocno.
За почеток само спермограм и спермокултура Приватно Систина Њуборн Ремедика државно на Гак Букурешт со упат по 150ден
Нас така ни наплатија. Прво правеше спермограм 2000 ден, после беше само за спермокултура 1000 ден плати. И во ценовник така им стои. Како и да е заедно секако 3000 е
Во граници на нормала е, но за забременување препорачуваат да е под 15 затоа така ти кажал гинекологот. Испитај повторно на трет ден од циклус, можно е и од стрес да е покачен. Дури и при земање крв ако се исплашиш ќе се покачи. Провери уште еднаш за секој случај.
Здраво сакам да прашам дали има некоја од тестовите за овулација да ми дај да купам или линк од кај се порачваја
Здраво дами видов низ темава дека некои го имаат пиено чајот од билна аптека херба Стојанови па ме интересира дали станува збор за женскиот чај миом микс од невен, ајдучка трева, овч. торбичка, жалфија,коњско опавче, петровец, лист леска, ленено семе, иванско цвеќе и руса јас го пијам моментално еве трет ден па ме интересира дали има ефект и колку сте задоволно јас ги земав и капките вирак-бисерок
Девојки ме боли стомак од десна страна, половината исто од таа страна и осеќам како затегање на десната нога. Дали е можно да е тоа од овулација? Според аплијацијата денес ми е тој ден. Или пак можно е да е нешто друго? И друг пат ме има болено кога сум имала овулација ама не волку колку сега.
Zdravo jas da ne te plasam ako te mnogu boli odi na ginekolog.Mene pred 6 godini isto taka mi se ima sluceno jaka bolka vo desnata strana neizdrzliva ,odam na ginekolog toj samo me a eho me gleda i veli ne ti e nisto mozebi e slepo crevo .Ne bese slepo crevo posle dva dena odam pak na ginekolog so jaki bolki ama togas vaginalno me gleda i togas vide vnatresno krvarenje vo matkata kade so sum imala van matericna bremenost so pukanje na jajevodot...Da ne te plasam ako ti se jaki bolkite i ako se obiduvate za da ostanes bremena odi na ginekolog.Isto imav i jas zateganje na nogata.A mozebi i e nekoj cista.
Можне е да е овулација, а зошто не си купиш тестови за овулација? Јас се тестирав 14 ден од циклусот и беше позитивен, 3 дена по ред имав односи и ете сега бремена сум. Најдобро ти е да си нарачаш или да купиш од некаде.
Ако нарачам од е-беј ќе треба да чекам 20 дена, во Виола во ГТЦ немаше а аптеката во Систина незнам до колку часот работи. Од каде ги зема ти тестовите?
Во маркет, ама не во Македонија. Во странство сум. Тука има во маркетите и тест за бременост и овулација. Најдобро ти е да тестираш, да не се мислиш дали овулираш или не.
Според апликацијата и според симптомите денес ми е ден за овулација. Ако промашиме овој месец или ако не биде за нареден ќе купам секако.
Најверојатно ти е од овулацијата, има месеци кога не ја осеќаш а сепак ја имаш, месеци кога ја осеќаш минимално, месеци кога имаш појаки болки, а исто и месеци кога воопшто не овулираш. Види како ќе си деновиве, ако се намалува болката јас мислам дека овулација било. Со среќа и дај Боже за две недели да ни се пофалиш.
На моменти ме заболува, па на моменти ја снемува болката. Мислам и јас дека е овулација дека и градите ме болат и ми се отечени малку па сметам дека е тоа. Се надевам и јас дека овој месец ќе се израдуваме сите кои си сакаме || цртки.