Чим не е јака и постојана болка, и чим е поднослива не се плаши. Ти се поклопува и со датата на очекувана овулација, така да тоа ќе да е. Уживај и фрлете си се на работа.
Јас го пијам тој што пишува на него женски чај и мене ме интересира дали некој има позитивно искуство
Zenski da ve prasam kolku dena so mm ne treba da imame odnosi pred pinkcija,za nego da mu izleze podobar rezultat,nie imavme pred dva dena a sega ni kazaa vo sreda punkcija,kako da napravime sega,help
Штом според апликацијата е овулација веројатно пука фоликул од десна страна ... 2до 5дена мила... консултирај се но односи не до пункција
Здраво девојки, имав спонтан пред 3 месеци, па оттогаш испитав гени во МАНУ, д-димери, АФА, направив торч тест, тест за кламидија, рубеола, па се испостави дека имам мутации на неколку гени, и тоа: Factor V H1299R хетерозигот; FGB хетерозигот; SERPINE1 хетерозигот; MTHFR c677Т хетерозигот и MTRR хомозигот. Сега пијам аспирин, метилирана фолна, метилирана б 12, д витамин и myo-inositol (Inofem) како подготовка за бременост. Добивме зелено светло од гинекологот да почнеме да се обидуваме пак, па ве молам споделете искуство за колку време забременивте по спонтан и со примање на соодветна терапија. Знам дека е индивидуално ама некако си барам поддршка во вашите искуства
Здраво девојки. Се тестирам со тестови за овулација од 11ти ден од циклус. Најинтензивна цртка добив на 16ти ден (сликата подолу), а после тоа почна да бледее. Денес ми е 19ти ден и имам бледа црта како првиот ден кога почнав со тестирање. Прашањето ми е, можно ли е да не сум ја фатила овулацијата на лента? Или воопшто не сум овулирала? Да беше друга ситуацијава ќе отидев да ме видат на ехо, ама не можам. Се изморив веќе, толку се надевав дека ќе имам овулација ама изгледа ништо...
Може ќе имаш касна овулација месецов, јас на 26 ден имав овулација месецот кога забременив. (на 35 дена добивам) Не губи надеж, следи и наредниве денови.
Па тоа се мислев баш, дали да продолжам да се тестирам воопшто. Иначе и јас имам долги и нередовни циклуси.
Здраво девојки Едно мислење, сега сум баш во овулација тие денови а почнаа да ме болат градите. Што би можело да значи тоа? Обично недела дена пред да ми дојде тогаш ме болат градите а тек ми заврши менструацијата на 04ти.
Не се гледа убаво, ама доста темна линијава и може да си испуштила ако тестираш само еднаш. Јас кога ќе дојде до овој интензитет тестирам барем уште еднаш по неколку саати.
Ич немам искуство со тестирање, се тестирав еднаш дневно само. Прв пат месецов почнав и не ни помислив да направам уште еден тест покасно, а требаше, во право си. Односи гледаме да имаме на ден - два растојание максимум. Па и да имало овулација се надевам дека сме ја погодиле. Не знам што да мислам веќе. Што мислиш ти да продолжам да се тестирам или не?
Матичниот не прима пациенти или сама не сакаш да одиш? Мое искуство, месецов неколку пати бев кај матичната (од други причини неповрзани со бременост) чекалната секогаш беше празна, за разлика од предходно кога се случуваше и преполно да биде. Докторката и сестрата соодветно заштитени. Си завршував за 5 мин работа. Носев брисеви на Микробилогија на клиника, внатре никој, празно. Доколку матичниот дозволува, јас би пошла.
Treba da gi napravam site 4 ginekoloski brisevi. Citam tuka si nosela brisevi na Klinika. Me interesira koga si nosela brisevi? Dali na Klinika rabotat sega so krizava? Jas sekogas sum nosela brisevi vo Institut za javno zdravje, no sega mislam deka ne rabotat, pa zatoa prasuvam. Pisi, bas da znam, da ne odam na privatno.
Пред месец дена ми каснеше циклус и кога отидов кај матичниот истата ситуација како што опишуваш, луѓе нема, само персонал. Влегов кај докторот, кој беше запознаен и од претходно со мојата ситуација, договорени бевме и да дојдам ако не добијам за да ме види на ехо. НО, бев вратена со зборовите: "Не можам да те прегледам, чим не си бремена не си приоритетен случај". Па бев принудена да одам на приватно за да си го решам проблемот. Помислив и тоа, да се јавам да прашам дали почнале да прават прегледи и за нас "неприоритетните", па ако прават да отидам да ме види. Ама не знам веќе што е паметно...
Јави се прашај, чисто да не ти е на памет @irencule1980 пред неполни две недели носев на Микробиологија. Може и на Институт за јавно здравје и Пролече да се носат. Да напоменам само дека за Микробиологија е со закажување термин.